Galapagos, Amazone en vrijwilligerswerk 44d - Vanaf $3350 p.p.

Wolaap in Merazonia dierenopvang Ecuador vrijwilligerswerk
Vrijwilligerswerk in Merazonia Amazone Ecuador

Korte reisbeschrijving:

Dag 1 – Zondag: Aankomst in Quito
Dag 2: Quito – Galapagos Eilanden
Dag 3: Galapagos tour
Dag 4: Galapagos tour
Dag 5: Galapagos tour
Dag 6: Galapagos tour -> Quito – Otavalo.
Dag 7 (Zaterdag): Markt in Otavalo
Dag 8: Otavalo (Optioneel: Laguna Coicocha wandeling) – Quito.
Dag 9: Quito – Lago Agrio – Cuyabeno Tour
Dag 10: Cuyabeno Amazone Tour.
Dag 11: Cuyabeno Amazone Tour.
Dag 12: Cuyabeno Amazone Tour:
Dag 13: Cuyabeno – Lago Agrio – Quito.
Dag 14: Quito – Baños
Dag 15: Baños
Dag 16: Baños -> het dorp Mera. Vanuit Mera neem je een taxi en rijdt in ongeveer 10 minuten naar de ingang van het dierenopvangcentrum Merazonia.
De komende 4 weken zul je hier samen werken en leven met het gemotiveerde vrijwilligers team van van Merazonia, om samen de best mogelijke zorg aan de aanwezige dieren te geven. Je verblijft samen met max 8 andere vrijwilligers in een groot 6-hoekig houten huis, dat ooit door enkele van de eerste vrijwilligers van Merazonia werd gebouwd. Op de eerste verdieping is een gemeenschappelijke ruimte met hangmatten, een grote tafel en enkele banken waar de vrijwilligers eten, relaxen, spellen spelen en reiservaringen uitwisselen. Grote kans dat je na een maand samenwerken in Merazonia, nieuwe vriendschappen voor ‘t leven opbouwd.

Dag 44: Het einde van de officiele tour/ vrijwilligers ervaring in Ecuador. Je kunt er nu voor kiezen om terug te gaan naar Quito/ Guayaquil en om terug naar huis te vliegen, of om langer voor Merazonia te blijven werken en/of om verder te reizen. Welke beslissing je ook maakt, wij zullen je helpen met informatie en logistiek.

Galapagos, Amazone en vrijwilligerswerk 44d – Vanaf $3350 p.p.

Zeeleeuw met baby op de Galapagos EilandenDeze bijzondere ‘rondreis’ door Ecuador begint met tours naar de Galapagos Eilanden en de Amazone. Na eerst de wilde dieren in hun natuurlijke omgeving gezien te hebben, krijg je de kans om het vrijwilligers team van Merazonia te versterken. De vrijwilligers van het dierenopvangcentrum Merazonia zetten zich dagelijks in om de dieren te helpen die minder geluk hadden en om wat voor reden dan ook bij mensen terecht gekomen zijn. Velen van deze dieren hebben een (groot) deel van hun leven in kleine kooitjes, of aan stalen kettingen doorgebracht en zijn helaas zo erg beschadigd (mentaal en/of fysiek) dat ze nooit meer zelf in de natuur kunnen overleven. Deze dieren krijgen in Merazonia een zo Samson goed mogelijke verzorging in een natuurlijke omgeving.
Voor enkele dieren die in Merazonia aankomen en die nog wel een kans hebben om in ‘t wild te overleven worden speciale rehabilitatie en vrijlatings programma’s geschreven.
papagaai in Merazonia vrijwilligers projectJe belangrijkste taak als vrijwilliger is de dagelijkse verzorging van de dieren (papagaaien, macaws, apen, nachtbeertjes) die niet meer vrijgelaten kunnen worden. Maar daarnaast brengt het leven in een dierenopvang centrum in de jungle regelmatig nieuwe verrassingen en is er eigenlijk altijd wel iets anders te doen. Het kan voorkomen,dat een kooi kapot gaat en gemaakt moet worden; dat een boom omvalt op een pad en weggekapt moet worden; dat de regen een deel van een wandelpad wegspoeld en het pad gemaakt moet worden; dat er onverwacht nieuwe dieren worden binnengebracht en dat er oplossingen bedacht moeten worden om deze te huisvesten, enz, enz.
Meer informatie over vrijwilligerwerk met Merazonia kun je vinden op hun eigen website: www.merazonia.org

