Uitgebreide Ecuador Rondreis - Vanaf $2660 p.p.

Uitzicht over Quito en het Andesgebergte

Korte reisbeschrijving:

Dag 1 – Zaterdag: Aankomst in Quito
Dag 2: Vrije dag in Ecuador om de evenaar te bezoeken
Dag 3: Quito – Lago Agrio – start Cuyabeno Amazone Tour
Dag 4: Cuyabeno Amazone Tour
Dag 5: Cuyabeno Amazone Tour
Dag 6: Cuyabeno Amazone Tour
Dag 7: Cuyabeno – Lago Agrio – Quito – Otavalo
Dag 8: De zaterdag Otavalo markt – Quito
Dag 9: Quito – Tigua
Dag 10: Tour/ wandeling naar het Quilotoa meer
Dag 11: Tigua – Baños
Dag 12: Baños
Dag 13: Baños – Riobamba (incl.: donderdag markt in Guamote)
Dag 14: Riobamba (optioneel: beklim de Chimborazo berg)
Dag 15: Riobamba – (optioneel: Ingapirca tour) – Cuenca
Dag 16: Cuenca
Dag 17: Cuenca (optioneel: bezoek aan Cajas natuur reservaat)
Dag 18: Cuenca – Vilcabamba
Dag 19: Vilcabamba (optioneel: bezoek aan Podocarpus natuur reservaat
Dag 20: Vilcabamba (optioneel: paardrij tour)
Dag 21: Vilcabamba – vlucht – Quito
Dag 22: Einde van deze prachtige rondreis door Ecuador

Uitgebreide Ecuador Rondreis – Vanaf $2660 p.p.

Pailon del Diablo Waterval Baños EcuadorEcuador is een prachtig land om doorheen te reizen. Er is geen Machu Picchu en er zijn geen Nazca Lijnen, maar Ecuador heeft zo haar eigen bezienswaardigheden, waaronder natuurlijk de Galapagos Eilanden, maar ook een verborgen schoonheid die moeilijk te omschrijven is en die je in deze reis voor zelf zult ontdekken!
Deze uitgebreidde rondreis door Ecuador, geeft een goed beeld van dit prachtige land!
Tijdens deze 3 weekse rondreis door Ecuador zul je o.a. door het Andesgebergte, langs besneeuwde bergtoppen, actieve vulkanen, door het machtige Amazone regenwoud en langs culturele dorpen en koloniale steden als Otavalo en Cuenca reizen!
De officiele slogan van Ecuador is: “Ama la Vida”, wat letterlijk betekend: “Houd van het leven”. Het is toepasselijk voor een groen en vruchtbaar land vol flora en fauna, geuren, kleuren en tradities. Ecuador is een land om verliefd op te worden en van te blijven houden!

Uitgebreide beschrijving van deze Uitgebreide Ecuador Rondreis:

Koloniale centrum in Quito EcuadorDag 1- Zaterdag: Aankomst in Quito (2850 m)
Aankomst in Quito en prive transfer naar je hotel.
In 2011 werd Quito door UNESCO verkozen tot culturele hoofdstad van Latijns Amerika, vanwege haar indrukwekkende koloniale centrum. Je hotel ligt in het moderne centrum van Quito, met velen restaurants en souvenir winkels in de buurt en op loopafstand van het koloniale centrum.

Inti Nañ museum Evenaar EcuadorDag 2: Quito – Optioneel om de Evenaar te bezoeken
Het is voor vandaag zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan Plaza de Armas, Plaza de San Francisco en de zeer indrukwekkende gotische Basiliek. De torens van deze bijzondere Basiliek bieden een prachtig uitzicht over de stad en de nabij gelegen vulkanen. Je kunt er ook voor kiezen om, door de stadsparken, van het moderne naar het historische centrum van Quito te lopen.
Een andere aanrader is om vandaag de Evenaar te bezoeken.Opmerking: de echte Evenaar loopt min of meer door het interessante Inti Nan museum en niet onder het Franse monument door.

