Ecologische Ecuador Rondreis - Vanaf $2700 p.p.

Zeeleeuwen op de Galapagos ecologische Ecuador rondreis

Korte reisbeschrijving:

Dag 1 – Zondag: Aankomst in Quito
Dag 2: Quito – Galapagos Eilanden
Dag 3: Galapagos tour
Dag 4: Galapagos tour
Dag 5: Galapagos tour
Dag 6: Galapagos tour -> Quito – Otavalo.
Dag 7 (Zaterdag): Markt in Otavalo
Dag 8: Otavalo (Optioneel: Laguna Coicocha wandeling) – Quito.
Dag 9: Quito – Lago Agrio – Cuyabeno Tour
Dag 10: Cuyabeno Tour.
Dag 11: Cuyabeno Tour.
Dag 12: Cuyabeno Tour:
Dag 13: Cuyabeno – Lago Agrio – Quito.
Dag 14: Prive transfer naar het vliegveld en einde van deze bijzondere ecologische rondreis!

Ecologische Ecuador Rondreis – Vanaf $2700 p.p.

Zonsondergang op de GalapagosDeze bijzondere, ecologische rondreis door Ecuador, geeft je een goede indruk van de twee belangrijkste touristische hoogtepunten in Ecuador, namelijk de Galapagos Eilanden en het Amazone Regenwoud. Als bonus kun je daarnaast ook nog eens een bezoekje brengen aan het Andes gebergde en de bekendste markt van Ecuador, de kleurrijke zaterdag-markt in Otavalo.
Gedurende deze rondreis kun je met eigen ogen zien hoe de natuur op de Galapagos Eilanden zich heeft ontwikkeld en blijft ontwikkelen. Ook leer je hoe Charles Darwin deze informatie heeft gebruikt om zijn evolutie theory te ontwikkelen.
Zonsondergang in Cuyabeno Amazone tourTerwijl je zelf de eilanden verkend zul je ook kennis maken met haar vriendelijke en bewoners, een bonte groep van vogels, zeeleeuwen, schildpadden, leguanen, enz., enz., die je nieuwsgierig zullen verwelkomen.
Op de bekende Galapagos Eilanden word het moeilijk om nog iets nieuws te ontdekken, maar in het inmense en minder toegankelijke Amazone Regenwoud worden nog regelmatig nieuwe planten en diersoorten gevonden. Meestal worden deze ontdekkingen gedaan door ervaren onderzoekers, maar ook geluk speelt regelmatig een grote rol, dus houd je ogen en oren goed open wanneer je regenwoud betreed!

Uitgebreide beschrijving van deze Ecologische Ecuador Rondreis:

Basiliek in Quito Ecuador reizenDag 1: Aankomst in Quito (2850 m)
(Zondag): Aankomst in Quito en prive transfer naar je hotel in het centrum.
In 2011 werd Quito door UNESCO verkozen tot culturele hoofdstad van Latijns Amerika, vanwege haar indrukwekkende koloniale centrum. Het is dan ook zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan Plaza de Armas, Plaza de San Francisco en de zeer indrukwekkende gotische Basiliek. De torens van deze bijzondere Basiliek bieden een prachtig uitzicht over de stad en de nabij gelegen vulkanen.
In het moderne centrum van Quito (Mariscal), vind je velen restaurants, bars en souvenir winkels op loopafstand (pas ´s avonds wel een beetje op).
Een andere aanrader is om vandaag de Evenaar te bezoeken.
Opmerking: de echte Evenaar loopt door het interessante Inti Nan museum en niet onder het Franse monument door.

Flamingos op de Galapagos Eilanden in EcuadorDag 2: Quito – Galapagos – Puerto Ayora – Isabela – Flamingo Meer
Transfer van je hotel naar het vliegveld van Quito en vlucht van Quito naar de Galapagos Eilanden. Bij aankomst op het vliegveld van Baltra staat onze Engels sprekende gids al op je te wachten. Na het toegangsgeld voor de Galapagos betaald te hebben zal hij je naar de haven van Puerto Ayora (op Santa Cruz Eiland) brengen. Hier ontmoet je de andere groepsleden en na de lunch (om 14:00h) varen we per openbare speedboot in ongeveer 2.5 uur naar Isabela Eiland.
Na aankomst op Isabela lopen we naar ons hotel in het dorp Puerto Villamil, waar je tijd hebt om je op te frissen alvorens we met z’n allen naar het grootste flamingo meer van de Galapagos vertrekken.
Dit meer vorm het belangrijkste voortplantingsgebied voor de flamingos op de Galapagos en een mooie plek om deze elegante vogels te fotograferen. ’s Avonds eten we gezamelijk en daarna heb je vrij.

