Vulkanen Circuit 4d trektocht Ecuador - Vanaf $550 p.p.

Vulkanen Circuit Ecuador trektocht

Korte tour beschrijving:

Dag 1: Riobamba – Tisaleo – Salasaca
Dag 2: Salasaca – Carbonería
Dag 3: Carihuairazo zuid-pass – Mechahuasca
Dag 4: Mechahuasca – Carrel hut (4800 m) – Riobamba

Vertrekdatum:
Elke dag, mits goed weer

We raden aan om voor elke trektocht onze informatie over hoogteziekte goed door te lezen.

Vulkanen Circuit 4d trektocht Ecuador – Vanaf $550 p.p.

Vicuña en Chimborazo VulkaanAls het weer goed is, heb je tijdens deze trektocht een prachtig uitzicht op de besneeuwde toppen van de Carihuairazo en Chimborazo vulkanen en ook op de westerlijk gelegen, actieve Cotopaxi en Tungurahua vulkanen.
Gedurende deze 4-daagse trektocht aan de zuidkant van Ecuador’s Laan der Vulkanen kun je ook genieten van de spectaculaire landschappen van de Andes. Bij helder weer biedt deze route schitterend zicht op de indrukwekkende met sneeuw bedekte vulkanen. Je komt onderweg o.a. vicuña’s en lama’s tegen, leert over de vegetatie van de paramo en eindigt de trektocht bij de Carrel hut op de Chimborazo.
Let op: er zijn ook reisagentschappen die een vergelijkbare trektocht onder de naam 4-daagse Vicuña Trek verkopen. Tijdens deze variatie gaat men echter veel sneller de hoogte in, waardoor je een grotere kans hebt op het krijgen van hoogteziekte.

Uitgebreide beschrijving van deze trektocht:

Vulkanen Circuit EcuadorDag 1: Riobamba – Tisaleo – Salasaca 3850 m.
9:00 Am – vertrek vanuit Riobamba. We rijden in een uur naar het dorpje Tisaleo, dat ten noordoosten van de Carihuairazo op 3300 m hoogte ligt en waar we beginnen met wandelen. Het eerste deel van deze trektocht voert door de paramo hooglanden van San Antonio en de prachtige Vallei van Salasaca. Na ongeveer 5 uur wandelen zetten we op 3830 m hoogte de tenten op.

Polylepis bomen in EcuadorDag 2: Salasaca – Carbonería
Na het ontbijt beginnen we de dag met een klim naar 4270 m. hoogte. Als het weer meewerkt, hebben we uitzicht op de Cotopaxi, Tungurahua, Altar en Carihuairazo. Nu dalen we af naar de Paramos van Hatillo, op 3600 m. hoogte. In dit gebied komt de Polylepis-boom voor, ook wel ,,papier-boom’’ genoemd omdat de schors op papier lijkt. We wandelen verder door de Vallei van Carbonería en bereiken het tweede kamp, op 3885 m hoogte aan de voet van de Carihuairazo. Vanaf dit punt hebben we goed uitzicht op de Mocha top van de Carihuairazo.

Wandelen in het Andesgebergte EcuadorDag 3: Carihuairazo zuid-pass – Mechahuasca 4200 m.
Vandaag trekken we rond de zuidflank van de Carihuairazo. Eerst stijgen we naar een hoge pas op 4500 m. en vervolgens dalen we af naar Mechahuasca, op 4200 m. hoogte. In dit gebied leven veel vicuña’s en lama’s. U kunt karakteristieke paramo-planten zien, zoals graspollen, chuquiragua, en wilde lupine (chocho de monte), en komt langs de Laguna Cocha Negra. Na ongeveer 5 uur wandelen komen we aan in de Inheemse gemeenschap van Mechahuasca, waar we overnachten in een eenvoudige berghut op 4270 m. / 14.009 ft.

Carrel berghut Chimborazo VulkaanDag 4: Mechahuasca – Carrel hut (4800 m) – Riobamba
Van Mechahuasca trekken we verder langs de noordwestflank van de Chimborazo, over El Arenal. Dit is een zeer droog, woestijnachtig gebied, met kleine paramo-plantjes en kuddes vicuña’s. El Arenal is een van de beste plaatsen om de enorme gletsjers van de Chimborazo te zien. We stijgen in ca. 7 uur, via de Murallas Rojas (Rode Muren) route naar de Carrel hut op 4800 m hoogte! Als er nog tijd en energie over is, kun je evenueel nog in anderhalf uur naar de Whymper hut op 5000 m hoogte wandelen. We dalen weer af naar de Carrel hut en rijden vandaar met de auto terug naar Riobamba. Aankomst rond 17:00 u.

Moeilijkheidsgraad: Gematigd; een basis-acclimatisatie is aanbevolen
Vertrek: Elke dag met minimaal 2 deelnemers

Inclusief in deze bergwandeling:

– Natuurgids
– Privé-vervoer van / naar Riobamba
– Accommodatie in 2-persoonstenten en eenvoudige berghut
– Maaltijden en koffie, thee, drinkwater
– Lastdieren voor de uitrusting
– Benodigde uitrusting inclusief eerste klas kampeeruitrusting en waterdichte plunjebalen
– Entree Ingapirca

Exclusief:
– Frisdranken
– persoonlijke uitgaven
– Fooien