Ontspanningsreis in Ecuador - Vanaf $850 p.p.

Hangmat met uitzich Izhcayluma Lodge

Korte reisbeschrijving:

Dag 1 – Zaterdag: Quito/ Guayaquil – Loja – Vilcabamba (1500 m hoogte) Izhcayluma
Dag 2: Hosteria Izhcayluma en massage behandeling
Dag 3: Paardrijtocht
Dag 4: Wandelen en Yoga
Dag 5: La Ruta de Café y Panela (Koffie en Panela Tour)
Dag 6: Bezoek het nationale park Podocarpus!
Dag 7: Rustdag!
Dag 8 – Zaterdag: Vilcabamba – Loja – Quito/ Guayaquil -> uitgerust naar huis Vilcabamba.

Ontspanningsreis in Ecuador – Vanaf $850 p.p.

zwembad ontspanningsreis EcuadorBen je overwerkt en gestresd, of wil je juist voorkomen dat het zover komt, dan is het tijd om actie te ondernemen. Daag jezelf en je drukke bestaan uit, gooi je agenda leeg en boek een reis naar Ecuador!
Bezoek de groene en vruchtbare vallei van Vilcabamba, waar de gezonde omgeving, vruchtbare grond en zuivere lucht, ervoor zorgen dat de bewoners gemiddeld ouder worden dan mensen in de rest van de wereld.
Gelegen op een heuvel met prachtig uitzicht over de vallei van Vilcabamba ligt de Izhcayluma Lodge. De 10 hectare grote tuin, het zwembad en de gratis Yoga lessen, maken van Izhcayluma de ideale plek om tot rust te komen! Bekijk deze korte video voor een rondleiding door Vilcabamba.

Uitgebreide beschrijving Ontspanningsreis in Ecuador:

Uitzicht over de Vilcabamba Vallei in EcuadorDag 1 – Zaterdag: Quito/ Guayaquil – Loja – Vilcabamba (1500 m) – Izhcayluma
In slechts drie kwartier vlieg je van Quito of Guayaquil naar het kleine vliegveld van Catamayo/ Loja. Hier staat onze prive chauffeur al op je te wachten, om je in ongeveer anderhalf uur langs een schitterende route naar Vilcabamba/ Hosteria Izhcayluma te brengen.
Na het inchecken word je door de vriendelijke receptioniste naar je eigen cabaña (klein huisje) met prive balkon en hangmat gebracht. Vanaf dit balkon heb je een prachtig uitzicht op de zonsondergang achter de groene heuvels van de vallei.
Als de zon onder is, is het tijd om de internationale keuken van Izhcayluma te proberen en om een drankje te nuttigen in de kleine internationale, bar.

Ontspannings massage in Izhcayluma Lodge EcuadorDag 2: Vilcabamba en massage behandelingen
Ontbijt wordt geserveerd in het ruime open restaurant van Izhcayluma, met een panoramisch uitzicht over de vallei van Vilcabamba. Het ontbijt bestaat uit vers fruit, yogurt, eigen gemaakte muesli, eigen gebakken brood, vruchtensap en zoveel koffie en thee als je op kunt.
Na dit gezonde en stevige ontbijt kun je ervoor kiezen om een wandeling door de omgeving te maken en/of om het dorpje Vilcabamba te bezoeken.
Voor het einde van de middag hebben we alvast een een volledige lichaams massage van 75 minuten gereserveerd. Kun je een beter begin van deze vakantie bedenken?

Paardrijden in Vilcabamba EcuadorDag 3: Prachtige paardrijtocht
Vandaag kun je ervoor kiezen om de teugels iets te laten vieren, tijd voor een beetje avontuur gedurende een mooie paardrijtocht door de heuvels van Vilcabamba. Het is niet nodig om rij-ervaring te hebben want de paarden en gidsen zijn zeer ervaren in het werken met velen verschillende toeristen. Wel is het belangrijk om goed naar de gids te luisteren, die een voor jou geschikt paard uit zal zoeken en je de gehele tour bij zal staan met veiligheids tips, en informatie over de omgeving.
Later in de middag kun je o.a. rustig bij het zwembad liggen en/of jezelf verbazen over de flexibiliteit van je lichaam door deel te nemen aan een van de Yoga lessen. Geen zorgen, ook voor deze Yoga lessen is geen ervaring vereisd, de lessen worden op verschillende niveaus gegeven en de beginners lessen zijn zelfs toegankelijk voor mensen die nog nooit Yoga gedaan hebben.

