De Cuyabeno Lodge, Amazone Tour - Vanaf $550 p.p.

Locatie van Cuyabeno Lodge in Ecuador

Korte tour beschrijving:

Dag 1: Aankomst in Lago Agrio en start van de Amazone tour naar de Cuyabeno Lodge
Dag 2: Dolfijnen – apen – Terra Firme – Cuyabeno Lodge
Dag 3: Cuyabeno Rivier – Siona gemeenschap – vogelspotten bij het meer – Kaaimannen
Dag 4: Amazone merentocht per kano
Dag 5: Cuyabeno Lodge – Vogelspotten – Lago Agrio

Voor meer informatie over de verschillende lodges in het Amazone Regenwoud van Ecuador.

Handige en interessante informatie over het Cuyabeno Amazone Reservaat.

De Cuyabeno Lodge, Amazone Tour – Vanaf $550 p.p.

Ara in de Amazone van EcuadorLigging van het Cuyabeno Reservaat:
De combinatie van de bijzondere ligging en geografische eigenschappen maken het Cuyabeno Amazone Reservaat uniek in zijn soort in Zuid-Amerika. Het natuurreservaat is gelegen in een reusachtige natuurlijke ‘kom’ met slechts een smalle uitgang. Door deze eigenschappen stroomt elk regenseizoen het water van de Andes in de kom en komen grote stukken van het oerwoud onder water te staan. De meertjes worden meren, de kreekjes worden rivieren, heuvels worden eilandjes en boomtoppen worden bereikbaar per boot… Er is geen ander natuurreservaat in heel Zuid-Amerika dat standard zo’n groot verschil heeft tussen de waterstanden in het natte en droge seizoen. Voor de industrie (olie, gas, mijn- en zelfs landbouw) zijn deze eigenschappen zeer ongunstig, maar voor toeristen in kano’s biedt het velen voordelen. Het reservaat is goed bereikbaar, maar niet verpest door de aanwezigheid van industrie en door de grote hoeveelheid water kun je per kano geruisloos tussen de bomen door varen.

De ligging van de Cuyabeno Lodge:
Onze lodge ligt op een kleine heuvel/ eiland aan het water, in het midden in het Cuyabeno reservaat. Deze ligging is ideaal voor het opserveren van vogels en andere wilde dieren, direct buiten de deur van de lodge. Zonder dat je eerst 30 tot 45 min. hoeft te varen, zoals bij enkele andere lodges.

Uitgebreide beschrijving van deze Cuyabeno Amazone Tour:

Cuyabeno Lodge Amazone cabañaDag 1: Quito – Lago Agrio – Start van deze tour in het Amazone Regenwoud van Cuyabeno
Om 9:00 am vlieg je vanuit Quito naar Lago Agrio, waar je rond 9:40 am aankomt (opioneel kun je ook in ongeveer 8 uur met de bus naar Lago Agrio reizen).
Op de luchthaven van Lago Agrio wordt je opgewacht door een medewerker van de Cuyabeno Lodge. Transfer per auto naar de ingang van het Cuyabeno Wild Reservaat (ca. 2,5 uur reistijd). Vanaf hier varen we in een gemotoriseerde kano gedurende 2 uur stroomafwaarts over de Cuyabeno rivier naar de Cuyabeno Lodge, gelegen aan de Laguna Grande, het grootste van de 14 meren in dit reservaat. Dolfijn in Cuyabeno Amazone ReservaatTijdens de kanotocht heb je al een goede kans om apen, exotische vogels en misschien zelfs de roze zoetwater dolfijnen te observeren!
Tegen het einde van de middag komen we aan in de lodge. Tijd om jezelf op te frissen, een duik in het meer te nemen en/ of in een hangmat te relaxen.
‘s Avonds is het mogelijk om deel te nemen aan een zoekttocht per kano, opzoek naar kaaimannen…
Accommodatie in Cuyabeno lodge / inclusief lunch en diner.

Wolaap in Cuyabeno Amazone ReservaatDag 2: Cuyabeno Lodge, vogelspotten en opzoek naar apen
Vroeg in de ochtend maken we een korte excursie om vogels en rivierdolfijnen te spotten. Na het ontbijt maken we een wandeling in ,,Terra Firme’’ regenwoud. De gids geeft onderweg uitleg over het ecosysteem van het Amazone-regenwoud. Je maakt vandaag kennis met planten en bomen die een medicinale toepassing hebben, en leert over diverse gebruiken van de Indiaanse bevolking, en hoe zij overleven in het regenwoud.
Na de lunch en een siësta maken we een tocht over het water in een kano gemaakt van een uitgeholde boomstam. Dit is het igapo vloedwoud, waar de macrolobium-bomen in het water groeien. We kunnen verschillende soorten apen en vogels zien, zoals toekans, papegaaien en de bijzondere hoatzin-vogel.
Na het avondeten maken we een wandeling in de jungle op zoek naar dieren die ‘s nachts actief zijn.
Accommodatie in Cuyabeno Lodge / Inclusief ontbijt, lunch en diner.

