Cuyabeno Dolphin Lodge Tour - Vanaf $350 p.p.

Zonsondergang in Cuyabeno Amazone tour

Korte Amazone tour beschrijving:

Dag 1: Cuyabeno Dolphin Lodge – Laguna Grande – Kaaiman zoeken
Dag 2: Overdag en ’s avonds wandelen door het regenwoud
Dag 3: Bezoek aan een inheemse gemeenschap
Dag 4: Paddelen door het Amazone-regenwoud
Dag 5: Vroege vogelobservatietour en terug naar de Cuyabeno-brug

Voor meer informatie over de verschillende lodges in het Amazone Regenwoud van Ecuador.

Handige en interessante informatie over het Cuyabeno Amazone Reservaat.

Cuyabeno Dolphin Lodge Tour – Vanaf $350 p.p.

Cuyabeno Dolphin Lodge Ecuador

Heb je een klein budget, maar wil je toch het Cuyabeno Amazone reservaat bezoeken en ervaren hoe het is om in het Amazone regenwoud te zijn? Dan is deze Amazone tour vanuit de Cuyabeno Dolphin Lodge een perfecte optie voor jou. De diensten van deze Amazone tour zijn iets eenvoudiger dan die van andere tours die we aanbieden, maar de natuur kan zich daar niets van aantrekken. De meeste Cuyabeno Tours varen door dezelfde wateren en bezoeken vergelijkbare locaties, dus de kans om wilde dieren te spotten is hetzelfde als bij andere standaard Cuyabeno tours.
Een ander voordeel van de Cuyabeno Dolphin Lodge is dat ze slechts 80 US$ extra rekenen voor individuele reizigers, terwijl de meeste Amazone Lodges 50% tot 80% extra rekenen!

Uitgebreide beschrijving van de Cuyabeno Dolphin Lodge Tour:

Dag 1: Cuyabeno Dolphin Lodge – Laguna Grande – Kaaimannen zoeken
Papagaaien in Cuyabeno EcuadorOnze gids ontmoet je om 11.00 uur bij de zogenaamde Cuyabeno-brug. Hij/zij zal je een informatieve welkomstbriefing geven over het Cuyabeno Amazon Wildlife Reserve en onze tour.
Dan is het tijd om in onze gemotoriseerde kano te stappen en langs de Cuyabeno rivier naar onze Lodge te varen. Afhankelijk van het weer duurt het ongeveer twee uur om onze lodge te bereiken. Terwijl we over de rivier reizen, is het belangrijk om je ogen wijd open te houden om wilde dieren aan de oevers van de rivier en in de bomen erachter te kunnen spotten. Het Cuyabeno Amazonereservaat herbergt vele verschillende wilde katten, waaronder de poema en de ocelot, en meer dan 10 verschillende apensoorten. Eén van deze apensoorten wordt de “Pocket Monkey” genoemd, omdat hij slechts ongeveer 10 cm groot wordt. Deze aap is endemisch voor de Cuyabeno Amazone!
Kaaimen in Amazone RegenwoudNa aankomst in de lodge is het tijd voor een late lunch, check-in en een moment van ontspanning.
Om 16:30 uur vertrekken we voor onze tweede activiteit van de dag, een tour naar Laguna Grande. Dit is een goede plek om te zwemmen en om prachtige foto’s te maken van een magische zonsondergang in het Amazoneregenwoud!
Na zonsondergang keren we terug naar de lodge in onze kano en gebruiken we onze zaklampen om op zoek te gaan naar kaaimannen en boa’s. 
Diner en overnachting in de Dolphin Lodge.

Dag 2: Overdag en ’s avonds wandelen door het regenwoud
Wolaap in Cuyabeno ReservaatOm 07.30 uur serveren we het ontbijt in de lodge.
Na het ontbijt nemen we een kano naar het startpunt van een interessante route door primair regenwoud. Terwijl we langs dit pad wandelen, zal onze inheemse en tweetalige gids ons uitleg geven over de verschillende (medicinale) planten- en diersoorten die we tegenkomen. De wandeling duurt ongeveer 3 uur en biedt een goede gelegenheid om verschillende diersoorten te spotten, waaronder vogels, reptielen, insecten, amfibieën, apen en andere zoogdiersoorten.
Terug bij de Cuyabeno Dolphin Lodge is het tijd voor de lunch en een beetje ontspanning. Je kunt de omgeving van de lodge verkennen, een boek lezen, zwemmen in de rivier en misschien zelfs dolfijnen spotten (afhankelijk van het weer en het seizoen).
Rond 16:30 uur gaan we weer met de kano op zoek naar dieren in en rond de rivier. Het Gouden Uur is een goed moment om wilde dieren in het regenwoud te zien en we hebben een goede kans om luiaards, apen, papegaaien, dolfijnen, de hoatzin, kaaimannen, enz. te spotten.
’s Avonds maken we een korte wandeling door de omgeving van de lodge op zoek naar kleurrijke insecten en schuwe nachtdieren.

