Amazone Tours in Ecuador

Waarom onze Amazone Tours in Ecuador

Ocelot in het Amazone regenwoud van EcuadorEcuador is ongeveer zeven keer zo groot als Nederland, maar toch het op drie na kleinste land in Zuid-Amerika. Ondanks haar relatief kleine oppervlakte telt Ecuador meer soorten planten per oppervlakte-eenheid dan enig ander land in Zuid-Amerika. 18% van het totaal aan ontdekte vogels soorten in de wereld, 1.655 verschillende soorten, wordt gevonden in Ecuador. De 382 zoogdiersoorten die in dit land voorkomen, vormen 7% van de 5.490 soorten die in de wereld zijn geregistreerd. Veel van deze plant- en diersoorten zijn terug te vinden in het indrukwekkende Amazone Regenwoud.
Helaas wordt dit regenwoud zwaar bedreigd door o.a. olie winning, mijnbouw en (illegale) houtkap. De Cuyabeno en Yasuni Amazone Reservaten zijn opgezet om te proberen de flora en fauna van het regenwoud te beschermen. Toerisme in deze reservaten biedt een anternatieve inkomsten bron en draagt bij aan een beter bewustwording van het belang van het Amazone Regenwoud voor zowel de lokale bevolking als de rest van de wereld.

Voor meer inspiratie: prachtige fotos uit het Amazone Regenwoud in Ecuador!

Op onze pagina Amazone Info vindt je meer informatie over de Cuyabeno en Yasuni Amazone Reservaten.

Selectie van Amazone Tours in Ecuador

Low budget Cuyabeno Amazone tourHet basiskamp van deze Low Budget tour door het Amazone regenwoud is de Nicky Lodge, gelegen in de buurt van het bekende Laguna Grande, in het midden van het unieke Cuyabeno Amazone Wildlife Reservaat. De Nicky Lodge is een goed startpunt voor avontuurlijke excursies in het Cuyabeno Reservaat. De Nicky Amazone lodge heeft plaats voor 32 gasten, verdeeld over twee-, drie- en vier-persoons kamers, met privé badkamer en warm water. De Nicky Lodge heeft een apparte eetzaal en bar. De aanwezige electriciteit wordt opgewekt door zonnepanelen, die overdag voor genoeg energie zorgen, zodat je ’s avonds de batterijen van je electrische apperatuur op kunt laden.
Prijs voor 5 dagen vanaf $360,00 per persoon.

Uitgebreidde informatie over deze Low budget Cuyabeno Amazone Tour.

Siona Amazone Lodge EcuadorDe Siona Amazone Eco Lodge ligt diep in het Cuyabeno Wildlife Reservaat aan de oever van het bekende Laguna Grande (Grote Meer).
Het Cuyabeno Wildlife Reservaat werd in juli 1979 door de Ecuadoriaanse regering opgericht om de flora en fauna in een uniek gebied van 603.380 km2 Amazone Regenwoud te beschermen.
De Siona Amazone Lodge is een samenwerkings project met de inheemse Siona gemeenschap en biedt zo een alternatieve inkomstenbron voor de lokale bevolking.
De Siona Lodge behoort tot de kleinste Amazone lodges in het Cuyabeno reservaat en heeft als doel om haar klanten op een rustige en Ecologisch verantwoorde manier van de prachtige natuur in het Cuyabeno Amazone Reservaat te laten genieten.
Prijs voor 5 dagen vanaf $420,00 per persoon.

Uitgebreidde informatie over de Siona Lodge Cuyabeno Amazone Tour.

Jamu Amazone Lodge in EcuadorDe Jamu Amazone Lodge ligt op ongeveer 15 min. van Laguna Grande (het Grote Meer), aan de oevers van de Cuyabeno Rivier, in het nationale Cuyabeno reservaat. Deze locatie is perfect om een goede indruk te krijgen van de indrukwekkende flora en fauna in het Cuyabeno Reservaat.
De lodge heeft 5 cabañas (grote hutten) en 40 slaapplaatsen. Elke cabaña is gebouwd in een traditionele rustieke stijl met rieten daken en word op een natuurlijke manier verlicht door kaarsen voor een meer sfeervolle oerwoud ervaring en om minder last te hebben van de aanwezige insecten.
In z’n geheel bied deze tour een goede prijs/ kwaliteits verhouding.
Prijs voor 5 dagen vanaf $425,00 per persoon.

Uitgebreidde informatie over de Cuyabeno, Jamu Amazon Lodge.

Kano tour in Amazon Regenwoud EcuadorAnders dan in de meeste Amazone tours die per motorboot tussen de bomen door varen, zal er gedurende deze tour vooral gebruik gemaakt worden van roeispanen. Doordat je al roeiend bijna geluidsloos door de facinerende natuur vaart, kun je beter genieten van de bijzondere geluiden uit de jungle. Ook heb je een grotere kans op het spotten van wildlife, waaronder o.a.: papagaaien, toucans, apen, roze zoetwater dolfijnen, anacondas, kaaimannen en meer.
Prijs voor 5 dagen vanaf $440,00 per persoon.

Uitgebreidde informatie over Roeien in Cuyabeno Amazone Reservaat.