Jamu Amazone Lodge in EcuadorDag 3: Quito – Lago Agrio en start van de Cuyabeno Tour
Een korte vlucht brengt je vandaag van Quito naar Lago Agrio, vanwaar je tour door het Cuyabeno natuur reservaat begint. Dit nationale natuur reservaat is gelegen in het noord oosten van het Ecuadoriaanse Amazone woud, tussen de San Miguel en Aguarico rivieren en niet ver van de Colombiaanse grens. Het reservaat bestaat uit 605.000 hectare primary regenwoud, rivieren, meren en een ongelovelijke variatie aan flora en fauna soorten.
Er leven tenminste vijf inheemse bevolkings groepen in het reservaat, waaronder de Siona, Secoya, Cofan, Kichwas en Shuar, allemaal met hun eigen taal en gewoonten.
Je verblijft gedurende deze tour in de Jamu Lodge, of een vergelijkbare accommodatie, van waaruit verschillende dagtours en activiteiten worden georganiseerd, o.a.:
Leerzame wandelingen, lange wandelingen door het Terra Firme woud, modderige belevenissen in de Hormiga Rivier, zwemmen in een van de meren, inheemse dorpjes bezoeken, de velen vogels bewonderen, op zoek naar roze dolfijnen en andere wilde dieren en ga zo maar door.
Hoatzin in het Amazone RegenwoudGedurende de tours en uitstapjes gaat er altijd een ervaren, lokale, gids mee die ook Engels spreekt. Hij of zij zal je inwijden in de geheimen van de jungle en proberen om al jullie vragen te beantwoorden.
Na de dagtours kun je heerlijk even bijkomen in de hangmatten lounge of met een cocktail aan de bar.
De Jamu lodge is niet aangesloten op het electriciteits netwerk, dus voor licht wordt er ‘s avonds gebruik gemaakt van sfeervol kaarslicht. Er is wel een kleine generator die overdag een paar uur gebruikt wordt om batterijen van mobiele telefoons, camera’s en laptops op te laden.
Na aankomst in Lago Agrio wordt je opgehaald van het vliegveld en vertrek je rond 9:00 am met prive vervoer, de gids en andere gasten van de Jamu Lodge richting de ingang van het Cuyabeno natuur reservaat. Je krijgt een lunch pakket voor onderweg. Vanaf de ingang van het natuur reservaat vertrek je per motor-kanoo over de Cuyabeno rivier richting de Jamu Lodge.
De boottocht is ongeveer twee en een half uur en geeft een goede indruk van de prachtige natuur die je de komende dagen verder gaat verkennen. Op de zanderige oevers en boven de dichte vegetatie heb je al een grote kans om o.a. de volgende vogelsoorten tegen te komen: Caciques, Oropendolas, de greater Anis en de pre-historische “Hoatzin”. Als je goed kijkt kun je tussen de groene woudreuzen misschien ook al verschillende apensoorten en andere dieren spotten.
Zonsondergang in Cuyabeno natuurreservaatRond 16:30u kom je aan in de lodge, krijg je een uitleg over de voorzieningen, de omgeving en de geplande activiteiten voor de komende dagen. Daarna worden de kamers verdeeld.
Tot het avondeten heb je nu tijd voor jezelf om te relaxen, het terrein te verkennen, een duik in het meer te nemen en/of om te genieten van een prachtige zonsondergang boven het meer en het Amazone regenwoud.
Na het avondeten is er tijd voor een drankje aan de bar, voordat je onder de lakens kruipt en in slaap valt, terwijl je luistert naar de geluiden van de jungle.

Roze dolfijn in Amazone Oerwoud EcuadorDag 4: Cuyabeno Amazone Tour
Voor na het ontbijt staat er een mooie wandeling van 3 a 4 uur op het programma door primary regenwoud. Onderweg geeft jullie gids uitleg over de verschillende ecosystemen (geneeskrachtige) planten, exotische vogels, apen en andere dieren die je tegenkomt.
Lunch is in de lodge.
‘s Middags kun je o.a. mee gaan om op piranha’s te vissen, opzoek gaan naar de roze dolfijnen, of zelfs de legendarische anacondas, zwemmen in het meer en/of de mooie zonsondergang bewonderen.
Na het avondeten kun je deelnemen aan een kleine ‘nachtelijke expeditie’ opzoek naar kaaimannen.