Kaaiman in de AmazoneDag 3: Cuyabeno Rivier – Siona gemeenschap – Laguna Grande – Kaaimannen
Na het ontbijt varen we stroomafwaarts de Cuyabeno rivier tot aan een lokale gemeenschap van Siona indianen. Hier kun je leren hoe de ,,cassave’’ (manioc) wordt bereidt en hoe deze Indiaanse groep al eeuwenlang in het regenwoud leeft. We keren terug naar de lodge voor de lunch.
‘s Middags kunnen we een verfrissende duik nemen in de Laguna Grande en/of opzoek naar de Amazone bewoners die in de buurt van de lodge leven.
‘s Avonds gaan we met de kano op zoek naar kaaimannen en nachtvogels.
Accommodatie in Cuyabeno Lodge / Inclusief ontbijt, lunch en diner

Cuyabeno Lodge kanotocht in AmazoneDag 4: Merentocht per kano en bewonder flora en fauna van Cuyabeno
Na het ontbijt vertrekken we per kano over Laguna Grande, richting kleinere verscholen meren. Doordat onderweg verschillende stukken al roeiend worden afgelegd, kun je veel beter genieten van de velen bijzondere geluiden uit het dicht begroeide oerwoud om je heen. Onderdelen van dit bijzondere orkest zijn o.a. verschillende vogelsoorten, velen insecten, de wind die door de de bladeren ruist, het kabbelen van het wáter, af toe een paar opgeschoten apen en soms een ander zoogdier dat iets te vertellen heeft. Cuyabeno Lodge foto van neusbeertjesAl deze muziekale geluiden worden vergezeld door een indrukwekkende en intense kleuren pracht van de flora in het Amazone regenwoud om ons heen!
Ook deze avond in het mogelijk om opzoek te gaan naar de nachtelijke bewoners rond de Cuyabeno Lodge.
En/ of je kunt een drankje nemen in onze onze eigen Jungle Bar, met hangmatten voor extra relax-comfort.
Accommodatie in Cuyabeno Lodge / Inclusief ontbijt, lunch en diner.

Capybara in Cuyabeno Amazone ReservaatDag 5: Einde van de Cuyabeno Amazone tour en terug naar Quito
Vroeg in de ochtend kun je genieten van de spectaculaire zonsopgang in de jungle en de vele vogels die op dit uur actief zijn. Na het ontbijt varen we met de kano terug naar de brug over de Cuyabeno rivier, vanwaar we per auto weer terugrijden naar Lago Agrio.
Dan wordt je of naar je hotel, of naar de luchthaven gebracht waar om 17:05 het vliegtuig terug naar Quito vertrekt. Aankomst 17:45 u
Inclusief ontbijt en lunchpakket.

Let op: Deze tour kan ook voor 4 dagen worden geboekt. Dag 4 wordt dan vervangen voor dag 5.

Boa slang in Cuyabeno Amazone ReservaatBelangrijk: De jungletochten wordt gemaakt in een internationale groep, met maximaal 12 personen per gids. Het programma van de jungletour kan onderhevig zijn aan wijzigingen zonder bericht vooraf. De aard en volgorde van de activiteiten in het regenwoud kunnen worden aangepast als gevolg van weersomstandigheden en waterstanden in het reservaat.

 

Inclusief in deze Amazone tour:

– Transfer van en naar het vliegveld/ hotel in Cuyabeno
– Overnachtingen in een standaard twee-persoons kamer in de Cuyabeno Lodge, incl.: ontbijt, lunch en diner (tussen lunch op dag 1 en een lunch pakketje op de laatste dag.
– Verschillende dag-excusies onder begeleiding van een Engels sprekende gids in groepen die niet groter zijn dan 12 personen
– Vervoer in prive kano’s van onze lodge gedurende je verblijf in de Amazone
– Gebruik van regen ponchos en rubber laarsen tot maat 46.

Exclusief:
– Vluchten
– Drinken, snacks, souvenirs en andere persoonlijke uitgaven
– Lokale entrée gelden (total ongeveer 6,- US$)
– Meerprijs voor een eenpersoons boeking
– (internationale) bankkosten

Aanbevolen om mee te nemen in de Amazone:
– Lichte, gemakkelijke, snel droogende kleding, geschikt voor een tropisch, vochtig klimaat, inclusief lange broekspijpen en mouwen tegen de muggen
– Een grote rugzak/ of grote sporttas
– Een dagrugzakje
– 4 tot 6 paar sokken die je over je broekspijpen kunt trekken
– Zwemkleding
– Pet of hoed
– Comfortabele lichte (tennis) schoenen (plus slippers, of sandalen)
– Een warme trui/fleece/ jas voor in de avond (na een regenbui)
– Bescherming tegen de zon en insecten (deet)
– Hoofdlampje of zaklamp
– Milieu vriendelijke zeep/ shampoo
– Verrekijker
– Toilettas
– Een waterfles/ bidon van min 1 tot anderhalve liter
– Kleingeld (voor de entree van het reservaat en eventueel voor tips en ’t kopen van souvenirs)
– Je originele paspoort + een kopie

Verzekering:
Het is de eigen verantwoording van onze klanten om een reisverzekering te hebben/ af te sluiten en om de contact gegevens en het polisnummer ten aller tijden bij de hand te hebben.