Polylepis wandeling Ecuador - Vanaf $78 p.p.

Polylepis wandeling Ecuador

Korte tour beschrijving:

Dag 1: Riobamba  – Chimborazo Reservaat – Riobamba

Vertrekdatum:
Elke dag, mits goed weer

We raden aan om voor elke trektocht onze informatie over hoogteziekte goed door te lezen.

Polylepis wandeling Ecuador – Vanaf $78 p.p.

Vicuñas tijdens de Polylepis wandelingDeze Polylepis wandeling boven de 4000 m en langs de voet van de indrukwekkende Chimborazo Vulkaan, is een goede keus als je je lichaam wilt laten wennen aan inspanningen op grote hoogte.
Bij helder weer heb je onderweg een prachtig uitzicht op de machtige Chimborazo Vulkaan, die ook wel de “Sultan van de Andes” genoemd wordt. Het is de grootste vulkaan/ berg van Ecuador (6263 m).
Start om 9:00 am en terug rond 15:00 u.

Uitgebreide beschrijving van deze trektocht:

Polylepis wandeling Ecuador9:00 Am – vertrek van deze tour vanuit Riobamba. In ongeveer een uurtje rijdt je naar de voet van de Chimborazo. De auto wordt in een klein gehucht geparkeerd, waar de inheemse bewoners lama’s en schapen houden en nog met de hand het land bewerken.
Onze wandeling begint op een hoogte van rond de 3800 m en volgt een geleidelijk stijgende lijn. Onderweg lopen we door grote velden Andes Grass, dat door de lokale bewoners Ichu wordt genoemd. In Ecuador, Peru en Bolivia gebruiken de lokale boeren dit zeer stugge gras nog regelmating om de daken van hun huizen mee te maken. Dit is ook het leefgebied van de elegante vicuña, een kleine kamelen soort die in de Andes leeft. Andere planten die we onderweg tegenkomen zijn o.a.: chuquiragua en ‘Herten Gewei’.

Polylepis bos in EcuadorNa een paar uur wandelen komen we aan op het hoogste punt (4200 m) van deze wandeling, gelegen in een klein bos van Polylepis, Queñua, of ook wel ’Papier Bomen’ genoemd. Deze bijzondere bomen behoren tot de weinige soorten ter wereld die boven de 4000 m hoogte kunnen groeien. Ze groeien dan ook heel langzaam, in vreemde kronkelende vormen en met een droge schilferende papierachtige bast. In dit bijzondere bos vol vreemde kronkels houden we onze picknick. Als we goed opletten kunnen we misschien zelfs de Andes Kolibrie ontdekken.
Na de lunch lopen we terug naar de auto en rijden we weer naar Riobamba, waar we rond 15:00 u aankomen.

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Vertrek: Elke dag met minimaal 2 deelnemers.

Inclusief in deze bergwandeling:

– Vervoer van / naar Riobamba
– Trekking gids
– Lunchpakket
– Wandel uitrusting (regenponcho, wandelstokken)

Exclusief:
– Drinken
– Persoonlijke uitgaven
– Fooi