Amazone lodges in Ecuador

Welke Amazone lodge in Ecuador past bij jou?

Het Amazone Regenwoud van Ecuador herbergt velen Amazone Lodges. Deze lodges komen in elke prijsklasse van Budget Eco Lodges, tot dure Luxe Lodges. Op deze pagina geven we reisadvies en tips over een selectie van de meeste bekende Amazone Lodges in Ecuador waar wij mee samenwerken.
Onze onderstaande lijst is in volgorde van prijs. De informatie over elke lodge komt grotendeels van hun eigen websites.
Bekijk ook eens onze foto selectie uit het Amazone Regenwoud van Ecuador.

Nicky Amazone Lodge

Nicky Lodge Cuyabeno Amazone Ecuador reizenMet de Nicky Lodge willen wij onze bezoekers de beste oerwoud ervaring bieden!
Onze Amazone lodge ligt dicht bij het bekende en prachtige Laguna Grande. De Nicky Lodge heeft zeven cabañas, huisjes gebouwd in traditionele stijl. Elke cabaña heeft twee kamers die als één-, twee-, of driepersoons kamers ingedeeld kunnen worden.
Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche en de bedden hebben muggennetten.
Elke cabaña heeft daarnaast een smal balkon met hangmat. We nodigen je uit om in de schemer in je hangmat te relaxen en naar de oerwoud geluiden te luisteren.

De electriciteit voor onze verlichting komt van eco-vriendelijke zonnepanelen. Je kunt deze electriciteit natuurlijk ook gebruiken voor het opladen van al je batterijen. Houdt er wel rekening mee dat we in Ecuador 110V gebruiken.
In het hoofdgebouw vind je ons restaurant, de gezellige gemeenschapsruimte en de bar. Je bent van harte welkom om onze heerlijke maaltijden te proberen; langs te komen in de bar voor een tropische cocktail; en/of te relaxen met een goed boek.
Voor, tijdens en na de jungle excursies zorgen we voor voedzame en gezonde maaltijden. Daarnaast bieden we de hele dag gratis drinkwater, koffie, thee en zelfs warme chocolademelk!

De volgende link brengt je naar onze tours met de Nicky Amazone Lodge in Ecuador.

Jamu Amazone Lodge

Jamu Lodge regenwoud CuyabenoJamu betekend gordeldier in de inheemse taal Siona. De Siona zijn naast de Waorani één van de twee grootste inheemse groepen die nog in het Amazone regenwoud van Ecuador leven. Onze Jamu Lodge ligt aan de oever van de Cuyabeno Rivier op slecht 15 minuten van Laguna Grande. Laguna Grande is het grootste en meest bekende meer in het Cuyabeno Amazone Reservaat in Ecuador.
Met onze Jamu Lodge proberen wij op een verantwoorde manier om te gaan met onze omgeving en het mileu.
We proberen zoveel mogelijk afval te scheiden en al ons inorganische afval wordt regelmatig buiten het natuurreservaat gebracht. Al ons organische afval wordt gebruikt voor natuurlijke compost. Daarnaast gebruiken we een natuurlijk zuiveringssysteem van enzyms en bacteriën om ons rioleringswater te zuiveren.

Onze cabañas/ kamers hebben geen elektriciteit. Dit is om elektriciteits gebruik te beperken, maar ook voor een meer authentieke ervaring. In de gemeensschapsruimten is elektriciteit aanwezig dat opgewekt wordt door zonnepanelen. Deze 110V elektriciteit kan gebruikt worden voor het opladen van batterijen van camera’s, Smartphones, enz.

Accommodatie en activiteiten

De Jamu Amazone Lodge heeft drie cabañas (huisjes) en twee ‘torens’. Deze vijf gebouwen zijn allen gebouwd volgens traditionele rustieke stijl uit de Amazone.
De drie cabañas hebben elk twee twee-persoonskamers. De twee torens hebben samen acht twee-persoonskamers en twee drie-persoonskamers. Elke kamer heeft een eigen badkamer en douche met warm water. Elk bed heeft een eigen muggennet.
In ons hoofdgebouw vindt je een ruime eetzaal en een gezellige gemeenschapsruimte met hangmatten. Onze keuken biedt een mix van overheerlijke lokale en internationale gerechten. Ons ervaren personeel verzorgt overdag mooie en leerzame excursies in het Cuyabeno Amazone Reservaat.

