Ecuador reizen

Onze selectie van standaard reizen in Ecuador

Deze website over rondreizen in Ecuador is vooral bedoeld om je te helpen bij het boeken van een reis op maat. We willen onze reizigers naar Ecuador alvast een glimps tonen van al het moois dat hen te wachten staat.

Tungurahua vulkaan Baños Ecuador reizenStel je rijdt over een bochtige weg door een glooiend landschap omhoog. Achter je kun je nog net de Stille Oceaan zien, terwijl voor je besneeuwde bergtoppen opdoemen.
Dan duik je opeens de wolken in en wordt het buiten kouder en kouder. In de koude mist bereik je het hoogste punt van de weg op 4300 m!
Terwijl je afdaald vervaagd de mist en komt de zon even door. Aan je rechter hand verschijnt een rokende vulkaan, de Tungurahua en recht vooruit is een lange groene vallei. Boven de vallei hangen donkere regenwolken en al snel werken de ruitenwissers op volle kracht. Als de regen opklaard wordt je omringt door het intense groen van het Amazone Regenwoud. En dit allemaal in slechts één reisdag, dat is Ecuador!

Onze selectie van reizen dient om je een idee te geven wat je tijdens een reis van enkele dagen, of enkele weken allemaal in Ecuador kunt beleven. 
Voor mensen die van wandelen houden raden we ook aan om onze volgende Youtube pagina te bezoeken met prachtige wandelingen in en rond de vallei van Vilcabamba: Hiking in Vilcabamba Ecuador.

Kleine selectie van onze Ecuador reizen

Izhcayluma Lodge Vilcabamba EcuadorKom weer helemaal tot rust in de groene en vruchtbare vallei van Vilcabamba, Ecuador. Hier zorgen de vruchtbare grond, zuivere lucht en stressvrije omgeving ervoor dat de bewoners gemiddeld ouder worden dan in de rest van de wereld.
Het restaurant van de Izhcayluma Lodge biedt een prachtig uitzicht over deze vallei. De lodge beschikt daarnaast over een kleine bar, een Spa, een weelderige tuin met zwembad en de mooiste yoga studio van Ecuador. Elke ochtend kun je gratis deelnemen aan relaxte yoga les. Overdag kun je prachtige wandelingen door de omgeving maken en ‘s avonds kun je genieten van een drankje aan de bar.
Kortom, de Izhcayluma Lodge in Vilcabamba is de ideale plek om tot rust te komen!
Deze korte reis is daarnaast goed te combineren met een tour naar de Galapagos Eilanden en/of het Amazone Regenwoud.
De prijs voor 8 dagen is vanaf $795,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie over deze Ontspanningsreis in Ecuador.

Luna Runtun hotel Baños huwelijksreis EcuadorHet huwelijk is voor velen de belangrijkste reis van hun leven. Deze origínele rondreis door Ecuador zorgt alvast voor een prachtig begin. Het is een huwelijksreis in hogere sferen met speciaal uitgezochte hotels, hostels en lodges op bijzondere locaties.
Reis en droom met ons mee! Stel je voor dat je net getrouwd bent en je eerste nachten samen doorbrengd in Ecuador. Jullie bevinden je afwisselend tussen de besneeuwde bergtoppen van de Andes, in een warm bad onder de sterren, in de buurt van een actieve vulkaan en onder het groene dak van de Amazone, luisterend naar de bijzondere geluiden van de Amazone.
Deze nachten, en natuurlijk de dagen vol prachtige vergezichten en foto’s, zorgen voor een onvergetelijke eerste week samen!
Prijs voor 9 dagen vanaf $795,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie over deze Romantische huwelijksreis in Ecuador.

El Pailon del Diablo waterval in Baños EcuadorReizen door Ecuador is veel minder bekend dan rondreizen door Peru, wat het land minder toeristisch en meer authentiek maakt. Deze rondreis door Ecuador, geeft een goed beeld van dit prachtige land!
In 16 dagen reis je o.a. door het Andesgebergte met besneeuwde bergtoppen en actieve vulkanen. Onderweg bezoek je indrukwekkende koloniale steden als Quito en Cuenca, maar ook picturesque dorpen, zoals Otavalo.
Daarnaast bezoek je de ‘vallei van de oude mensen’ en voel je je een echte ontdekkingsreiziger in het mysterieuze Amazone Regenwoud!
Prijs voor 16 dagen vanaf $1895,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie over deze Kennismakingsreis door Ecuador.