Vulkanisch Galapagos EilandDag 3: Sierra Negra – Volcan Chico – Concha Perla
Vandaag staan we al vroeg op om na het ontbijt naar de Sierra Negra Volcan (Zwarte Heuvel Vulkaan) te vertrekken. Deze vulkaan ligt op ongeveer 21 km van Puerto Villamil en wordt beschouwd als op 1 na grootste, bovengrondse vulkanische krater ter wereld. De krater heeft een diameter van 10 km en is ongeveer 100m diep!
Onze wandeling naar de ‘Sierra Negra Volcan’ bied prachtige, surrealistische uitzichten!
Na de omgeving verkend en de bijzondere flora en fauna bewonderd te hebben, lopen we door naar de Chico Vulkaan. Deze kleine vulkaan is nog steeds actief en verwarmd zelfs de omringende grond. Dan is het tijd voor lunch, die bestaat uit een ‘picknick’met onze lunchboxen. Na de lunch keren we terug naar ons hotel.
`s Middags bezoeken we de prachtige baai van Concha Perla. Deze baai biedt bijzondere snorkel opties langs mooie koralen en vergezeld door o.a. velen verschillende kleurrijke vissen, zeeleeuwen, zeesterren zelfs zee-komkommers!

Reuzenschildpad op de Galapagos EilandenDag 4: Reuzenschildpadden reservaat – Muro de las Lagrimas- Tintoreras Islet
Na het ontbijt bezoeken we de bijzondere snorkellocatie genaamd ‘Tintores Islet’. Dit is een grote kloof met zeer helder en kalm water waar dagelijks verschillende Tintores (haaien met een witte stip op hun rugvin) op de bodem uit komen rusten. Andere bewoneres die regelmatig in deze kloof gezien worden zijn o.a. speelse zeeleeuwen en nieuwsgierige pinguïns.
’s Middags bezoeken we het Humedales complex waar je de bekende “Muro de las Lágrimas” (Tranen Muur) kan zien. Deze muur werd tussen 1946 en 1959 door gevangenen gebouwd, toen Isabela Eiland als gevangenen kolonie gebruikt werd. Ook houd men zich binnen dit complex nu bezig met een speciaal voortplantings programma voor de met uitsterven bedreigde reuzenschildpadden.

Zeeleeuwen op het strand van de Galapagos EilandenDag 5: Galapagos (Puerto Ayora) -hooglanden van Santa Cruz – Charles Darwin Station
Na het ontbijt bezoeken we de bijzondere snorkellocatie genaamd ‘Tintores Islet’. Dit is een grote kloof met zeer helder en kalm water waar dagelijks verschillende Tintores (haaien met een witte stip op hun rugvin) op de bodem uit komen rusten. Andere bewoneres die regelmatig in deze kloof gezien worden zijn o.a. speelse zeeleeuwen en nieuwsgierige pinguïns.
’s Middags brengen we een bezoek aan het interessante Charles Darwin station/ museum.

Blue Footed Booby on the Galapagos Islands EcuadorDag 6: Galapagos (los Gemelos) Baltra – Quito – Otavalo
Na het ontbijt reizen we met prive transport richting het vliegveld van Baltra. Onderweg stoppen we o.a. “Los Gemelos” (De Tweeling), dit zijn twee speciale kraters die niet ontstaan zijn door een explosie, maar door een ineenzakking van de grond op een plek waar de ondergrondse lava stromen dicht aan de oppervlakte komen.
De gids zal je op tijd voor je vlucht afzetten op het vliegveld van Baltra, waarna je terug vliegt naar Quito.
Let op: De Galapagos Island Hopping Tour is a budget tour in gedeelde internationale service. Deze tour vertrekt slechts 2x per maand met een min. van 8 en max. van 16 boekingen. Het is dus nodig om je reisdatum hierop aan te passen.
Traditionele stoffen op de markt van OtavaloNa aankomst in Quito word je met prive vervoer naar je hotel in Otavalo (2560 m) gebracht, reistijd ongeveer 2 uur.
Het plaatsje Otavalo is een van de weinige plaatsen in Latijns Amerika waar de inheemse bewoners nog echt trots zijn op hun afkomst en met reden. De bewoners van Otavalo en omstreken staan al bijna 4000 jaar bekend om hun vakmanschap, de zeer hoge kwaliteit van hun gewoven produkten en hun handelsgeest. In het verleden dreven de Inka’s handel met de vakmensen uit Otavalo, un hebben de Otavalenos hun eigen winkels verspreid over de hele wereld, zelfs in New York City.