Papagaaien in Cuyabeno Amazone ReservaatDag 5: Cuyabeno Amazone Tour
Voor vandaag staat er een vroege (vogel) bird watching tour op het programma. Rond 6:00u als de zon net op begint te komen en de vogels en andere dieren langzaam ontwaken, vertrekken we per kanoo om van dit muziekale en kleurrijke schouwspel te genieten.
Bij terugkomst in de lodge staat er een heerlijk ontbijt klaar.
Na het ontbijt vertrek je in traditionele uitgehakte kanoo’s, genaamd “quillas”, richting een dorpje van de inheems bevolkingsgroep genaamd Tarapuy.
Na aankomst bezoek je een gastvrije inheemse familie en krijg je uitleg over hun traditionele en hedendaagse leefgewoonten Je leert o.a. over de bereiding van Casabe “jungle brood”, gemaakt van yucca (manioc).
Kaaiman in het Amazone RegenwoudHierna bezoek je een dorpje van de inheemse bevolkings groep Siona om meer te lerén over hun cultuur, tradities en hedendaagse leefgewoonten en de verschillen tussen vroeger en nu.
Na dit bezoek keer je terug naar de lodge voor een late lunch en heb je de rest van de middag vrij om in de omgeving van de lodge rond te lopen.
Na het avondeten staat een avond wandeling op het programa door het primary regenwoud, opzoek naar bijzondere insecten, spinnen kikkers, geckos, schorpioenen en met een beetje geluk misschien ook wel uilen, kinkajous en andere nachtelijk bewoners van het Amazone regenwoud.

Doodshoofd aapje met jong in Amazone EcuadorDag 6: Cuyabeno Amazone Tour
Na het ontbijt vertrek je weer per traditionele kanoo’s, maar deze keer richting een serie van enkele kleine meren, waaronder Pato Cocha en Caiman Cocha. Doordat de kanoo’s met paddels worden voortbewogen heb je meer tijd om in alle rust en stilte van de kleurrijke omgeving en bijbehorende flora en fauna te genieten.
Je vaart o.a. door het bijzonder ‘igapo’, wat ondergelopen bos/ woud betekend. Dit is een bijzondere natuurlijke omgeving met een heel eigen variatie van flora en fauna en omdat je bijna geluidloos tussen de bomen door vaart, heb je een grotere kans op het spotten van verschillende vogel- en apensoorten. Onderweg zullen we ook een mooi plekje zoeken voor een picknick.
Aan het einde van de middag keer je terug naar de lodge en ‘s avonds heb je vrij om van je laatste avond in de Amazone te genieten.

Traditionele markt Otavalo EcuadorDag 7: Cuyabeno – Lago Agrio – Quito – Otavalo
Vandaag is een lange, maar zeer afwisselende dag die begint met een goed ontbijt. Daarna vaar je in ongeveer twee en een half uur terug naar de de uitgang van het Cuyabeno reservaat. Per prive vervoer wordt je hier vandaan naar het vliegveld van Lago Agrio gebracht voor je vlucht terug naar Quito. Vanuit Quito reis je direct per prive vervoer door naar Otavalo.
Dit dorp is een van de weinige plaatsen in Latijns Amerika waar de inheemse bewoners openlijk trots zijn op hun afkomst en cultuur. Zij hebben hier alle reden toe, want de bewoners van deze streek staan al duizenden jaren bekend om hun speciale weef technieken, de zeer hoge kwaliteit van hun gewoven produkten en hun scherpe handelsgeest. Naar het schijnt maakten zelfs de Inka’s gebruik van de vaardigheden van de bewoners van Otavalo en hebben de Otavalenios nu hun eigen winkels verspreid over een groot deel van de wereld, waaronder in New York en Amsterdam.