Romantische huwelijksreis EcuadorOnze romantische rondreizen door Ecuador zijn speciaal samengesteld om de meest belangrijke momenten in je leven te vieren. Stel je voor dat je je eerste nachten samen doorbrengd tussen de besneeuwde bergtoppen van het Andesgebergte, in de buurt van een actieve vulkaan, onder het groene dak van de Amazone, luisterend naar de bijzondere geluiden van de Amazone en in de vruchtbare vallei van Vilcabamba waar van alles groeid en bloeid en de mensen ouder dan gemiddeld worden.
Let op, ook als je nog niet getrouwd bent, dan is deze reis een ideaal cadeau om je vriend of vriendin te verrassen op een originele romantische rondreis door Ecuador.
Prijs voor 15 dagen vanaf $2395,00 per persoon.

Uitgebreidde reisbeschrijving van deze Twee weekse huwelijksreis in Ecuador.

Izhcayluma Lodge Vilcabamba Yoga retreat rondreis EcuadorNeem een pauze in je drukke bestaan en kom naar Ecuador! Tijdens onze Yoga en Wellness reis kunnen lichaam en geest weer helemal tot rust komen.
Onderweg kun je o.a. Yoga beoefend in de Andes. Op een hoogte van meer dan 2500 m, wordt je omringed door de sterke energie van bergen en actieve vulkanen.
Of wat denk je van een Yoga sessie aan het strand? Yoga in de frisse zeelucht bij het geluid van golven die duizenden kilometers over de Stille Oceaan gereisd hebben om op de kust van Ecuador te breken.
Onze laatste bestemming is de vallei van Vilcabamba. Hier kun je yoga beoefenen omringd door velen heuvels en met prachtige vergezichten. De gezonde leefomstandigheden in deze vruchtbare vallei zorgen e rook voor dat haar traditionele bewoners tot de oudste ter wereld behoren.
Prijs voor 14 dagen vanaf $2490,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie over deze Yoga en natuur rondreis in Ecuador.

Cajas Cuenca Ecuador rondreisEcuador is een prachtig land om doorheen te reizen. Ondanks dat dit land tot de kleinste landen van Zuid-Amerika behoord, is Ecuador toch al snel 7x zo groot als Nederland.
Ook zorgen haar geografische ligging en landschap voor en zeer afwisselende natuur. Je kunt Ecuador daarom wel vergelijken met de wereld in een notendop.
Naast de Galapagos Eilanden en het Amazone Regenwoud heeft Ecuador geen echt bekende hoogtepunten. Het land heeft echter een verborgen schoonheid die moeilijk te omschrijven is en die je in deze reis voor jezelf zult ontdekken.
De officiele slogan van Ecuador is: “Ama la Vida”, wat letterlijk betekend: “Houd van het leven”. Het is toepasselijk voor een groen en vruchtbaar land vol flora en fauna, geuren, kleuren en tradities. Ecuador is een land om verliefd op te worden en van te blijven houden!
Prijs voor 22 dagen vanaf $2660,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie over deze Uitgebreidde Ecuador rondreis.

