Quilotoa Loop 3d - Vanaf $300/ $450 p.p.

Quilotoa Loop trekking Ecuador

Korte tour beschrijving:

Dag 1: Latacunga – Cerros Guinopana – Isinliví
Dag 2: Isinliví – Toachi canyon – Chugchilan
Dag 3: Chugchilan – Quilotoa krater – Quilotoa – Tigua – Latacunga

Vertrekdatum:
Elke dag, mits goed weer

We raden aan om voor elke trektocht onze informatie over hoogteziekte goed door te lezen.

Quilotoa Loop 3d – Vanaf $300/ $450 p.p.

Quilotoa Loop Andesgebergte EcuadorHet wandelen van deze drie daagse Quilotoa Loop is een uitstekende manier om het leven op het platteland van de Andes te ervaren. Je komt door inheemse en mestizo dorpjes waar je o.a. lokale boeren aan het werk ziet, en kunt genieten van schitterende landschappen met diepe canyons, paramo hooglanden en besneeuwde vulkaantoppen.
Onze Quilotoa trektocht is een goed alternatief voor mensen die wel van ruige natuur, maar niet van kamperen in de kou houden. We slapen onderweg namelijk in gezellige hostels. Deze trektocht eindigt inhet dorpje Quilotoa, nabij het gelijknamige meer. Het Quilotoa Meer is één van de meest indrukwekkende vulkanische kraters van Zuid-Amerika.

Uitgebreide beschrijving van deze trektocht:

Quilotoa Loop trekking EcuadorDag 1: Latacunga – Cerros Guinopana – Isinlivi
Om 9:00 am vertrekken we met de auto vanuit Latacunga. In ongeveer anderhalf uur rijden we naar het dorpje Sigchos, het startpunt van onze trekking op een hoogte van 2900 m. Terwijl we een prachtig uitzihct hebben op de besneeuwde bergtoppen van de Ilinizas vulkaan, lopen we door het platteland een vruchtbare vallei in. Afhankelijk van het seizoen komen we onderweg o.a. door velden met paarse Lupina (wolfsboon) bloemen en kun je in één van de dorpjes de super gezonde Chochos (lokale naam voor Lupina) drank proeven.
Na aankomst op 2560 m, beginnen we weer te stijgen tot we aankomen bij het dorpje Isinliví. Isinliví is een heel klein dorpje in een afgelegen deel van de Andes, op 2950 m hoogte. We overnachten hier in een kleine eco-lodge.

Chugchilan Quilotoa AndesgebergteDag 2: Isinliví – Toachi canyon – Chugchilan
Na een stevig ontbijt vertrekken we richting Chugchilan, het volgende dorpje op onze trektocht. Eerst dalen we af tot in de canyon van de Toachi rivier, en vervolgens klimmen we weer omhoog tot aan het weggetje dat ons naar Chugchilan zal brengen. Gedurende deze 5-uur durende wandeling kun je genieten van het uitzicht op de Toachi canyon. Je zult ook een indruk krijgen van het leven op het platteland in de Andes. Aankomst in Chugchilan (3200 m.) en accommodatie in klein hostal.

Laguna Quilotoa EcuadorDag 3: Chugchilan – Quilotoa krater – Quilotoa – Tigua – Latacunga
Vandaag wandelen we van Chugchilan naar de Quilotoa krater. Dit is een pittige wandeling van 5 – 6 uur waarbij u van 3200 m. naar 3900 m. hoogte stijgt. Bij de kraterrand kunt u genieten van het fantastische uitzicht op het meer en de steeds veranderende kleuren van het water. We eten de lunch en wandelen dan naar het dorpje Quilotoa, waar de auto wacht om ons naar Latacunga te vervoeren. Als we genoeg tijd hebben, kunnen we op de terugweg een stop maken bij de schilders van Tigua.

Niveau: gematigd
Vertrek: elke dag met minimaal 2 personen

Optioneel: is het ook mogelijk om deze trekking voor een lagere prijs te organiseren. Je slaapt dan in heel eenvoudige hostels, reist per openbaar vervoer en je moet onderweg al je bagage zelf dragen.

Inclusief in de 450 US$ comfort Quilotoa wandertocht (vraag naar onze goedkopere basic optie):

– Naturalist guide
– Privé-vervoer van / naar Latacunga
– Je bagage wordt van hostel naar hostel gebracht
– Accommodatie in lodges
– Maatijden en koffie, thee, drinkwater

Exclusief:
– Frisdranken en alcoholische dranken
– Persoonlijke uitgaven
– Fooien