Trektochten in Ecuador

Over onze wandelingen en trektochten in de hooglanden en het Andesgebergte van Ecuador

Of je nu van lange wandelingen, trektochten of bergbeklimmen houdt, Ecuador heeft het allemaal!

Vicuña trektocht in Andes Ecuador

Voor wie van prachtige vergezichten, ruige natuur en grote hoogtes houdt, biedt Ecuador prachtige wandel opties. Korte wandelingen door de natuur in Ecuador zijn zeer toegankelijk. Als je bijvoorbeeld in Baños verblijft kun je al vanuit je hotel prachtige wandelingen ondernemen. Voor wie opzoek is naar langere en/of meer avontuurlijke trektochten, onder professionele begeleiding, bieden we hieronder een kleine selectie.
Verschillende van onze trektochten gaan door beschermde natuurgebieden. Je loopt o.a. door uitgestrekte landschappen met prachtige vergezichten over besneeuwde bergtoppen. Deze gebieden vormen het leefgebied van een grote variatie aan plant- en diersoorten! De vegetatie is erg divers en omvat o.a. (korst)mossen, bromelia’s, kussen planten en velen kleine, fel gekleurde bloementjes. Daarnaast kun je onderweg ook smaragd gekleurde kratermeren en zelfs (Inka) ruïnes tegenkomen! Bekijk snel onze lijst met voorbeelden van wandel en trektochten opties in Ecuador!

Voor meer inspiratie: prachtige fotos uit het Andesgebergte van Ecuador!

Vergeet ook niet om onze informatie over hoogteziekte goed door te lezen.

Selectie van wandelingen en trektochten in Ecuador

Polylepis trektocht Andesgebergte EcuadorDe Polylepis wandeling is een korte trek op hoogtes tussen de 3800 m en 4200 m boven zeeniveau. Deze wandeling wordt vaak gebruikt als trainings wandeling voor het beklimmen van één van de bergen in Ecuador. Het is een aanrader voor mensen die nog nooit met een rugzak op grote hoogte hebben gelopen.
Bij helder weer heb je onderweg een prachtig uitzicht op de machtige Chimborazo Vulkaan, die ook wel de “Sultan van de Andes” genoemd wordt. Het is de grootste vulkaan/ berg van Ecuador (6268 m).
De eind bestemming is een klein bos van Polylepis/ Queñua bomen. Deze bijzondere bomen met een papier achtige bast groeien alleen boven de 4000 m hoogte.
Prijs voor 1 dag vanaf $78,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie over deze Polylepis wandeling Ecuador.

Ancestor trektocht EcuadorNet buiten Tzalaron beginnen we onze 4 uur durende wandeling in de bergen. Tijdens deze wandeling dalen we af van 3560 m tot 3300 m en bij helder weer kunnen we genieten van een prachtig uitzicht op de vulkanen Tungurahua, El Altar en Chimborazo. We passeren kleine inheemse gemeenschappen en traditionele boerderijen met gewassen als quinoa, tuinbonen, tarwe, haver en maïs. Met een beetje geluk zie je kolibries en andere vogels. We eindigen deze wandeling bij het Colta-meer, het grootste meer van Chimborazo met een geschatte lengte van 2,5 km. In het nabijgelegen dorp bezoeken we Balbanera, gebouwd door de Spanjaarden in 1534 als de eerste katholieke kerk van Ecuador. Vanaf hier keren we met de auto terug naar Riobamba.
Aankomst in Riobamba rond 16:00 uur.
Prijs voor 1 dag vanaf $79,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie over de Ancestor trektocht in Ecuador.

Tungurahua vulkaan veiligheid Baños Ecuador reizenDeze avontuurlijke wandeltocht voert onder andere door een prachtig bergwoud naar een afgelegen heetwaterbron op de hellingen van Tungurahua, een actieve vulkaan met een kleine gletsjer.
Let op: als er teveel activiteit van de vulkaan is, dan kunnen we  deze wandeling niet door laten gaan.
Prijs voor 1 dag vanaf $80,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie over de Tungurahua trektocht.