Uitgebreide beschrijving van deze Galapagos, Amazone en vrijwilligerswerk 44d reis:

Quito visum reisadvies voor EcuadorDag 1: Aankomst in Quito (2850 m hoogte)
(Zondag): Aankomst in Quito en prive transfer naar je hotel. Je hotel ligt in een rustige buurt vlakbij het vliegveld, zodat je morgen niet zo vroeg op hoeft te staan.
Het oude koloniale centrum van Quito is slechts een korte taxi rit verwijderd. Het centrum van Quito staat op de wereld erfgoed lijst van Unesco en werd voor 2011 uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Amerika!

Flamingos op de Galapagos Eilanden in EcuadorDag 2: Quito – Galapagos – Puerto Ayora – Isabela – Flamingo Meer
Let op: voor vertrek naar de Galapagos Eilanden, moet je op het vliegveld van Quito 20 US$ betalel voor de INGALA toeristen kaart. Bij aankomst op het vliegveld van Baltra (Galapagos) moet je 100 US$ entree betalen ter bescherming van het Galapagos Natuurgebied. Klik hier voor meer informatie over de Galapagos Eilanden en de verschillende excursies. Onze Engels sprekende gids staat al op het vliegveld op je te wachten. Na het toegangsgeld voor de Galapagos betaald te hebben zal hij/ zij je met openbaar vervoer naar de haven van Puerto Ayora (op Santa Cruz Eiland) brengen. Hier ontmoet je de andere groepsleden en na de lunch (om 14:00h) varen we per openbare speedboot in ongeveer 2.5 uur naar Isabela Eiland.
Na aankomst op Isabela lopen we naar ons hotel in het dorp Puerto Villamil, waar je tijd hebt om je op te frissen alvorens we met z’n allen naar het grootste flamingo meer van de Galapagos vertrekken.
Dit meer vorm het belangrijkste voortplantingsgebied voor de flamingos op de Galapagos en een mooie plek om deze elegante vogels te fotograferen. ’s Avonds eten we gezamelijk en daarna heb je vrij.

Vulkanisch Galapagos EilandDag 3: Sierra Negra – Volcan Chico – Concha Perla
Vandaag staan we al vroeg op om na het ontbijt naar de Sierra Negra Volcan (Zwarte Heuvel Vulkaan) te vertrekken. Deze vulkaan ligt op ongeveer 21 km van Puerto Villamil en wordt beschouwd als op 1 na grootste, bovengrondse vulkanische krater ter wereld. De krater heeft een diameter van 10 km en is ongeveer 100m diep!
Onze wandeling naar de ‘Sierra Negra Volcan’ bied prachtige, surrealistische uitzichten!
Na de omgeving verkend en de bijzondere flora en fauna bewonderd te hebben, lopen we door naar de ChicoVulkaan. Deze kleine vulkaan is nog steeds actief en verwarmd zelfs de omringende grond. Dan is het tijd voor lunch, die bestaat uit een ‘picknick’met onze lunchboxen. Na de lunch keren we terug naar ons hotel.
`s Middags bezoeken we de prachtige baai van Concha Perla. Deze baai biedt bijzondere snorkel opties langs mooie koralen en vergezeld door o.a. velen verschillende kleurrijke vissen, zeeleeuwen, zeesterren en zelfs zee-komkommers!
Zeeleeuw op de Galapagos Eilanden Vrijwilligers reisOptioneel: in plaats van de tour naar de vulkanen en Concha Perla, is het vandaag ook mogelijk om een tour naar de populaire “Cabo Rosa y Los Tuneles” te boeken.
“Cabo Rosa y Los Tuneles” behoren tot de mooiste toeristische attracties van de Galapagos.
De Galapagos Eilanden zijn relatief jong en ontstaan door jarenlange vulkanische activiteiten in de Stille Oceaan. Nabij Cabo Rosa heeft de versteende lava een groep kleine eilanden en een netwerk van onderwater tunnels gevormd. Deze lavaformaties vormen een aantrekkelijke schuilplaats voor het leven in de oceaan. In het turquoise gekleurde, heldere water, leven o.a.: zee schildpadden, kreeft, manta rays, penguins, zeeleeuwen, zeepaardjes, blue footed boobies, albatrossen, haaien, orka’s (soms) en velen verschillende vogelsoorten!
Deze tour moet al bij de reservering van de reis bevestigd worden, omdat er per dag slechts een bepaald máximum aan bezoekers wordt toegestaan. De meerprijs is ongeveer 100 US$ extra.

