Avontuurlijke Kano Tour in Cuyabeno Amazone! - Vanaf $1050 p.p.

Avontuurlijke Amazone kano tour in Cuyabeno Ecuador

Korte tour beschrijving:

Dag 1: Lago Agrio – Cuyabeno Amazone Reservaat – Amazone Lodge
Dag 2: Dag-tours in het Cuyabeno Amazone Reservaat
Dag 3: Bezoek aan inheemse Siona gemeenschap
Dag 4: Amazone kano tour door ondergelopen oerwoud
Dag 5: Amazone Lodge – Cuyabeno River – Puerto Montufar
Dag 6: Montufar – roeien – Aguas Blancas
Dag 7: Aguas Blancas – roeien – Bucana Aguarico – Playas Cuyabeno
Dag 8: Playas Cuyabeno – kano tour – Rio Aguarico – Lago Agrio

Voor meer informatie over de verschillende lodges in het Amazone Regenwoud van Ecuador.

Handige en interessante informatie over het Cuyabeno Amazone Reservaat.

Avontuurlijke Kano Tour in Cuyabeno Amazone! – Vanaf $1050 p.p.

Amazone kano tour in Cuyabeno EcuadorTijdens deze bijzondere en avontuurlijke Amazone kano tour zul je afwisselend met gemotoriseerde kano en al roeiend over de rivieren, meren en kreken binnen het Cuyabeno Reservaat varen. Daarnaast zul je drie nachten kamperen in het mysterieuze Amazone oerwoud.
Het Cuyabeno Wildlife Reservaat is gelegen in de buurt van de grensen met Colombia en Peru, in het noord-oosten van het Ecuadoriaanse Amazone regenwoud en tussen de San Miguel en Aguarico rivieren. Dit Amazone reservaat ligt in een natuurlijke kom en omvat 605.000 hectare primair oerwoud dat kris kras doorkruisd word door velen rivieren en meren. De bijzondere geografische ligging zorgt voor een grote variateit aan unieke flora en fauna!
Binnen het Cuyabano Amazone reservaat wonen daarnaast ook nog steeds vijf verschillende inheemse gemeenschappen, namelijk: de Siona, Secoya, Cofán, Kichwas en Shuar. Al deze inheemse gemeenschappen hebben verschillende culturen en leven nog grotendeels volgens hun eigen traditionele leefgewoonten.

Uitgebreide beschrijving van deze Cuyabeno Amazone Tour:

Hoatzin vogels in Amazone RegenwoudDag 1: Lago Agrio – Cuyabeno Reservaat – Amazone Lodge
De meeste reizigers vliegen de op dezelfde ochtend (maandag) van de tour van Quito naar Lago Agrio, maar het is ook mogelijk om de avond ervoor met een nachtbus naar Lago Agrio te reizen. Afhankelijk van hoe je reist wordt je ‘s morgens op het vliegveld opgepikt, of ontmoet je de gids in een kantoortje in Lago Agrio. Vanuit Lago Agrio rijden we in een kleine twee uur naar de zogenaamde Cuyabeno Brug, de officiele ingang van het Cuyabeno Amazone reservaat. Hier moeten we onze paspoorten laten zien voordat we in een gemotoriseerde kano stappen en over de Cuyabeno Rivier richting Laguna Grande varen. Onderweg zal onze gids meer vertellen over de flora en fauna in het Cuyabeno Reservaat en is het belangrijk om onze ogen goed open te houden voor het spotten van velen verschillende watervogels en ander wildlife aan de oevers van de rivier. Afhankelijk van de weersomstandigheden eten we onze lunchbox in de boot, of aan de oever van de rivier. Roeien tijdens Zonsondergang in Cuyabeno Amazone ReservaatBij aankomst in de Jamu lodge geeft de manager een korte uitleg over de lodge, de omgeving en het programma voor de middag en avond. Dan worden we naar onze kamers gebracht en is er vrije tijd om te relaxen en de lodge te verkennen.Aan het einde van de middag maken we een korte uitstap naar de oever van Laguna Grande waar we een duik in het water kunnen nemen en van een zonsondergang boven het meer en het Amazone regenwoud kunnen genieten. Terug in de Jamu lodge is het tijd voor diner, met als achtergrond ‘muziek’ de geluiden van de jungle om ons heen. De bedden in de Jamu Lodge zijn voorzien van een muggennet zodat je rustig kunt slapen.