Kleurrijke zaterdag markt in OtavaloDag 7: Zaterdag markt en omgeving van Otavalo
‘s Morgens kun je het dorp Otavalo en/ of de mooie landelijke omgeving verkennen. Mocht het vandaag zaterdag zijn, dan is het zeker een aanrader om een paar uurtjes over de bond gekleurde zaterdag markt rond te lopen, souvenirs uit te zoeken en mooie foto’s te maken.
Andere alternatieven voor wie niet van markten houd zijn o.a. een bezoek aan een Nederlandse opvang van roofvogels of deelnemen aan een korte tour door de omgeving van Otavalo. In deze tour bezoek je verschillende dorpjes rond Otavalo, die ieder nog op hun eigen traditionale manier verschillende handwerken en andere ambachten uitoefenen. Onder deze tradities vallen o.a. het ‘weven’ van rieten matten, het weven van klede en ponchos met een ruggeband, het met de hand bewerken van leer en het maken van (pam)fluiten.

Laguna Cuicocha Ecuador tourDag 8: Otavalo (Optioneel Laguna Cuicocha) – Quito
‘s Morgens heb je de optie om op 3000m hoogte een mooie wandeling rond het nabij gelegen kratermeer van Cuicocha te maken (4u). Dit kratermeer heeft een diameter van ongeveer 3 km en ligt aan de voet van de Cotacachi vulkaan, in het westen van het Ecuadoriaanse Andesgebergte.
De naam van dit meer komt uit de lokale inheemse taal Kichwa en betekend: “Meer van de cavia”. Het ontving deze naam doordat het eiland in het midden de vorm van een cavia heeft.
Laat in de middag reis je in ongeveer 2 uurtjes weer terug naar Quito.

Nicky Lodge Cuyabeno Amazone EcuadorDag 9: Quito – Lago Agrio – Cuyabeno Reservaat
Een korte vlucht brengt je vandaag van Quito naar Lago Agrio, vanwaar je tour door het Cuyabeno natuur reservaat begint. Dit nationale natuur reservaat is gelegen in het noord oosten van het Ecuadoriaanse Amazone woud, tussen de San Miguel en Aguarico rivieren en niet ver van de Colombiaanse grens. Het reservaat bestaat uit 605.000 hectare primary regenwoud, rivieren, meren en een ongelovelijke variatie aan flora en fauna soorten.
Er leven tenminste vijf inheemse bevolkings groepen in het reservaat, waaronder de Siona, Secoya, Cofan, Kichwas en Shuar, allemaal met hun eigen taal en gewoonten.
Je verblijft gedurende deze tour in de Nicky Lodge, de Jamu Lodge, of een vergelijkbare accommodatie, van waaruit verschillende dagtours en activiteiten worden georganiseerd, o.a.:
Roze dolfijn in het Amazone RegenwoudLeerzame wandelingen, lange wandelingen door het Terra Firme woud, modderige belevenissen in de Hormiga Rivier, zwemmen in een van de meren, inheemse dorpjes bezoeken, de velen vogels bewonderen, op zoek naar roze dolfijnen, apen, andere wilde dieren en ga zo maar door.
Gedurende de tours en uitstapjes gaat er altijd een ervaren, lokale, gids mee die ook Engels spreekt. Hij of zij zal je inwijden in de geheimen van de jungle en proberen om al jullie vragen te beantwoorden.
Na de dagtours kun je heerlijk even bijkomen in de hangmatten lounge of met een cocktail aan de bar.
De Jamu lodge is niet aangesloten op het electriciteits netwerk, dus voor licht wordt er ‘s avonds gebruik gemaakt van sfeervol kaarslicht. Er is wel een kleine generator die overdag een paar uur gebruikt wordt om batterijen van mobiele telefoons, camera’s en laptops op te laden.
Na aankomst in Lago Agrio wordt je opgehaald van het vliegveld en vertrek je rond 9:00 am met prive vervoer, de gids en andere gasten van de Jamu Lodge richting de ingang van het Cuyabeno natuur reservaat. Je krijgt een lunch pakket voor onderweg. Vanaf de ingang van het natuur reservaat vertrek je per motor-kanoo over de Cuyabeno rivier richting de Jamu Lodge.
Hoatzin in het Amazone RegenwoudDe boottocht is ongeveer twee en een half uur en geeft een goede indruk van de prachtige natuur die je de komende dagen verder gaat verkennen. Op de zanderige oevers en boven de dichte vegetatie heb je al een grote kans om o.a. de volgende vogelsoorten tegen te komen: Caciques, Oropendolas, de greater Anis en de pre-historische “Hoatzin”. Als je goed kijkt kun je tussen de groene woudreuzen misschien ook al verschillende apensoorten en andere dieren spotten.
Rond 16:30u kom je aan in de lodge, krijg je een uitleg over de voorzieningen, de omgeving en de geplande activiteiten voor de komende dagen. Daarna worden de kamers verdeeld. Tot het avondeten heb je nu tijd voor jezelf om te relaxen, het terrein te verkennen, een duik in het meer te nemen en/of om te genieten van een prachtige zonsondergang boven de jungle en het meer.
Na het avondeten is er tijd voor een drankje aan de bar, voordat je onder de lakens kruipt en in slaap valt, terwijl je luistert naar de geluiden van de jungle.