Zeeleeuwen die op het strand uitrustenDag 4: Tintoreras Islet – Muro de las Lagrimas en Reuzenschildpadden broedstation
Na het ontbijt bezoeken we de bijzondere snorkellocatie genaamd ‘Tintores Islet’. Dit is een grote kloof met zeer helder en kalm water waar dagelijks verschillende Tintores (haaien met een witte stip op hun rugvin) op de bodem uit komen rusten. Andere bewoneres die regelmatig in deze kloof gezien worden zijn o.a. speelse zeeleeuwen en nieuwsgierige pinguïns.
’s Middags bezoeken we het Humedales complex waar je de bekende “Muro de las Lágrimas” (Tranen Muur) kan zien. Deze muur werd tussen 1946 en 1959 door gevangenen gebouwd, toen Isabela Eiland als gevangenen kolonie gebruikt werd. Ook houd men zich binnen dit complex nu bezig met een speciaal voortplantings programma voor de met uitsterven bedreigde reuzenschildpadden.

Reuzenschildpad op de Galapagos Eilanden EcuadorDay 5: Galapagos (Puerto Ayora) – hooglanden van Santa Cruz -Charles Darwin Station
Vandaag vetrekken we al om 6:00 am per openbare speedboot van Isabela naar de haven van Ayora. Hier worden we opgewacht door een nieuwe gids, die ons alles kan vertellen over ‘zijn eiland’ Santa Cruz. Maar eerst is het tijd voor een laat ontbijt.
Daarna checken we in in ons nieuwe hotel, laten onze bagage achter en reizen we door naar de hooglanden van Santa Cruz. Dit is èèn van de weinige plaatsen waar we de reuzenschildpadden nog in hun natuurlijke omgeving kunnen bewonderen! We lunchen op deze bijzondere locatie in gezelschap van deze reuzen met hun pre-historische uiterlijk en afmetingen.
Na de lunch keren we terug naar de haven van Ayora en brengen we een bezoek aan het bekende Charles Darwin Onderzoekscentrum en museum. Hier kun je meer leren over de geschiedenis van de Galapagos Eilanden, haar verschillende interessante bewoners en het beroemde onderzoek van Charles Darwin.

Blue Footed Boobies op de GalapagosDag 6: Galapagos (los Gemelos) Baltra – Quito – Otavalo (2560 m)
Na het ontbijt reizen we met prive transport richting het vliegveld van Baltra. Onderweg stoppen we o.a. “Los Gemelos” (De Tweeling), dit zijn twee speciale kraters die niet ontstaan zijn door een explosie, maar door een ineenzakking van de grond op een plek waar de ondergrondse lava stromen dicht aan de oppervlakte komen.
De gids zal je op tijd voor je vlucht afzetten op het vliegveld van Baltra, waarna je terug vliegt naar Quito.
Let op: De Galapagos Island Hopping Tour is a budget tour in gedeelde internationale service. Deze tour vertrekt slechts 2x per maand met een min. van 8 en max. van 16 boekingen. Het is dus nodig om je reisdatum hierop aan te passen.
Traditionele markt Otavalo EcuadorNa aankomst in Quito word je met prive vervoer in ongeveer 2 uur naar je hotel in Otavalo (2560 m) gebracht.
Otavalo is een van de weinige plaatsen in Latijns Amerika waar de inheemse bewoners nog echt trots zijn op hun afkomst en met reden. De bewoners van Otavalo en omstreken staan al bijna 4000 jaar bekend om hun vakmanschap, de zeer hoge kwaliteit van hun gewoven produkten en hun handelsgeest. In het verleden dreven de Inka’s handel met de vakmensen uit Otavalo, un hebben de Otavalenos hun eigen winkels verspreid over de hele wereld, zelfs in New York City.