Verborgen waterval in Vilcabamba EcuadorDag 4: Wandelen en Yoga
Voor vandaag raden we aan om een mooie wandeling door de omgeving van Izhcayluma en Vilcabamba te maken. De lodge heeft verschillende wandelroutes uitgezet die in lengte verschillen van 2 tot 8 uur in een heel rustig tempo, met tijd om foto’s te nemen. Deze wandelingen met prachtige vergezichten bieden een gezonde lichaamsbeweging en geven een goed overzicht van de indrukwekkende vallei van Vilcabamba en haar bewoners. Enkele aanraders zijn bijvoorbeeld de Izhcayluma Loop en de Waterfall Hike!
Na de wandeling is het een goed idee om bij te komen in je hangmat, aan het zwembad of gedurende 1 van de Yoga lessen.

Panela en koffie tourDag 5: La Ruta de Café y Panela (Koffie en Panela Tour)
Tijdens de origínele tour van vandaag leer je meer over twee belangrijke agrarische producten uit de omgeving, Koffie en Panela (een soort bruine suiker).
De tour begint om 9:00 am bij de receptie van Izhcayluma. Na ongeveer een half uurtje rijden wordt er gestopt bij een bijzonder gevormde natuurlijke zandsteen formative, ook wel “De Kathedraal van de Duivel” genoemd.
De tour gaat verder naar een lokale koffie plantage waar men de meest bekende koffie variate ter wereld verbouwd, de ‘Arabische hooglandse koffie’.
Na gezien te hebben waar en hoe deze koffie groeit stoppen we in het dorpje Yangana. Hier bezoeken we een werkplaats waar de koffiebonen verder verwerkt worden. Een van de aanwezige managers zal een korte uitleg geven over het verwerkings process van de koffie plant tot aan de koffie in onze bekers.
Vanaf Yangana rijden we per fiets, via een provinciale en deels onverharde weg terug naar naar Vilcabamba. Onderweg stoppen we voor een picknick bij de rivier en kun je eventueel een verfrissende duik in het water nemen.Koffie en fietstour in Ecuador
Na de lunch rijden we een klein stukje verder tot aan een kleine panela verwerkings ‘fabriek’. Panela is een erg zoete bruine massa gemaakt van suikerriet sappen die bij hoge temperaturen wordt gekookt. De massa wordt in blokken gegoten en als het vocht uitgedroogd is dan worden de blokken verkocht aan veehouderijen voor de koeien en paarden. Soms worden de blokken ook tot poeder vermalen wat dan o.a. een goede vervanging van de suiker voor een organische bak koffie maakt.
De rit gaat verder door het prachtige heuvelachtige boerenland en kleine dorpjes, zoals Quinara en Tumianuma. Ook rijden we achter de bekende/ beruchte Mandango Berg langs, tot we uiteindelijk rond 15:30 u aankomen in Vilcabamba.
Vanaf Vilcabamba rijden we per auto terug naar Izhcayluma. Het is ook mogelijk om helemaal niet te fietsen en de gehele tour per auto te doen.

Podocarpus natuurreservaat EcuadorDag 6: Bezoek het Nationale park Podocarpus!
Na een stevig en gezond ontbijt wordt je in ongeveer drie kwartier naar de ingang van het Nationale Park Podocarpus gebracht. Dit park is vernoemd naar de enige inheemse naaldboom van Ecuador, de Podocarpus. Het hoog gelegen Nationale Park Podocarpus bestaat deels uit nevenwouden deels uit drassige gronden met lage ruige begroeing. Er groeien o.a. bijzondere origideën, er leven verschillende soorten kolibries en eens in de zoveel tijd worden er zelfs brilberen waargenomen!
Vanaf de ingang kun je kiezen uit verschillende wandelingen. De mooiste, maar ook meest avontuurlijke wandeling is een cirkel van zo’n 4 tot 5 uur, maar deze is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. De eenvoudigste wandeling is ongeveer 2 uur en gaat naar een zogenaamde ‘Mirador’, uitzichtpunt. Deze wandeling kun je verlengen met 2 korte cirkels van elk ongeveer een half uur.
De sportievelingen onder ons kunnen na de wandeling optioneel ook met de fiets terug naar Vilcabamba rijden. Dit moet je dan wel de dag ervoor al aangeven.

