Inka Trail in Ecuador - Vanaf $440 p.p.

Inka Trail Ecuador trektocht

Korte tour beschrijving:

Dag 1: Riobamba – Achupallas
Dag 2:  Achupallas – het dorpje San José
Dag 3: Het dorpje San José –  Ingapirca (3160 m) – Riobamba

Vertrekdatum:
Elke dag, mits goed weer

We raden aan om voor elke trektocht onze informatie over hoogteziekte goed door te lezen.

Inka Trail in Ecuador – Vanaf $440 p.p.

Inka Trail in Andes EcuadorDe Inka’s legden ooit een omvangrijk netwerk van paden aan, dat Quito, in het noorden van het Inka Rijk, verbond met Talca (ten zuiden van Santiago in Chili). Er wordt wel gedacht dat in de hoogtijdagen van het Inka Rijk in 5 dagen een boodschap van Cusco naar Quito kon worden overgebracht. Dit werd dan gedaan middels een netwerk van Chaski’s. De Chaski’s waren estafette lopers die boodschappen door het hele Inka Rijk overbrachten. Eén van deze eeuwenoude Inka paden kan men nog volgen in het zuidelijke deel van Ecuador’s Centrale Vallei. Via páramo-hooglanden, geïsoleerde inheemse gemeenschappen en langs prachtige bergmeren brengt dit pad ons naar de ruïnes van Ingapirca.

Uitgebreide beschrijving van deze trektocht:

Wandelen over de Inka TrailDag 1: Riobamba – Achupallas en start van de trek
8:30 Am – vertrek vanuit Riobamba om in zuidelijke richting naar het dorpje Achupallas op 3300 m. hoogte te rijden. Hier laden we onze bagage op muilezels en beginnen te lopen over páramo graslanden. Na ongeveer 4 uur wandelen slaan we het kamp op voor de eerste nacht, op een hoogte van 3850 m.

Inka Trail in EcuadorDag 2: Achupallas – het dorpje San José
Deze dag wandelen we in totaal zo’n 7 uur, en we beginnen met een klim van 3850 m. naar 4400 m. hoogte. Na 2 – 3 uur lopen bereiken we het hoogste punt van deze trektocht, Cuchilla de Tres Cruces geheten. Vanaf dit punt heb je een schitterend uitzicht op Sansahuín, een van de vele meren in dit gebied. Hierna beginnen we de afdaling. Na nog eens 3 uur wandelen komen we aan bij de ruïnes van Paredones, ooit een pleisterplaats voor de Inca-boodschappers. Vanaf hier vervolgen we het Inca pad in zuiwestelijke richting tot aan het dorpje San José, waar we onze tenten opzetten.

Ingapirca Inka Tempel EcuadorDag 3: Het dorpje San José – Ingapirca (3160 m) – Riobamba
We dalen verder zuidwaarts gedurende 3 – 4 uur. Na enige tijd kunnen we de ruïnes van Ingapirca in de verte zien liggen. Na nog een kleine 2 uur lopen arriveren we bij Ingapirca, op 3160 m. Een lokale gids geeft ons een rondleiding en vertelt over de culturen van de Inca’s en de Cañari. ‘s Middags rijden we terug naar Riobamba. Aankomsttijd rond 17:00u.

Niveau: gematigd; een basis-acclimatisatie is aanbevolen
Vertrek: elke dag met minimaal 2 personen

Inclusief in deze bergwandeling:

– Natuurgids
– Privé-vervoer van / naar Riobamba
– Accommodatie in 2-persoonstenten
– Maaltijden en koffie, thee, drinkwater
– Lastdieren voor de uitrusting
– Benodigde uitrusting en waterdichte plunjebalen
– Entree Ingapirca

Exclusief:
– Drinken
– Persoonlijke uitgaven
– Fooi