De volgende link brengt je naar onze tours met de Jamu Amazone Lodge in Ecuador.

Siona Amazone Lodge

Met plaats voor slechts 20 gasten behoort onze Siona Lodge tot de kleine lodges in het Cuyabeno Reservaat. Wij proberen om onze klanten een minder drukke en meer intieme Amazone ervaring te geven. De gastenverblijven zijn verdeelt over houten cabañas met rieten daken. Elke cabaña heeft twee twee-persoonskamers. Daarnaast heeft elke cabaña een ruim balkon met hangmatten en een lounche stoel om optimaal van de omgeving te kunnen genieten. Elke kamer heeft ook weer een eigen badkamer met douche en elk bed een eigen muggennet.

Eco Amazone Lodge

Siona Lodge Cuyabeno Amazone EcuadorWij geloven in het belang van echt Eco-toerisme. Wij proberen om jouw verblijf in onze lodge en het Amazone Regenwoud zo aangenaam mogelijk te maken. Maar daarnaast doen we ook ons best om de bijzondere eco systemen en unieke flora en fauna in het Cuyabeno Amazone Reservaat te beschermen.
Met het gebruik van onze lodge streven wij naar een minimale negatieve invloed op de omgeving en het milieu. Onze elektriciteit voor de verlichting en het opladen van batterijen komt enkel van zonnepanelen. Daarnaast voorzien wij onze gasten van olielampen, zodat zij geen zaklampen met batterijen hoeven gebruiken.
Al ons afval wordt gescheiden en regelmatig buiten het natuurreservaat gebracht. We proberen zelfs zo min mogelijk organisch afval achter te laten dat niet in de Amazone thuis hoort. Daarnaast gebruiken we ook een natuurlijk zuiveringssysteem van enzyms en bacteriën om al ons afvalwater te zuiveren.
Onze ervaren gidsen organiseren dagelijks prachtige en leerzame excursies in het indrukwekkende regenwoud.

De volgende link brengt je naar onze tours met de Siona Amazone Lodge in Ecuador.

Cuyabeno Amazone Lodge

Cabaña Cuyabeno LodgeOnze Cuyabeno Lodge was de eerste Eco-vriendelijke lodge in het Cuyabeno Amazone Reservaat. Wij zijn pioniers in het organiseren van tours in het Cuyabeno Reservaat voor bezoekers van over de hele wereld. Wij opende onze lodge in 1988 met een missie. Wij geloven dat reizigers die het regenwoud bezoeken het beste kunnen verblijven in een lodge in harmonie met de natuurlijke omgeving. Onze lodge is daarom grotendeels gebouwd van natuurlijke materialen en het ontwerp past perfect in het oerwoud.
De rustieke natuurlijke jungle ervaring mag echter niet ten koste gaan van het comfort van onze klanten. Onze lodge wordt natuurlijk goed onderhouden en we hebben zonnepanelen voor elektriciteit. Daarnaast staat ons gastvrije personeel altijd voor je klaar met goede service en goede zorgen.
Onze professionele koks zorgen voor heerlijke gezonde maaltijden met zowel international als typische Ecuadoriaanse gerechten. Maaltijden kunnen op verzoek worden aangepast naar wens van speciale diëten. De maaltijden worden geserveerd in ons ruime, rustieke houten restaurant. Er is ook een bar en een gemeenschapsruimte waar je kunt relaxen en lezen.

Accommodatie

Onze Cuyabeno Amazone Lodge heeft zeven houten cabañas met rieten daken. Zes van deze cabañas hebben twee twee-persoons kamers met privé badkamer en warme douches. Onze badkamers zijn helemaal betegeld en onze bedden hebben muggennetten.
De zevende cabaña bestaat uit 3 verdiepingen en heeft 3 luxe kamers. Elk van deze kamers heeft een groot dubbel bed, privé balkon.

De volgende link brengt je naar onze tours met de Cuyabeno Amazone Lodge in Ecuador.