Zwembad avontuurlijke jungle tour“Hakuna Matata” betekend zoveel als “Geen Zorgen”. Deze avontuurlijke jungle tour biedt daarom de perfecte combinatie van comfort en avontuur, zonder zorgen.
De Hakuna Matata lodge is gelegen aan de oever van het kristalheldere Inchillaqui riviertje, tussen het Andes gebergde en het Amazon Regenwoud, op een hoogte tussen de 600 en 850 meter. Door de lokatie en hoogte zijn er rond de lodge bijna geen muggen aanwezig.
De grote tuin met prachtig gekleurde bloemen en planten, bied een goede omgeving om tot rust te komen. Daarnaast is er ook een groot zwembad van 27×22 m aanwezig. Dit zwembad, in de vorm van een palm, is 24 u per dag open en wordt gevoed met warm water (ongeveer 25° C) van een natuurlijke bron.
Voor de mensen die meer actief bezig willen zijn organiseren we vanuit de lodge ook verschillende activiteiten, waaronder paardrijden met onze eigen paarden, raften, spelunking, kanotochten en natuurlijk verschillende wandelingen door het regenwoud.
Prijs voor 4 dagen vanaf $490,00 per persoon.

Uitgebreidde informatie over deze Hakuna Matata Avontuurlijke Jungle Tour.

Locatie van Cuyabeno Lodge in EcuadorDe bekende Cuyabeno Lodge ligt op een kleine heuvel/ schiereiland aan het water, in het midden in het Cuyabeno reservaat. Deze ligging is ideaal voor het opserveren van vogels en andere wilde dieren, direct buiten de deur van de lodge. Zonder dat je eerst 30 tot 45 min. hoeft te varen, zoals bij enkele andere lodges.
Prijs voor 5 dagen vanaf $550,00 per persoon.

Uitgebreidde informatie over De Cuyabeno  Lodge, Amazone Tour.

Kamperen in het Cuyebeno Amazone ReservaatTijdens deze bijzondere en avontuurlijke Amazone kano tour zul je afwisselend met gemotoriseerde kano en al roeiend over de rivieren, meren en kreken binnen het Cuyabeno Reservaat varen. Daarnaast zul je drie nachten kamperen in het mysterieuze Amazone oerwoud.
Het Cuyabeno Wildlife Reservaat is gelegen in de buurt van de grensen met Colombia en Peru, in het noord-oosten van het Ecuadoriaanse Amazone regenwoud en tussen de San Miguel en Aguarico rivieren. Dit Amazone reservaat ligt in een natuurlijke kom en omvat 605.000 hectare primair oerwoud dat kris kras doorkruisd word door velen rivieren en meren. De bijzondere geografische ligging zorgt voor een grote variateit aan unieke flora en fauna!
Prijs voor 8 dagen vanaf $1050,00 per persoon.

Uitgebreidde informatie over deze Avontuurlijke Kano Tour in Cuyabeno Amazone!

Huaorani Amazone kajak tour EcuadorTijdens deze originele en avontuurlijke Amazone tour zul je al peddelend per kayak de Nushino Rivier afdalen en per kano weer terug varen. Dit gedeelte van het Amazone regenwoud is het leefgebied van de inheemse Huaorani gemeenschap. Het gebied heeft haar eigen wetten en autonome status die niet alleen zorgen voor de bescherming van de Huaorani cultuur, maar ook voor de bescherming van de kwetsbare ecosystemen in het regenwoud. Tijdens deze 7 daagse tour zul je daarnaast tot de rand van het unieke Nationale Park Yasuni varen.
Prijs voor 7 dagen vanaf $1550,00 per persoon.

Uitgebreidde informatie over deze Avontuurlijke Huaorani Amazone kajak tour!

Zeeleeuw met baby op de Galapagos Eilanden in EcuadorDeze bijzondere, ecologische rondreis door Ecuador, geeft je een goede indruk van de twee belangrijkste touristische hoogtepunten in Ecuador, namelijk de Galapagos Eilanden en het Amazone Regenwoud. Als bonus kun je daarnaast ook nog eens een bezoekje brengen aan het Andes gebergde en de bekendste markt van Ecuador, de kleurrijke zaterdag-markt in Otavalo.
Gedurende deze rondreis kun je met eigen ogen zien hoe de natuur op de Galapagos Eilanden zich heeft ontwikkeld en blijft ontwikkelen. Ook leer je hoe Charles Darwin deze informatie heeft gebruikt om zijn evolutie theory te ontwikkelen.
Terwijl je zelf de eilanden verkend zul je ook kennis maken met haar vriendelijke en bewoners, een bonte groep van vogels, zeeleeuwen, schildpadden, leguanen, enz., enz., die je nieuwsgierig zullen verwelkomen.
Prijs voor 14 dagen vanaf $2700,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie over deze Ecologische Ecuador Rondreis.

El Altar krater meer trektocht EcuadorDeze El Altar Trektocht is een prachtige trektocht op grote hoogte. De trekking brengt je tot tot diep in het Ecuadoriaanse Sangay natuurreservaat. Dit is één van de minst toegankelijke reservaten in Ecuador. Het Sangay Reservaat heeft een bijzondere flora en fauna en wordt o.a. bewoond door het witstaart hert, de Andes meeuw, vossen en condors.
El Altar zelf bestaat eigenlijk uit negen besneeuwde toppen die in hoefijzervorm rondom een enorm kratermeer liggen. De hoogste top is nu 5319 m, maar vroeger was El Altar waarschijnlijk de hoogste vulkaan van Ecuador. Of misschien zelfs wel de hoogste vulkaan ter wereld.
Let op: deze trekking is niet mogelijk in het regenseizoen!
Prijs voor 3 dagen vanaf $400,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie over de El Altar Trektocht Ecuador.

Wolaap in Merazonia dierenopvang centrum in Ecuador
Zonsondergang in Cuyabeno Amazone tour