Inheemse panfluit speler in Otavalo EcuadorDag 8: Zaterdag markt en privé transport terug naar Quito
‘s Morgens kun je het dorp Otavalo en/ of de mooie landelijke omgeving verkennen. Mocht het vandaag zaterdag zijn, dan is het zeker een aanrader om een paar uurtjes over de bond gekleurde zaterdag markt rond te lopen, souvenirs uit te zoeken en mooie foto’s te maken.
Andere alternatieven voor wie niet van markten houd zijn o.a. een bezoek aan een Nederlandse opvang van roofvogels of deelnemen aan een korte tour door de omgeving van Otavalo. In deze tour bezoek je verschillende dorpjes rond Otavalo, die ieder nog op hun eigen traditionale manier verschillende handwerken en andere ambachten uitoefenen. Onder deze tradities vallen o.a. weven met een ruggeband, het met de hand bewerken van leer en het maken van (pam)fluiten.
Laat in de middag reis je met privé transport in ongeveer 2 uurtjes terug naar Quito.

As uit de Cotopaxi Vulkaan in EcuadorDag 9: Quito – Latacunga – Tigua
Met prive transport reis je vandaag langs de indrukwekkende en nog steeds actieve Cotopaxi vulkaan, via Latagunca in de richting van het bekende Quilotoa Meer. Je slaapt vannacht in een deels tot hostel omgebouwde boerderij (hacienda) die nog steeds in werking is, gelegen in het kleine dorpje Tigua. In dit dorpje kun je o.a. nog originele inheemse schilderingen bewonderen, genaamd primitivists.

Quillotoa Loop Ecuador rondreisDag 10: Tigua – Quilotoa – Tigua
Na een stevig ontbijt vertrek je vandaag voor een mooie wandeling naar het bekende Quilotoa krater meer. De ruige omgeving in combinatie met het turquoise gekleurde water zorgen voor prachtige plaatjes! Na deze bijzondere wandeling op grote hoogte (3914 m, dus doe het rustig aan een maak vooral veel foto’s) wordt je met prive vervoer terug gebracht naar de hacienda.

Baños in Ecuador rondreisDag 11: Tigua – Baños (1800 m)
Vandaag reis je langs een mooie bergroute langs Latacunga en Ambato in ongeveer drie uur naar het vriendelijke toeristen dorp Baños. Baños betekend o.a. ‘baden’. Het dorp is dan ook vernoemd naar de verschillende natuurlijke warm water bronnen in en rond het dorp. Vlak voordat je in Baños aankomt kun je op een heldere dag de actieve Tungurahua zien. Tungurahua betekend ‘Kleine Hel’ in een lokaal dialect, wat een goede bijnaam is voor deze vulkaan die regelmatig wat stoom af moet blazen.

Pailon del Diablo waterval in Ecuador rondreizenDag 12: Vrije dag in Baños
Voor vandaag staat er niets op het programma, zodat je voor jezelf uit een van de velen activiteiten kunt kiezen die Baños te bieden heeft.
Je kunt de dag bijv. beginnen in een van de bekende warm water baden (open vanaf 5 am), dan ontbijten en daarna bijv.: raften, mountainbiken, adseiling, quad rijden, canyoning, wandelen en/of je lichaam een complete spa-behandeling cadeau doen, het is allemaal mogelijk.
Een aan te raden excursie die je eenvoudig zelf kunt doen is om een fiets te huren en van Baños (1800m) 60km richting Puyo (900m hoogte) te fietsen. Casa del Arbol schommel in Baños Ecuador reisadviesDeze mooie route volgt de kronkels van de Pastaza rivier, met prachtige uitzichten over de rivier, steile kliffen en verschillende watervallen onderweg. Een van deze watervallen heet “Pailon del Diablo” en is ook te zien in de film “Proof of Life” (net als de kathedraal in Quito). Een andere aanrader is om de eerste en originele “Casa del Arbol” te bezoeken. Aan deze speciale ‘boomhut’ zijn 2 schommels bevestigd, waarmee je hoog boven de vallei, met uitzicht op de Tungurahua Vulkaan kunt schommelen!