Mandari Panga Yasuni camping

Mandari Panga biedt een unieke optie voor jou bezoek aan het indrukwekkende Amazone Regenwoud. Onze gasten slapen namelijk niet in kamers, maar in luxe tenten!
Onze bijzondere camping ligt op een afgelegen plek in het Yasuni Amazone Reservaat. Yasuni is het meest biodiverse natuurreservaat van Ecuador en één van de meest biodiverse plekken ter wereld! Onze camping ligt op ongeveer een uur varen over de Tiputini rivier met een motor kano vanaf de Mandari Panga gemeenschap. Deze gemeenschap stampt af van de inheemse Canelo bewoneres uit het regenwoud.

Onze camping is heeft beperkte elektriciteit van zonnepanelen, voor het opladen van batterijen. Een groot deel van onze maaltijden wordt bereid met lokale ingredienten afkomstig uit het Ecuadoriaanse Regenwoud. We proberen vooral gebruik te maken van producten die lokale boeren verkopen.
Tijdens je verblijf in Mandari Panga zal je door onze familie als één van ons worden behandeld. Daarnaast zullen onze professionele gidsen dagelijks verschillende excursies in het oerwoud organiseren. Enkele excursies zijn bijvoorbeeld: kano tours, kayak tours, trektochten in de jungle, avond wandelingen en meer!

Onze bijzondere kampeer plek

Mandari Panga Amazone camping EcuadorAnders dan de meeste lodges hebben wij ervoor gekozen om onze gasten in tenten te laten slapen. Onze tenten hebben een kleinere ecologische voetprint dan normale cabañas. Daarnaast zorgt een verblijf in een tent voor een meer intieme ervaring met de geuren en geluiden uit de jungle om je heen. Het is een bijzondere ervaring om bij de mysterieuse geluiden uit het Amazone oerwoud in slaap te vallen en wakker te worden!
Onze tenten zijn echter geen kleine tenten met een slaapmatje, maar ruime tenten met comfortabele bedden. De tenten staan op verhoogde houten platformen en hebben stoelen en een hangmat om te relaxen.
Onze maaltijden worden geserveerd in het gemeenschapshuis waar het restaurant en de sociale ruimten zijn. Hier zijn ook de gedeelde badkamers en douches. Eenvoudig maar schoon, zoals bij een goede camping hoort.
Een verblijf in Mandari Panga is een ervaring die je niet snel zult vergeten!

De volgende link brengt je naar onze Amazone tours met Mandari Panga in Ecuador.

Napo Wildlife Center Yasuni

Onze Amazone lodge kent geen gelijke in Ecuador! Zowel onze lodge als haar fascinerende lokatie in Yasuni zijn uniek. Het Napo Wildlife Center ligt midden in het Yasuni natuur reservaat. Dit nationale park is ook een UNESCO biosfeer reservaat. Daarnaast is Yasuni één van de meest biodiverse natuurreservaten ter wereld. Het 8093 km2 grote Amazone reservaat herbergt een zeer grote variatie in flora en fauna. Yasuni is een paradijs voor de natuurliefhebber!

Onze accommodatie

Rio Napo Yasuni Wildlife Center Amazone reisadviesHet Napo Wildlife Center ligt op een smalle landstrook aan een prachtig meer midden het oerwoud. Onze luxe lodge heeft 20 comfortabele dubbele cabañas.
Wij streven naar verantwoord eco-toerisme en hebben geïnvesteerd in het beste waterzuiveringssysteem van de Amazone. Al ons afvalwater wordt gezuiverd en al ons afval gescheiden. Daarnaast komt onze stroom van zonnepanelen en stille generatoren die de natuur niet verstoren.

Ontsnap je dagelijkse beslommeringen en reis naar Ecuador! Verblijf in onze eco-vriendelijke gemeenchap voor een levensverrijkende ervaring! Onze lodge is speciaal ontworpen voor de echte natuurliefhebben, opzoek, naar een unieke ervaring in het Amazone Regenwoud.
Een verblijf in het Napo Wildlife Center zul je niet snel vergeten.

De volgende link brengt je naar onze Amazone tours met het Napo Wildlife Center in Ecuador.