Kleurrijke zaterdag markt in OtavaloDag 7: Otavalo, Zaterdag Markt en omgeving van Otavalo
‘s Morgens kun je het dorp Otavalo en/ of de mooie landelijke omgeving verkennen. Mocht het vandaag zaterdag zijn, dan is het zeker een aanrader om een paar uurtjes over de bond gekleurde zaterdag markt rond te lopen, souvenirs uit te zoeken en mooie foto’s te maken.
Andere alternatieven voor wie niet van markten houd zijn o.a. een bezoek aan een Nederlandse opvang van roofvogels of deelnemen aan een korte tour door de omgeving van Otavalo. In deze tour bezoek je verschillende dorpjes rond Otavalo, die ieder nog op hun eigen traditionale manier verschillende handwerken en andere ambachten uitoefenen. Onder deze tradities vallen o.a. weven met een ruggeband, het met de hand bewerken van leer en het maken van (pam)fluiten.

Laguna Cuicocha Ecuador tourDag 8: Otavalo (Optioneel: Laguna Cuicocha) – Quito
‘s Morgens heb je de optie om op 3000 m hoogte een mooie wandeling rond het nabij gelegen kratermeer van Cuicocha te maken (4u). Dit kratermeer heeft een diameter van ongeveer 3 km en ligt aan de voet van de Cotacachi vulkaan, in het westen van het Ecuadoriaanse Andes gebergde.
De naam van dit meer komt uit de lokale inheemse taal Kichwa en betekend: “Meer van de cavia”. Het ontving deze naam doordat het eiland in het midden de vorm van een cavia heeft.
Laat in de middag reis je met openbaar vervoer in ongeveer 2 uurtjes terug naar Quito.

Nicky Lodge Cuyabeno Amazone EcuadorDag 9: Quito – Lago Agrio – Cuyabeno Amazone Reservaat
Een korte vlucht brengt je vandaag van Quito naar Lago Agrio, vanwaar je tour door het Cuyabeno Amazone natuur reservaat begint.
Het Cuyabeno natuur reservaat is gelegen in het noord-oosten van het Ecuadoriaanse Amazone woud, tussen de San Miguel en Aguarico rivieren en niet ver van de Colombiaanse grens. Het reservaat bestaat uit 605.000 hectare primary regenwoud, rivieren, meren en een ongelovelijke variatie aan flora en fauna soorten.
Er leven tenminste vijf inheemse bevolkings groepen in het reservaat, waaronder de Siona, Secoya, Cofan, Kichwas en Shuar, allemaal met hun eigen taal en gewoonten.
Je verblijft gedurende deze tour in de Nicky Lodge, of een vergelijkbare accommodatie, van waaruit verschillende dagtours en activiteiten worden georganiseerd, o.a.:
Roze zoetwater dolfijn in Cuyabeno Amazone wildlife reservaatLeerzame wandelingen, lange wandelingen door het Terra Firme woud, modderige belevenissen in de Hormiga Rivier, zwemmen in een van de meren, inheemse dorpjes bezoeken, de velen vogels bewonderen, op zoek naar roze dolfijnen, apen, miereneters, gordeldieren enz.
Gedurende de tours en uitstapjes gaat er altijd een ervaren, lokale, gids mee die ook Engels spreekt. Hij of zij zal je inwijden in de geheimen van de jungle en proberen om al jullie vragen te beantwoorden.
Na aankomst in Lago Agrio wordt je opgehaald van het vliegveld en vertrek je rond 10:00 am per bus, of met een speciale avontuurlijke vrachtwagen naar Tarapoa (1,5 uur). In Tarapoa stapen we over op kano’s met buitenboord motoren waarmee we de rivier afdalen tot aan de Cuyabeno Brug, de grens van het Cuyabeno Natuur Reservaat. Daarna varen we verder stroomafwaards over de Cuyabeno rivier. Na in totaal ongeveer 2 uur gevaren te hebben komen we aan bij de Nicky Lodge.
De rest van de middag hebben we vrij om de omgeving van de lodge te verkennen en ’s avonds na het avondeten zal onze gids meer uitleggen over de lodge, de omgeving en het programma van de komende dagen.