Inheemse vrouw op Guamote Markt in EcuadorDag 13: Baños – Riobamba (Inclusief bezoek aan Guamote Markt)
In twee uur reis je van Baños naar Riobamba. Het is de meest centraal gelegen stad van Ecuador en wordt ook wel het compas van Ecuador genoemd, omdat je vanuit Riobamba naar alle windstreken van het land kunt reizen, naar de kust, de Amazone en natuurlijk over de gigantische Andes bergketen.
Als deze reisdag op een donderdag valt (standaard) dan is het mogelijk om via de locale markt van Guamote te rijden. Het is een mooie route naar deze lokale en (nog) niet zo toeristische markt waar vooral veel groente, fruit, vee en wol verkocht worden, maar natuurlijk ook andere gebruiksvoorwerpen. Je krijgt hier vrije tijd om zelf over de markt te struinen, voordat je doorreist naar Riobamba, waar je overnacht.

Chimborazo Vulkaan in Ecuador rondreisDag 14: Riobamba (optioneel: Chimborazo vulkaan)
Vandaag kun je optioneel de hoogste vulkaan van Ecuador, met de hoogste top ter wereld (gemeten vanaf het middelpunt van de aarde) beklimmen. Je rijdt eerst in ongeveer anderhalf uur naar een hoogte van 4800 m boven zee niveau waar een eenvoudig ‘restaurant’/ schuilhut is. Van hier loop je in een uurtje het laatste stuk tot een hoogte van 5000 m. Hier staat een andere schuilhut/ eenvoudig hostel, waar je warme thee, koffie of zelfs chocolada melk kunt krijgen.
De omgeving waar je doorheen rijdt en loopt is kaal en rotsig en op grote hoogte ligt er regelmatig sneeuw en ijs. Het is moeilijk voor te stellen dat dit ruige landschap het woongebied van de elegante vicuñas vormt.
Vicuña op de Chimborazo VulkaanVoor de avonturiers is het het een mooie optie om van 4800 m per mountainbike naar ongeveer 2900 m af te dalen. Natuurlijk raden we wel aan om onderweg enkele mooie foto stops te maken!
Als je van natuur, wandelen en/of trekking houd, dan is 1 van deze excursies/ tours misschien wel iets voor jou: Trekkings in Ecuador Wandel/trekking opties in Ecuador.

Cuenca nightlife EcuadorDag 15: Riobamba – Cuenca (2400 m)
Weer met eigen vervoer reis je vandaag via een prachtige route in ongeveer 6 uur naar Cuenca. Optioneel is het onderweg ook mogelijk om halverwege uit te stappen en de argeologische site van Ingapirca te bezoeken. Deze site omvat o.a. 1 van de meest noordelijk gelegen Inka ruines, maar ook overblijfselen uit pre-Inka culturen.

Plaza de Armas in Cuenca EcuadorDag 16: Vrije dag in Cuenca
Cuenca is de op twee na grootste stad van Ecuador, maar terwijl je in het historische centrum rondloopt valt hier gelukkig weinig van te merken.
De stad is gebouwd op de restanten van wat ooit een stad van de Inka’s moet zijn geweest. Deze stad, Tomebamba werd echter al door de Inka’s zelf afgebroken, zodat de Spanjaarden haar niet in konden nemen. De stad is nu vooral bekend voor het samenstellen en verkopen van de bekende ‘Panama hoeden’.
Op zondagen is het erg rustig in de stad en is het een interessante optie om bijv. Per lokale bus de zondag markten van enkele omliggende dorpjes te bezoeken. Ieder van deze markten heeft zijn eigen specialiteit, bijv.: Gualaceo (verkoop van dieren en huishoudelijke zaken), Chordeleg (textiel en sieraden) en Sigsig (Panama hoeden).
Voor een gezellige avond zijn er in Cuenca velen leuke restaurants en uitgaans gelegenheden te vinden.