Doodshoofdaapje in Amazone oerwoudDag 2: Wandelen door het regenwoud en kaaimannen tour
Na het ontbijt maken we prachtige wandeling van drie tot vier uur door primary regenwoud. Onderweg zal onze gids uitgebreid vertellen over de bijzondere flora en fauna in het tropische oerwoud en de unieke ecologische water systemen binen het Cuyabeno Amazone Reservaat. We zullen o.a. meer leren over de geneeskrachtige werking van de verschillende plantensoorten en de gids zal ons ook uitleggen hoe we het beste wildlife om ons heen kunnen spotten. Het kan best zijn dat we onder een groepje apen doorlopen die we pas zien als we even stil staan en goed boven onze hoofden kijken. Roze dolfijn in het Amazone RegenwoudBij terugkomst in de Jamu lodge is er tijd voor een korte siesta, waarna we Laguna grande opvaren en bij zonsondergang een verfrissende duik in het meer kunnen nemen. Het is goed mogelijk dat we op dit tijdsstip ook de nieuwsgierige roze zoetwater dolfijn kunnen spotten!Na het avondeten stappen we weer in de kano en gaan we opzoek naar kaaimannen. Ondanks dat het pikdonker is en de kaaimannen een schutkleur hebben, zijn ze ‘s avonds toch gemakkelijk te spotten wanneer hun ogen als hete kooltjes in het licht van onze zaklampen oplichten.

Blauwe reiger in Cuyabeno Amazone ReservaatDag 3: bezoek aan inheemse Siona gemeenschap
Deze ochtend varen we naar Puerto Bolivar, de grootste nederzetting van de inheemse Siona gemeenschap. Het is ongeveer een uur varen naar Puerto Bolivar en onderweg zul je o.a. velen kleurrijke vogels tegenkomen. Er is ook een goede kans op het spotten van apen, schildpadden, slangen en misschien zelfs weer de roze dolfijn!Tijdens ons bezoek aan het dorp van de Siona zullen we meer leren over hun tradities, cultuur en manier van leven in het Amazone regenwoud. Zelfs in de 21st eeuw volgt de Siona bevolking nog velen traditionele gebruiken en leven zij vooral van wat het oerwoud om hen heen te bieden heeft. De Siona zal ons o.a. laten zien hoe zij jagen, welke planten en bomen voor hen belangrijk zijn en hoe zij Casabe maken. Casabe wordt gemaakt van yucca en bevat veel carbohydrates. Het is de belangrijkste voedingsbron van de Siona. Tijdens onze eigen picknick lunch in de Siona gemeenschap kunnen we ook wat Casabe proeven. Boomkikker Amazone tours Ecuador reizenAls de shamaan beschikbaar is zal hij ons vanmiddag ook meer uitleggen over enkele van de traditionele geneeswijzen in het oerwoud, ver weg van welk ziekenhuis dan ook…Na onze interessante bezoek aan de Siona varen we weer terug naar de Jamu Lodge.Vanavond gaan we op zoek naar de nachtelijke bewoners die in het oerwoud rond de lodge leven. We zullen waarschijnlijk verschillende kleurrijke insecten en reptielen spotten, maar met een beetje geluk kunnen we ook een uil, kinkajou, of zelfs schuwe ocelot tegenkomen!