Dag 3: Bezoek aan een inheemse gemeenschap
Zonsondergang Laguna Grande EcuadorVandaag bezoeken we een inheemse gemeenschap die al generaties lang in het primaire regenwoud leeft. Om deze gemeenschap te bereiken reizen we per kano naar het begin van de zogenaamde Taricay Trail (Schildpadden Pad). We zullen dit pad ongeveer een uur volgen, waarbij we onze ogen en oren open houden voor de dieren in het wild die om ons heen bewegen in dit primaire regenwoud. Bij aankomst verwelkomt de gemeenschap ons met een bord vol typisch fruit van hun land. Met de zoete smaak van fruit nog in onze mond, zullen de vrouwen uit de gemeenschap ons laten zien hoe zij Yucca in Casabe, het belangrijkste voedsel voor de gemeenschap, bereiden. Natuurlijk zullen we ook wat van hun ‘superfood’ kunnen proeven, maar het personeel van de lodge neemt ook onze eigen lunch mee, die we als gasten van de community zullen nuttigen.
Na de lunch bezoeken we de sjamaan (de natuurarts) van de gemeenschap. Hij zal ons uitleggen hoe de gemeenschap in en van het regenwoud kan leven. Hij zal ons uitleg geven over hun tradities, hun geloof en de natuurlijke medicijnen die het regenwoud biedt. Hij zal ons ook uitleggen hoe je Ayahuasca kunt bereiden en wat het ware doel ervan is voor de gemeenschap. Nee, je mag dit heilige brouwsel niet proeven. Maar als je wilt dan kun je wel deelnemen aan een de eeuwenoud ritueel van de sjamaan om je geest en lichaam te zuiveren.
Rond 16:00 uur zijn we terug bij de lodge en niet veel later vertrekken we voor nog een zonsondergangtour vanaf Laguna Grande.
Diner, relaxen en overnachting in de Cuyabeno Dolphin Lodge.

Dag 4: Paddelen door het Amazone-regenwoud
Brulapen in Amazone regenwoudOm 07.30 uur wordt het ontbijt weer geserveerd en daarna stappen we in onze gemotoriseerde kano. We reizen ongeveer een uur stroomopwaarts door het weelderige regenwoud, totdat we aankomen bij Laguna Canangueno. Dit is een geweldige plek om rond te peddelen en wilde dieren te observeren zonder het geluid van een motor. Je zult waarschijnlijk verschillende soorten watervogels observeren, maar het is ook mogelijk om anaconda’s, boa’s, apen of zelfs een wilde kat te spotten die naar de oever van het meer komen om te drinken.
De lunch is terug in de lodge en na de lunch heb je weer tijd voor jezelf, voordat je vertrekt voor het observeren van je laatste zonsondergang in het regenwoud van het Cuyabeno Amazonereservaat.
Diner, overnachting en ontbijt in de Cuyabeno Dolphin Lodge.

Dag 5: Vroege vogelobservatietour en terug naar de Cuyabeno-brug
Toekan in Cuyabeno05:30 uur! Vandaag kun je besluiten om heel vroeg op te staan en deel te nemen aan een vogelobservatietocht. De vroege ochtenden en late namiddagen zijn meestal de beste momenten van de dag om vogels en andere dieren in het wild te spotten, terwijl ze zich van of juist naar hun slapplaats begeven.
Na je laatste ontbijt in het Amazone-regenwoud van Ecuador is het tijd om weer in de gemotoriseerde kano te stappen en langs de Cuyabeno-rivier terug te varen naar de Cuyabeno-brug. Houd je ogen open voor de nieuwsgierige dieren in het wild die ons van hun territorium zien vertrekken, in de hoop dat je van hun gastvrijheid hebt genoten.

Veranderingen in het reisschema:
De omschrijvingen van onze tours door het Amazone regenwoud geven een goed overzicht van de geplande dagindeling. Onverwachtte en onvoorspelbare lokale omstandigheden (bijvoorbeeld het weer, maar ook lokale landverschuivingen of stakingen) kunnen er echter voor zorgen dat de tour ter plaatse aangepast moet worden. Onze lokale touroperator zal dit ten alle tijde naar beste inzicht, met het oog op jouw veiligheid en met zo min mogelijk aanpassingen ten opzichte van het originele reisschema proberen op te lossen.

Inclusief in deze Amazone tour:
– Vervoer per gemotoriseerde kano van de Cuyabeno-brug naar de lodge en terug
– Dagelijkse excursies zoals vermeld in de reisbeschrijving
– Excursies onder begeleiding van een Engelssprekende natuurgids
– Accommodatie in een twee- en/of driepersoonskamer met klamboes en een eigen badkamer
– 4x lunch, 4x diner, 4x ontbijt en gezuiverd water, koffie en/of thee
– Gebruik van excursie uitrusting indien nodig (regenponcho, rubberen laarzen, kampeertenten, reddingsvesten)

Exclusief:
– Vervoer naar en vanuit Lago Agrio (ongeveer 165 US$ per vliegtuig of 30 US$ per bus)
– Alcohol, frisdranken en andere persoonlijke uitgaven
– 10 US$ p.p. Lokale gemeenschapsbijdrage
– Een reisverzekering
– Fooien
– Alles wat niet duidelijk in het reisschema en/of de inclusief lijst wordt vermeld.

Aanbevolen om mee te nemen:
– Eventuele benodigde vaccinaties, vraag je huisarts/ tropendoker (Niet de GGD) om advies
– Lichte, gemakkelijke, snel droogende kleding, geschikt voor een tropisch, vochtig klimaat, inclusief lange broekspijpen en mouwen tegen de muggen
– Een grote rugzak of handige sporttas (geen harde koffers)
– Een dagrugzak
– 4 tot 6 paar sokken die je over je broekspijpen kunt trekken
– Zwemkleding
– Pet of hoed
– Comfortabele dichte (wandel) schoenen (plus slippers, of sandalen)
– Een warme trui/fleece/ jas voor in de avond (na een regenbui)
– Bescherming tegen de zon en insecten (deet)
– Een waterdichte zak/ tas ter bescherming van je elektrische apparatuur
– Hoofdlampje of zaklamp
– Verrekijker
– Toilettas
– Een waterfles/ bidon van min 1 tot anderhalve liter
– Wij hebben laarsen te leen, maar als je erg grote voeten hebt (44+) dan raden we je aan om een paar mee te nemen
– Kleingeld (eventueel voor tips en ’t kopen van souvenirs)
– Je paspoort + een kopie