Cajas tour en CuencaDag 17: Cuenca (optioneel: Parque Cajas)
Op deze vrije dag in Cuenca is het een aanrader om een prachtige wandeling door Cajas te maken. Dit bijzondere nationale natuur reservaat met een vochtig klimaat, onverwacht opkomende mistbanken en meer dan 200 meren, doet een beetje Schots aan, maar dan met een gem. hoogte tussen de 3500 m en 4200 m. Probeer op je wandeling zeker een van de kleine ‘sprookjes bossen’ te doorkruizen. Dit zijn relatief kleine bossen, vol grote varens, mos, elfenbankjes en bomen met een papier achtige bast die niet recht omhoog, maar in bijzondere kronkels groeien!

Poort naar het dorp Vilcabamba in EcuadorDag 18: Cuenca – Vilcabamba (1500 m)
Onze eindbestemming van vandaag heet Vilcabamba. Volgens verschillende studies behoord de levensverwachting in deze mooie vallei en het gelijknamige dorp tot 1 van de hoogste ter wereld. De belangrijkste redenen zijn de afwezigheid van industrie, vruchtbare grond, een groene omgeving en frisse lucht. Deze combinatie maakt het ook een populaire bestemming voor gepensioneerde Amerikanen om er de laatste jaren van hun leven door te brengen. Terwijl deze ouderen de park bankjes naast lokale “oudjes” in het dorp vullen, ligt de hele vallei open voor iedereen die nog goed te been is en van mooie wandelingen houd.

Yoga lessen in Izhcayluma Eco LodgeDag 19: Vrije dag in Vilcabamba
Een vrije dag in Vilcabamba. Yoga liefhebbers kunnen deze ochtend deelnemen aan de gratis Yoga les in de prachtig gelegen Yoga zaal van Hosteria Izhcayluma. Een goed idee voor vandaag is ook om een mooie wandeling door de prachtige vallei te maken. Liefhebbers kunnen er daarnaast ook voor kiezen om een paardrij tocht door de hooglanden, of naar de Palto Waterval te maken.

Nevelwoud in Podocarpus parkDag 20: Vilcabamba (optioneel: Parque National Podocarpus)
Vandaag is een goede dag om te relaxen, yoga te beoefenen, een duik in het zwembad te nemen en om jezelf te trakteren op een uitgebreidde professionele massaje. Ook is het een optie om het natuurreservaat Parque Podocarpus te bezoeken. Dit reservaat dankt haar naam aan de Podocarpus boom oorspronkelijk de enige naaldbomen soort die in Ecuador voorkwam. Je kunt o.a. mooie wandelingen maken door het nevelwoud van dit reservaat en eventueel op de fiets terug naar Vilcabamba rijden.

Dag 21: Vilcabamba – Loja – Quito
‘s Morgens word je per privé taxi naar het vliegveld buiten Loja gebracht en vlieg je in minder dan een uur naar Quito. Laatste kans om kleurrijke Ecuadorianse souvenirs te kopen.

Encantada Galapagos CruiseDag 22: Einde van deze rondreis
Op een door jou aangegeven uur wordt je naar het vliegveld gebracht en is het tijd om terug naar huis te vliegen. Of je kunt optioneel besluiten om naar de Galapagos Eilanden te vliegen, om deze prachtige reis af te sluiten met een bijzondere tour langs deze unieke eilanden groep.

Tip: voor extra comfort en omdat het openbaar vervoer in Ecuador niet zo goed geregeld is als in Peru, wordt deze reis nu geheel uitgevoerd met privé transport. Om kosten te drukken en voor meer avontuur is het ook mogelijk om voor een deel met openbaar vervoer te reizen. Kennis van enkele Spaanse woorden is dan wel aanbevolen.