Wolaap in Cuyabeno Amazone ReservaatDag 10: Cuyabeno Amazone Reservaat
Voor na het ontbijt staat er een mooie wandeling van 3 a 4 uur op het programma door primary regenwoud. Onderweg geeft jullie gids uitleg over de verschillende ecosystemen (geneeskrachtige) planten, exotische vogels, apen en andere dieren die je tegenkomt.
Lunch is in de lodge.
‘s Middags kun je o.a. mee gaan om op piranha’s te vissen, opzoek gaan naar de roze dolfijnen, of zelfs de legendarische anacondas, zwemmen in het meer en/of de mooie zonsondergang bewonderen.
Na het avondeten kun je deelnemen aan een kleine ‘nachtelijke expeditie’ opzoek naar kaaimannen.

Inheemse Siona Amazone cultuurDag 11: Cuyabeno Amazone Reservaat
Voor vandaag staat er een vroege (vogel) bird watching tour op het programma. Rond 6:00u als de zon net op begint te komen en de vogels en andere dieren langzaam ontwaken, vertrekken we per kanoo om van dit muziekale en kleurrijke schouwspel te genieten.
Bij terugkomst in de lodge staat er een heerlijk ontbijt klaar.
Na het ontbijt vertrek je in traditionele uitgehakte kanoo’s, genaamd “quillas”, richting een dorpje van de inheems bevolkingsgroep genaamd Tarapuy.
Na aankomst bezoek je een gastvrije inheemse familie en krijg je uitleg over hun traditionele en hedendaagse leefgewoonten Je leert o.a. over de bereiding van Casabe “jungle brood”, gemaakt van yucca (manioc).
Kaaiman in Amazone regenwoudHierna bezoek je een dorpje van de inheemse bevolkings groep Siona om meer te lerén over hun cultuur, tradities en hedendaagse leefgewoonten en de verschillen tussen vroeger en nu. Na dit bezoek keer je terug naar de lodge voor een late lunch en heb je de rest van de middag vrij om in de omgeving van de lodge rond te lopen.
Na het avondeten staat een avond wandeling op het programa door het primary regenwoud, opzoek naar bijzondere insecten, spinnen kikkers, geckos, schorpioenen en met een beetje geluk misschien ook wel uilen, kinkajous en andere nachtelijk bewoners van het Amazone regenwoud.

Zonsondergang in Cuyabeno Amazone Reservaat EcuadorDag 12: Cuyabeno Amazone Reservaat
Na het ontbijt vertrek je weer per traditionele kanoo’s, maar deze keer richting een serie van enkele kleine meren, waaronder Pato Cocha en Caiman Cocha. Doordat de kanoo’s met paddels worden voortbewogen heb je meer tijd om in alle rust en stilte van de kleurrijke omgeving en bijbehorende flora en fauna te genieten.
Je vaart o.a. door het bijzonder ‘igapo’, wat ondergelopen bos/ woud betekend. Dit is een bijzondere natuurlijke omgeving met een heel eigen variatie van flora en fauna en omdat je bijna geluidloos tussen de bomen door vaart, heb je een grotere kans op het spotten van verschillende vogel- en apensoorten. Onderweg zullen we ook een mooi plekje zoeken voor een picknick.
Aan het einde van de middag keer je terug naar de lodge en ‘s avonds heb je vrij om te genieten van je laatste avond in de Amazone.