Wolaap Amazone Regenwoud EcuadorDag 10: Wandelen, kanoën en apen en dolfijnen spotten in het Cuyabeno Amazone Reservaat
Vandaag trekken we er al vroeg per kano’s op uit, omdat de vroege ochtend en late middag uren de beste tijden van de dag zijn om om vele verschillende vogels en andere dieren te kunnen spotten.
Na deze vroege ochtend tocht genieten we van een stevig ontbijt en maken we een mooie wandeling door primair regenwoud, onder begeleiding van een gespecialiseerde lokale gids. Hij of zij zal ons meer uitleggen over de bijzondere flora en fauna om ons heen en zal ook helpen met het spotten van goed verscholen en gecamoufleerde dieren. De gids zal ons ook meer uitleggen over het nut en de geneeskrachtige werking van verschillende planten en bomen die in de Amazone groeien. Na de lunch varen we dieper het oerwoud in richting Kapok Eiland. Zonsondergang bover Laguna Grande in CuyabenoOnderweg zullen we af en toe de motor uitzetten, zodat we beter kunnen genieten van de natuurlijke Amazone geluiden om ons heen en een grotere kans hebben op het spotten van wildlife, zonder deze al van verre op de vlucht te jagen. We zullen onderweg o.a. vele verschillende vogelsoorten tegenkomen, maar ook verschillende reptielen en bijzondere insecten en misschien zelfs wel de roze en grijze zoetwater dolfijnen! Kapok Eiland zelf staat bekend als verblijfplaats van verschillende apensoorten, waaronder de indrukwekkende brulapen.
Na (of vlak voor) het avondeten maken we een korte wandeling door de omgeving van de lodge, om deel te nemen aan het nachtleven van de Amazone en om opzoek te gaan naar o.a. kleurrijke insecten, tarantulas en boomkikkers.

Papagaaien in Cuyabeno Amazone ReservaatDag 11: Vogelspotten, lokale Amazone gemeenschap bezoeken, avond wandeling
Al vroeg trekken we de Amazone in , om het ontwaken van het regenwoud om ons heen mee te maken. Het is een bijzondere ervaring en ook nog eens de beste tijd van de dag om vogels en ander wildlife te spotten, waaronder bijvoorbeeld ara’s, toucans, papagaaien, caciques, hoatzins, maar ook verschillende apen en reptiel soorten.
Na het ontbijt volgen we de “taricaya” of “Het Schildpad Pad” naar de Seoqueya/ Siona gemeenschap die aan de oevers van de Cuyabeno Rivier wonen. Tijdens ons bezoek aan dit dorpje zal onze gids meer uitleggen over de tradities en gewoonten van deze bevolkingsgroep. ’s Middags maken we een tour per boot over Laguna Grande Grote Meer) om van de prachtige omgeving te genieten. Ook zul je een bezoek brengen aan Igapo (het ondergelopen woud), waar je o.a. de bijzondere Macrolobium bomen kunt bewonderen.
Op het meer wachten we tot de zon onder gaat en kunnen we een duik in het water nemen tijdens een spectaqulaire zonsondergang boven het Amazone Regenwoud. Op de terugweg naar de lodge gaan we in de schemering opzoek naar kaaimannen en vissende vleermuizen. Diner en overnachting in de Nicky Lodge.