Vicuña wandeling in EcuadorVolg in de voetsporen van de elegante vicuñas en wandel door de Andes hooglanden van Ecuador.
Tijdens deze korte trektocht doorkruis je o.a. een bergpas tussen de Carihuairazo en Chimborazo. Beide zijn indrukwekkende niet-actieve vulkanen met besneeuwde toppen.
A wandelend over de paramo hooglanden van het Chimborazo Reservaat heb je een schitterend uitzicht op deze bergtoppen! Maar vergeet ook niet naar de grond te kijken, want de paramo hooglanden hebben en bijzondere flora en fauna.
Prijs voor 2 dagen vanaf $290,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie over de Vicuña Trektocht Ecuador.

Quilotoa krater meer trekking EcuadorEen rondreis door Ecuador is niet compleet zonder een wandeling naar het Quilotoa kratermeer. Dit indrukwekkende meer ligt op een hoogte van 3814 m in de centrale hooglanden van Ecuador.
Het wandelen van deze Quilotoa Loop is een uitstekende manier om het leven op het platteland van de Andes te ervaren. Onderweg kom je langs inheemse en mestizo dorpjes waar je o.a. lokale boeren aan het werk ziet. Ook kun je genieten van schitterende landschappen met diepe canyons, paramo hooglanden en besneeuwde vulkaantoppen!
Onze Quilotoa trektocht is een goed alternatief voor mensen die wel van ruige natuur, maar niet van kamperen houden. We slapen onderweg namelijk in gezellige hostels.
Prijs voor 3 dagen vanaf $300/ $450,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie over deze Quilotoa Loop Trektocht.

El Altar krater meer trektocht EcuadorDeze El Altar Trektocht is een prachtige trektocht op grote hoogte. De trekking brengt je tot tot diep in het Ecuadoriaanse Sangay natuurreservaat. Dit is één van de minst toegankelijke reservaten in Ecuador. Het Sangay Reservaat heeft een bijzondere flora en fauna en wordt o.a. bewoond door het witstaart hert, de Andes meeuw, vossen en condors.
El Altar zelf bestaat eigenlijk uit negen besneeuwde toppen die in hoefijzervorm rondom een enorm kratermeer liggen. De hoogste top is nu 5319 m, maar vroeger was El Altar waarschijnlijk de hoogste vulkaan van Ecuador. Of misschien zelfs wel de hoogste vulkaan ter wereld.
Let op: deze trekking is niet mogelijk in het regenseizoen!
Prijs voor 3 dagen vanaf $400,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie over de El Altar Trektocht Ecuador.

Wandel de Inka Trail in EcuadorDe Inka’s legden ooit een omvangrijk netwerk van paden aan, dat Quito, in het noorden van het Inka Rijk, verbond met Talca (ten zuiden van Santiago in Chili). Er wordt wel gedacht dat in de hoogtijdagen van het Inka Rijk in 5 dagen een boodschap van Cusco naar Quito kon worden overgebracht. Dit werd dan gedaan middels een netwerk van Chaski’s. De Chaski’s waren estafette lopers die boodschappen door het hele Inka Rijk overbrachten. Eén van deze eeuwenoude Inka paden kan men nog volgen in het zuidelijke deel van Ecuador’s Centrale Vallei. Via páramo-hooglanden, geïsoleerde inheemse gemeenschappen en langs prachtige bergmeren brengt dit pad ons naar de ruïnes van Ingapirca.
Prijs voor 3 dagen vanaf $440,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie over de Inka Trail in Ecuador.

Vulkanen circuit trekkingAls het weer goed is, heb je tijdens deze trektocht een prachtig uitzicht op de besneeuwde toppen van de Carihuairazo en Chimborazo vulkanen en ook op de westerlijk gelegen, actieve Cotopaxi en Tungurahua vulkanen.
Gedurende deze 4-daagse trektocht aan de zuidkant van Ecuador’s Laan der Vulkanen kun je ook genieten van de spectaculaire landschappen van de Andes. Bij helder weer biedt deze route schitterend zicht op de indrukwekkende met sneeuw bedekte vulkanen. Je komt onderweg o.a. vicuña’s en lama’s tegen, leert over de vegetatie van de paramo en eindigt de trektocht bij de Carrel hut op de Chimborazo.
Let op: er zijn ook reisagentschappen die een vergelijkbare trektocht onder de naam 4-daagse Vicuña Trek verkopen. Tijdens deze variatie gaat men echter veel sneller de hoogte in, waardoor je een grotere kans hebt op het krijgen van hoogteziekte.
Prijs voor 3 dagen vanaf $440,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie over het Vulkanen Circuit trektocht Ecuador 4d.

El Altar trektocht wandelen Ecuador
Laguna Quilotoa Ecuador