Dag 13: Cuyabeno Reservaat – Lago Agrio – Quito
Vroege vogels kunnen vandaag voor het onbijt nog opzoek naar vogels en andere oerwoudbewoners die in de buurt van de lodge ontwaken. Na het ontbijt vaar je in ongeveer twee en een half uur door het Amazone regenwoud terug naar de de uitgang van het Cuyabeno reservaat. Met eigen vervoer van de lodge wordt je hier vandaan naar het vliegveld van Lago Agrio gebracht voor je vlucht terug naar Quito. Aangekomen in Quito wordt je met privé vervoer naar je hotel gebracht.

Inti Nañ museum Evenaar EcuadorDag 14: Quito –> …
Prive transfer naar het vliegveld en einde van deze bijzondere ecologische tour!
Optioneel kun je vandaag de Evenaar bezoeken. Deze denkbeeldige lijn loopt door het kleine Inti Nan museum, waarin je ook een korte, maar interessante uitleg over verschillende inheemse culturen binnen Ecuador krijgt.

Let op: Het grootse deel van deze tour gaat door twee enorm grote nationale natuur reservaten, waardoor veel af kan hangen van de lokale (weers)omstandigheden en wettelijke regelingen.
We zullen altijd onze best doen om je zo spoedig mogelijk op de hoogte te brengen van eventuele wijzigingen en om het reisschema zo min mogelijk aan te passen.

Meer informatie over de bijzondere Galapagos Eilanden!

Inclusief in deze Ecuador Reis:

– 13 Nachten met ontbijt in twee-persoons kamers
– Alle transfers in prive service
– Een return vlucht van Quito naar Lago Agrio en terug
Een complete 5-daagse Galapagos Island Hopping Tour, incl.:
– * Engels sprekende natuurgids
– * Transfers op en tussen de Galapagos Eilanden per openbare bus en openbare speedboot
– * Overnachtingen in eenvoudige hotels, op basis van een twee-persoons kamer, met warm water en een prive badkamer
– * Alle maaltijden gedurende de tour
– * Excursies als vermeld in het boverstaande tour schema
– * Snorkelspullen op Isabela Eiland
Een complete 5-daage Cuyabeno Tour, incl.:
– * Engels sprekende natuurgids
– * Transport van en naar Lago Agrio
– * Overnachtingen in de eenvoudige Nicky/ Jamu Jungle Lodge (op basis van dubbele en/of 4-dubbele hutten met prive badkamer.
– * Alle maaltijden gedurende de jungle tour + drinkwater
– * Laarsen, regen poncho en zwemvest vooraan boord van de kanoo’s

Exclusief:
– Vlucht naar en van de Galapagos Eilanden (prijs ongeveer tussen 448 US$ en 520 US$ p.p.)
– Entree voor de Galapagos Eilanden (20 US$ op het vliegveld van Quito en 100 US$ bij aankomst op de Galapagos
– Internationale vluchten en luchthaven belasting
– Optionele excursies
– Maaltijden, drankjes en andere (persoonlijke) kosten die niet duidelijk in het bovenstaande reisschema zijn opgenomen
– Een verplichtte reisverzekering
– Extra kosten voor een eenpersoons-kamer
– Fooien

We raden je aan om tenminste mee te nemen:
– Een geldig paspoort (min. geldig tot 6 maanden na terugkomst in Nederland), een visum, indien nodig en eventuele andere benodigde reisdocumenten.
– Het polisnummer en de contact informatie van je reisverzekering
– Geldige inentingen (vraag een tropen arts voor meer en actule informatie)
– Een goede rugzak of grote stevige sporttas, bij voorkeur geen harde koffer
– Een comfortabele dag-rugzak
– Goede wandel schoenen
– Sandalen
– Een warme jas/ fleece
– Een goede regenjas/ poncho
– Twee warme truien
– Drie lichte broeken (katoen of linnen)
– Vier T-shirts
– Twee shirts met lange mouwen
– Twee korte broeken
– Een hoofdlampje/ zaklamp per persoon (eventueel extra batterijen)
– Iets om je digitale foto’s op te kunnen slaan
– Bescherming tegen zon en muggen
– Kleine US$ biljetten (voor taxi’s, fooien etc.)
– Eventueel biodegradable zeep en shampoo

Ecuador is geen derde wereld land meer, wat betekend dat velen dingen voor dagelijks gebruik nu ook in Ecuador te koop zijn