Doodshoofdaapje in Cuyabeno Amazone ReservaatDag 12: Wandelen en varen in het Cuyabeno Amazone Natuurreservaat.
Tijdens een andere mooie wandeling door het mysterieuze oerwoud zal een natieve gids proberen om zoveel mogelijk van zijn kennis over het oerwoud met ons te delen. Hij zal ons o.a. meer vertellen over de geschiedenis van het oerwoud, de verschillende inheemse bevolkingsgroepen die in de Amazone leven, zijn eigen cutuur en de flora en fauna om ons heen. Extra aandacht zal vandaag gegeven worden aan de geneeskrachtige werking van verschillende planten en bomen om ons heen.
Ook zal hij meer uitleggen over de bijzondere, maar ook kwetsbare balans in de Amazone waar alle planten, bomen, dieren en insecten in harmonie en symbiose met elkaar samenleven en ‘samenwerken’.
Kaaiman in Amazone regenwoud’s Middag maken we weer een mooie boottocht over de uitlopers van de Cuyabeno Rivier om te genieten van de prachtige natuur en om opzoek te gaan naar verschillende Amazone bewoners die in en/of nabij de rivier wonen. Er is o.a. een goede kans op het zien van de roze en kleine grijze zoetwater dolfijnen (Inia geoffrensis and Sotalia fluviatilis).
Na het avondeten is het optioneel mogelijk om een korte avondwandeling te maken en om opzoek te gaan naar de anderen Amazone bewoners die na het ondergaan van de zon wakker worden.

Zonsondergang in Laguna Grande CuyabenoDag 13: Cuyabeno Reservaat – Lago Agrio – Quito
Na het ontbijt maken we een laatste interessante wandeling of korte kanotocht door het prachtige Amazone Regenwoud.
Dan is het tijd om je bagage bij elkaar te pakken en per kano terug te varen richting Tarapoa. Hier vandaan rijden we per auto terug naar Lago Agrio waar we rond 14:30u aankomen. Vlucht naar Quito en privé transfer van het vliegveld naar je hotel.

Let op: Deze Amazone tour vertrekt elke maandag bij genoeg deelnemers en met een groepsgrote tussen de 4 en 10 personen. Uitzonderingen zijn ook mogelijk…
Het is ook mogelijk om deze tour in 4 dagen te doen. Afhankelijk van de groep en het weer zal 1 van de excusie dagen dan komen te vervallen. De 4-daagse tour vertrekt elke dinsdag. Wij raden uit ervaring aan dat het zeker de moeite waard is om te proberen de 5-daagse tour te doen.

Optioneel: kun je ter plaatse ook 50 US$ extra betalen (zelfde prijs voor 1 tot 4 personen) om op 1 van de dagen een veel langere avontuurlijk dag-wandeling/ trekking door het regenwoud te maken. Dit geld gaat direct naar 1 van de lokale bewoners die het oerwoud op zijn duimpje kent, maar geen Engels spreekt. Als je een Engels sprekende gids voor deze speciale wandeling wilt, dan moet je dit al bij de boeking aangeven, want er zijn ter plaatse niet veel Engels sprekende gidsen aanwezig en de gidsen die aanwezig zijn zijn nodig voor de standaard tours…

Actieve Tungurahua Vulkaan in Baños EcuadorDag 14: Quito -Baños (1800 m)
Met prive vervoer wordt je vandaag vanuit het centrum naar het nieuwe busstation aan de rand van de grote stad gebracht. Vanaf hier stap je zelf op een van de vele kleurrijke, comfortabele openbare bussen richting Baños (3 uur).
Het plaatsje Baños ligt onder de rook van de actieve vulkaan Tungurahua (betekend “Kleine Hell”). Deze vulkanisch actieviteit voorziet Baños van verschillende natuurlijk verwarme baden (Baños), en maakt Baños ook een zeer geliefde toeristische bestemming. Soms is het zelfs mogelijk om ‘s avonds een beetje lava uit de vulkaan te zien komen!