Zeeleeuw met baby op de Galapagos Eilanden in EcuadorDeze bijzondere, ecologische rondreis door Ecuador, geeft je een goede indruk van de twee belangrijkste touristische hoogtepunten in Ecuador, namelijk de Galapagos Eilanden en het Amazone Regenwoud. Als bonus kun je daarnaast ook nog eens een bezoekje brengen aan het Andes gebergde en de bekendste markt van Ecuador, de kleurrijke zaterdag-markt in Otavalo.
Gedurende deze rondreis kun je met eigen ogen zien hoe de natuur op de Galapagos Eilanden zich heeft ontwikkeld en blijft ontwikkelen. Ook leer je hoe Charles Darwin deze informatie heeft gebruikt om zijn evolutie theory te ontwikkelen.
Op de bekende Galapagos Eilanden word het moeilijk om nog iets nieuws te ontdekken, maar in het inmense en minder toegankelijke Amazone Regenwoud worden nog regelmatig nieuwe planten en diersoorten gevonden. Meestal worden deze ontdekkingen gedaan door ervaren onderzoekers, maar ook geluk speelt regelmatig een grote rol, dus houd je ogen en oren goed open wanneer je regenwoud betreed!
Prijs voor 14 dagen vanaf $2700,00 per persoon.

Uitgebreidde reisbeschrijving van deze Ecologische Ecuador Rondreis.

Yoga en Wellness groepsreis door EcuadorOnze Yoga en Wellness Groepsreizen zijn speciaal ontworpen voor Yoga studios, sportscholen en groepen Yogies die allemaal ongeveer een gelijke kennis van Yoga hebben en die van natuur en reizen houden.
Neem deel aan één van onze Yoga en Wellness Groepsreizen en probeer je voor te stellen dat je Yoga beoefend in de Amazone waar het zonlicht door ontelbare bladeren worden gefilterd, omringd door kleurrijke bloemen en vergezeld door de mysterieuze geluiden uit het oerwoud. Of wat denk je van een Yoga sessie aan het strand, in de frisse zeelucht en bij het geluid van golven die duizenden kilometers over de Stille Oceaan gereisd hebben om op de kust van Ecuador te breken.
Als laatste reizen we naar de vallei van Vilcabamba, een groene, vruchtbare vallei, omringed door velen heuvels en met prachtige vergezichten. De gezonde leefomstandigheden in deze vallei zorgen ervoor dat haar traditionele bewoners tot de oudste ter wereld behoren.
Prijs voor 15 dagen vanaf $2850,00 per persoon.

Uitgebreidde reisbeschrijving van deze Yoga en Wellness Groepsreis.

Rondreis met huurauto in Ecuador ChimborazoWaar geef jij de voorkeur aan? Een rondreis met privé vervoer en chauffeur door Ecuador, of een rondreis met je eigen huurauto? En welke reis denk je dat goedkoper is?
Ecuador is een relatief klein land, met prachtige afwisselende routes. Ook de doorgaande wegen zijn over het algemeen van goede kwaliteit. Alleen gedurende het regenseizoen vanaf januari t/m april kan het voorkomen dat wegen tijdelijk geblokkeerd worden door (kleine) aardverschuivingen in de Bergen.

Tijdens deze rondreis door Ecuador proberen we optimaal gebruik te maken van de vrijheid die een huurauto kan bieden. Je kunt o.a. afgelegen krater meren, actieve vulkanen, lokale dorpen en het Amazone gebied bezoeken. Voor mensen die zich op vakantie liever rond laten rijden, bieden we deze rondreis ook aan met privé vervoer en chauffeur.
Prijs voor 22 dagen vanaf $3110,00 per persoon.

Uitgebreidde reisbeschrijving van deze Rondreis met huurauto door Ecuador.

Margay wilde kat in Merazonia #ecuadorrondreizen vrijwilligerswerkDeze unieke reis in Ecuador combineert tours naar de Galapagos en Amazone, met vrijwilligerswerk in het Amazone Regenwoud! De eerste twee weken kun je de unieke flora en fauna van de Galapagos Eilanden en het Cuyabeno Amazone Reservaat in het wild bewonderen. Daarna zul je een maand lang het vrijwilligers team van Merazonia helpen om de minder gelukkige dieren te verzorgen. Merazonia is een dieren opvang centrum dat op een verantwoorde manier wilde uit de Amazone dieren opvangt die slachtoffer zijn van dierensmokkel.
Prijs voor 44 dagen vanaf $3350,00 per persoon.

Uitgebreidde reisbeschrijving van Galapagos, Amazone en Vrijwilligerswerk, 44d.

Panfluit speler in Peguche Otavalo
Uitzicht over de meren in Cajas Cuenca