Yoga les in Izhcayluma Resort in Vilcabamba EcuadorDag 7: Relax!
Vandaag is een goed moment om eens helemaal niets actiefs te doen. Slaap uit, lees een boek in de hangmat, neem een duik in het zwembad, of neem (weer) deel aan een van de Yoga lessen en merk hoeveel soepeler je spieren de afgelopen week al geworden zijn. We raden dan ook aan om terug thuis de yoga, of tenminste rustgevende rek en strek oefeningen te blijven volgen.
Je sluit de dag vandaag af met een andere volledige lichaams massage.

Zwembad van Izhcayluma ontspanningsreis EcuadorDag 8 – Zaterdag: Vilcabamba – Loja – Quito/ Guayaquil – Nederland
Helaas deze week zit er alweer op. Als het goed is ben je nu echter weer helemaal uitgerust en zijn alle ‘batterijen’ weer opgeladen om vol frisse energie terug naar huis te gaan.
Afhankelijk van je vlucht wordt je ‘s morgens of ‘s middags terug naar het vliegveld van Catamayo gebracht.

Let op: het reisschema van de bovenstaande tour dient om een indruk te geven van de mogelijkheden, maar kan natuurlijk altijd naar persoonlijke smaak worden aangepast. Ook is het mogelijk om je standaard cabaña te vervangen voor de populaire extra ruime VIP Cabaña!

Inclusief in deze Ecuador Reis:

– Heen- en terug vlucht van Quito of Guayaquil naar Catamayo (let op: helaas kunnen prijzen van vluchten in Ecuador soms onverwacht veranderen, dit kan dan invloed hebben op de scherpe totaal prijs van deze reis).
– Prive transport van het vliegveld in Catamayo naar Izhcayluma en terug
– 7 Nachten in een prive cabaña met eigen balkon en queen size bed
– Gratis toegang tot een uitgebreid en gezond ontbijt buffet dagelijks van 7:00 am tot 10:00 am
– Een paardrijtocht van 4 uur
– Een koffie en panela tour incl. lunch
– Transport naar en van het Nationale Park Podocarpus
– Twee massages van 75 minuten
– 1 gratis Yoag les per dag
– Gratis wandel routes

Exclusief:
– Internationale vluchten en luchthavenbelasting
– Verblijf en transport in Quito of Guayaquil, maar op verzoek kunnen we dit natuurlijk wel regelen
– Eten en drinken dat niet vermeld word in de reisbeschrijving
– Optionele tours en excursies en alles wat niet in de reisbeschrijving wordt omschreven
– (international) bankkosten
– Meerprijs bij een 1-persoons boeking

Opties die al bij de boeking van de reis opgegeven moeten worden:
– Om een suite met 2 queen size bedden te boeken i.p.v. de cabaña. De extra kosten zijn 90,- US$ p.p.

We raden aan om minimaal mee te nemen:
– Geldige identificatie en reisdocumenten
– De informatie (polisnummer) van je reisverzekering
– Geldige inentingen (vraag je huisarts, GGD en/ of de Tropen Arts voor meer info.)
– Een comfortabele kleine dag-rugzak
– Goede schoenen
– Sandalen
– Een warme jas/ fleece
– Een regenjas/ poncho
– Een warme trui
– Twee lange broeken (katoen of linen)
– Drie T-shirts
– Twee shirts met lange mouwen
– Twee korte broeken
– Zwemkleding
– Een hoofdlampje/ zaklamp
– Iets om een back-up van je foto’s te maken
– Bescherming tegen de zon en muggen (ook ter plaatse te koop, maar duurder)
– Voldoende dollars, want de pin-automaat in het dorp werkt niet altijd