Casa del Arbol schommel in Baños Ecuador reisadviesDag 15: Vrije dag in Baños
Op je vrije dag in Baños kun je ervoor kiezen om te relaxen in 1 van de verschillende warm water baden, om jezelf te verwennen met een Spa behandeling en/of om deel te nemen aan een van de velen activiteiten die in Baños worden aangeboden. Je kunt bijvoorbeeld gaan raften, rappelling, wandelen, quad rijden of een mountainbike huren en vanaf Baños (1800 m) naar Puyo (900 m) rijden. Een groot deel van deze route gaat bergafwaards, langs de steile kliffen van de machtige Pastaza rivier. Onderweg kom je langs verschillende watervallen, waaronder “Pailon del Diablo”, een waterval die ook te zien is in de film “Proof of Life”. Ook een aanrader is om eens plaats te nemen op de schommel van ‘La Casa del Arbol’, met een prachtig uitzicht over de vallei en de Tungurahua (als het weer meezit).

El Pailon del Diablo waterval in Baños EcuadorDag 16: Baños – Mera – Merazonia
Vanuit Baños rij je in ongeveer een uur langs een mooie route naar het dorpje Mera. Daar aangekomen neem je een taxi en rijdt in ongeveer 10 minuten naar de ingang van het dierenopvangcentrum Merazonia.
De komende 4 weken zul je hier samen werken en leven met het gemotiveerde vrijwilligers team van van Merazonia, om samen de best mogelijke zorg aan de aanwezige dieren te geven. Je verblijft samen met max 8 andere vrijwilligers in een groot 6-hoekig houten huis, dat ooit door enkele van de eerste vrijwilligers van Merazonia werd gebouwd. Op de eerste verdieping is een gemeenschappelijke ruimte met hangmatten, een grote tafel en enkele banken waar de vrijwilligers eten, relaxen, spellen spelen en reiservaringen uitwisselen. Grote kans dat je na een maand samenwerken in Merazonia, nieuwe vriendschappen voor ‘t leven opbouwd.Merazonia vrijwilligers huis Ecuador
Meer informatie over Merazonia en het vrijwilligerswerk: www.merazonia.org
Merazonia biedt mensen een unieke kans om zelf het verschil te maken door als vrijwilliger aan de slag te gaan. Papagaai Merazonia vrijwilligerswerkVrijwilligers in het park werken 6 dagen per week en zijn in de eerste plaats verantwoordelijk voor het dagelijkse welzijn van de dieren. Onder vakkundige leiding voeren zij de dieren, verschonen de kooien en helpen bij het bedenken van levensverrijkende elementen voor de dieren.

Marcay wilde kat vrijwilligerswerk MerazoniaVerder werken vrijwilligers mee aan het onderhoud van het park (constructies in het regenwoud hebben veel aandacht nodig) en met de bouw van nieuwe onderkomens. In het park is een huis gebouwd voor vrijwilligers (dorm style). Het een prachtige ervaring om midden in het regenwoud te wonen en te werken. Op mooie dagen is het verleidelijk om een duik in de rivier te nemen, de watervallen te bezoeken of een wandeling te maken door het woud.

Ter afwisseling van het leven in de jungle is Baños niet ver weg. Dit stadje op een uur rijden van Mera, is een toeristische trekpleister vanwege de vele activiteiten die er te doen zijn. De warmwaterbaden en de leuke restaurantjes en barretjes maken Baños een goede weekend bestemming om te relaxen na een week werk in de jungle.

Dag 44: Merazonia –> …

Het einde van de officiele tour/ vrijwilligers ervaring in Ecuador. Je kunt er nu voor kiezen om terug te gaan naar Quito/ Guayaquil en om terug naar huis te vliegen, of om langer voor Merazonia te blijven werken en/of om verder te reizen. Welke beslissing je ook neemt, wij zullen je helpen met informatie en logistiek.

Let op: Een deel van deze tour gaat door twee enorm grote nationale natuur reservaten,
Waardoor veel af kan hangen van de lokale (weers)omstandigheden en wettelijke regelingen.
We zullen altijd onze best doen om je zo spoedig mogelijk op de hoogte te brengen van eventuele wijzigingen en om het reisschema zo min mogelijk aan te passen.

Inclusief in deze Ecuador Reis:

– 520 US$ van de tourprijs gaat naar Merazonia. Dit geld dekt de kosten voor een verblijf van 28 nachten in de slaapzaal, plus ontbijt, lunch en diner (meestal vegetarisch). Wat overblijft van dit bedrag word o.a. besteed aan het kopen van eten en medicijnen voor de dieren. Deze 520 US$ is al opgenomen in de totaal prijs, maar als je wilt kun je dit bedrag ook zelf ter plaatse aan de vrijwilligers begeleider geven.