Opmerking: De omschrijving van de excursies in de Amazone dienen om een algemene indruk te geven van de aanwezige opties. De uiteindelijke excursies kunnen verschillen naar gelang de plaats waar je overnacht en de lokale weersomstandigheden.

Optioneel: Verleng deze rondreis met een tour naar de bekende Galapagos Eilanden.

Inclusief in deze Ecuador Reis:

– 21 Overnachting met ontbijt, 17 van deze nachten slaap je in gunstig gelegen midde klasse hotels en 4 nachten slaap je in een eenvoudige lodge in het Cuyabeno natuur reservaat
– Je verblijf in het Cuyabeno reservaat is op basis van full pension en inclusief verschillende dagelijkse excuries
– Een vlucht Quito – Lago Agrio – Quito
– Alle transfers in Quito met privé vervoer
– Prive vervoer van Quito naar Otavalo op dag 7
– Prive vervoer Quito -> Tigua op dag 9
– Privé vervoer van Cuenca naar Vilcabamba/ Izhcayluma. Optioneel en goedkoper kun je ook met een gedeelde shuttle service reizen.
– Taxi service van van Vilcabamba naar ‘t vliegveld buiten Loja
– Een wandelijk met gids langs het Quilotoa meer
– Een vlucht van Loja naar Quito
– Een 24 uurs bereikbaar nood contact

Exclusief:
– Internationale vluchten en eventuele luchthaven belasting
– Optionele excursies
– Entrée gelden, eten, drinken en andere persoonlijke uitgaven
– Fooien (in restaurants, for guides, drivers, koks, enz.) gedurende deze tour
– Extra kosten voor als iemand alleen reist (ongeveer 625 USD)
– Alles wat niet specifiek in de bovenstaande omschrijving is vermeld
– Een voor deze tour verplichtte reisverzekering

We raden je aan om voor de reis te checken wat de lokale visum en inentings verplichtingen zijn.

Voor je verblijf in de het Amazone regenwoud is het ook van belang om te weten:
– Of je speciale wensen hebt met betrekking tot eten (allergien, vegetarisch, etc. en als je vegetarisch bent, of je wel of geen vis of eieren eet).
– Welke voorkeur je hebt met betrekking tot kamer/ bed (2 bedden, of 1 dubbel bed), wij zullen dan proberen om hier rekening meet e houden
– Schoenmaat (om te zien of we rubber laarsen in jouw maat hebben.

Optioneel:
Kun je deze reis ook grotendeels met openbaar vervoer reizen, dit kost dan 300 tot 400 US$ p.p. minder. Het gebruik van een huurauto is ook mogelijk.

Ook kun je deze reis uitvoeren onder begeleiding van een ervaren reisbegeleider die Nederlands, Engels en Spaans spreekt. Prijs hiervoor is op verzoek.

We raden je aan om tenminste mee op reis te nemen:
– Een geldig paspoort (min. geldig tot 6 maanden na terugkomst in Nederland), een visum, indien nodig en eventuele andere benodigde reisdocumenten.
– Het polisnummer en de contact informatie van je reisverzekering
– Geldige inentingen (vraag een tropen arts voor meer en actule informatie)
– Een goede rugzak of grote stevige sporttas, bij voorkeur geen harde koffer
– Een comfortabele dag-rugzak
– Goede wandel schoenen
– Sandalen
– Een warme jas/ fleece
– Een goede regenjas/ poncho
– Twee warme truien
– Drie lichte broeken (katoen of linnen)
– Vier T-shirts
– Twee shirts met lange mouwen
– Twee korte broeken
– Een hoofdlampje/ zaklamp per persoon (eventueel extra batterijen)
– Iets om je digitale foto’s op te kunnen slaan
– Bescherming tegen zon en muggen
– Kleine US$ biljetten (voor taxi’s, fooien etc.)
– Biodegradable zeep en shampoo (ook te koop in het kantoortje van de lokale agent)

Ecuador is geen derde wereld land meer, wat betekend dat velen dingen voor dagelijks gebruik nu ook in Ecuador te koop zijn.