– 11 nachten in een twee-persoons kamer, inclusief ontbijt.
– 28 nachten de slaapzaal van het vrijwilligers huis in Merazonia.
– Prive transfers waar aangegeven in het reisschema
– Vluchten naar en van Lago Agrio
Inclusief in de Galapagos tour:
– Vlucht naar en van de Galapagos eilanden (met een prijs van max. 475 US$ p.p., indien meer, gaat de totale prijs omhoog)
– Engels sprekende nature gids
– Transfers op de Galapagos Eilanden per openbare bus en semi openbare speedboat (ongeveer 16 personen)
– Verblijf in economische hotels, op basis van twee personen per kamer, met een prive badkamer en warm water.
– Ontbijt, lunch en diner
– Excursies als vermeld in de bovenstaande dagomschrijving
– Snorkel spullen op Isabela Eiland
De tour in Cuyabeno is inclusief:
– Engels sprekende natuur gids
– Transport van/ naar Lago Agrio – Lodge
– 4 Overnachtingen in de Nicky Jungle Lodge (gedeeld in houten huisjes voor 2 tot 4 personen, met een eigen badkamer.
– Ontbijt, lunch en diner gedurende de tour + gezuiverd water.
– Jungle equipment (rubber laarsen, regen poncho en zwemvesten voor op de boten.

Niet inclusief:
– Entree gelden voor de Galapagos Eilanden (20 US$ betaal je al op het vliegveld voordat je vertrekt en 100 US$ betaal je bij aankomst op de Galapagos.
-Entree gelden in de Amazone (ongeveer 6 US$)
– Internationale vluchten en luchthaven belasting
-Openbaar vervoer van Otavalo naar Quito en Quito naar Baños + taxi’s
– Optionele excursies
– Eten, drinken en andere persoonlijke uitgaven die niet in de tour omschrijving worden vermeld.
– Verplichtte Reisverzekering
– Extra kosten voor het hebben van een eenpersoonskamer (verschillende opties vanaf 100 US$ extra)
– Fooien

Voor deze vrijwilligers rondreis raden we je aan om tenminste mee te brengen:
– Geldige reisdocumenten en indien nodig een geldig visum.
– Het polis nummer en de contact gegevens van je reisverzekering
– Geldige inentingen, vraag de tropen arst om meer informatie
– Een goede grote rugzak, of een grote sporttas, geen harde koffers
– Een kleine dagrugzak
– Goede schoenen
– Sandalen
– Oude kleding voor je werk als vrijwilliger in de jungle
– Een warme jas/ fleece
– Een regenjas/ poncho
– Een warme trui
– Drie lichte broeken
– Twee paar korte broeken
– 4 T-shirts
– Zwemkleding
– Een hoofdlampje/ zaklamp
– Een waterdichte zak om je elektrische bagage te beschermen tegen de hoge vochtigheid in het regenwoud.
– Iets om een back-up van de foto’s op je camera te kunnen maken.
– Bescherming tegen de zon en muggen (ook te koop in Ecuador, maar wel wat duurder)

Extra aanbevelingen voor je verblijf in Merazonia:
In de Amazone, kan het weer in een handomdraai veranderen van stralend zonnig in stromende regen (het is tenslotte regenwoud), om deze reden raden we aan om goede regenkleding mee te nemen en werkkleding die je in laagjes kunt dragen. Als je een wit voetje bij de mangers wil halen, dan is het ook goed om drop en chocolade mee te nemen 😉
De bedden in de slaapzaal zijn voorzien van lakens en dekens, wat voor de meeste vrijwilligers voldoende warm is, maar mocht je het snel koud hebben, dan is het is het een idee om misschien een slaapzak mee te nemen.
Er is een generator aanwezig, maar ‘s avonds word het licht verzorgd door kaarsen (minder insecten en lawaai), daarnaast raden we echter aan om een hoofdlampje mee te nemen.