Anaconda tijdens Amazon kano tour EcuadorDag 4: Kano tocht door de Igapo, het ondergelopen oerwoud
Vandaag vertrekken we in een traditionele kano die Quilla genoemd wordt. Deze kano’s worden nog helemaal met de hand uit grote boomstammen gehakt! Omdat deze kano’s weinig diepgang hebben zijn zij ideaal om de Igapo, het bijzondere ondergelopen oerwoud van Cuyabeno te verkennen. Terwijl we al roeiend bijna geluidloos tussen de bomen door varen hebben we een hele goede kans op het spotten van wildlife dat zich schuil houd in de takken. Natuurlijk zullen we weer veel watervogels tegenkomen, maar ook anacondas, hagedissen, papagaaien en apen houden zich schuil in de boomkruinen van dit bijzondere ondergelopen woud.Voor onze lunch zoeken we een mooi plekje aan de oever van één van de pittoreske kleine meren zoals de Pato Cocha en Caimán Cocha.Op je laatste avond in de comfortabele Amazone lodge is het belangrijk om een goede nachtrust te krijgen, want morgen begint het echte avontuur!

Wolaap in Cuyabeno Amazone ReservaatDag 5: Jamu Lodge – roeien – Cuyabeno Rivier – Puerto Montufar
Na een goed ontbijt help je met het inladen van één van onze expeditie kano’s met alles wat je de komende dagen nodig hebt om in het Amazone oerwoud te kunnen kamperen.Daarna stap je met de gids en kok in de kano en peddel je stroomafwaarts over de Cuyabeno Rivier steeds dieper het Cuyabeno Amazone reservaat in!De vegetatie aan de rivieroever zal steeds dichter worden en omdat je nu roeit heb je een betere kans op het spotten van schuwe dieren die niet meer verjaagd worden door het geluid van de motor. Voor de lunch zoekt de gids een mooie plek uit aan de oever voor een picknick omringd door weelderig regenwoud. Terwijl de kok de lunch voorbereid heb je tijd om met de gids even de benen te strekken en de omgeving van de lunchplek te verkennen.Na een stevige lunch roei je verder tot je aankomt in de buurt het gehucht Montufar. Amazone kano tour roeien in het regenwoudAfhankelijk van jouw roeikwaliteiten en de weers en water omstandigheden wordt een kampeerplek voor of na Montufar uitgezocht. Er zijn geen officiele kampeerplekken aanwezig tijdens dit deel van de tour en de wc zal dan ook gewoon een gat in de grond worden.Aangekomen op de plaats van bestemming zul je eerst helpen met het opzetten van de tenten en kun je daarna weer met de gids een verkennings wandeling door de omgeving maken.Als het donker geworden is is het tijd voor diner en je eerste nacht in een tent onder het bladerdak van het oerwoud.

Papagaai in Amazone oerwoud EcuadorDag 6: Montufar – roeien – Aguas Blancas
Vandaag sta je voor dag en dauw op om het bijzondere moment van zonsopkomst in het Amazone Regenwoud mee te maken. Hét moment waarop het nachtleven haar slaapplaatsen opzoekt en de dagbewoners de zon verwelkomen.Na het ontbijt wordt de kampeerplek opgeruimd, de kano vol geladen en roei je verder stroomafwaarts het oerwoud in.Voor de lunch zoekt de gids weer een mooie open plek aan de oever uit waar je de benen kunt strekken en misschien zelfs wel een nieuwsgierige oerwoudbewoner tegen kunt komen. Avontuurlijke Amazone kano tour in Cuyabeno EcuadorNa de lunch roei je verder richting het gehucht Aguas Blancas. Houdt er rekening mee dat dit nog best een lange tocht is, dus verdeel je krachten goed.Als je in de buurt van Aguas Blancas aankomt zal de gids weer een geschikte kampeerplek voor de nacht uitzoeken. Op de geïmproviseerde kampeerplek zal de kok het avondeten voorbereiden terwijl jij je benen weer even kunt strekken. Na het eten is het tijd voor een wel verdiende nachtrust.

Nachtaapjes in de AmazoneDag 7: Aguas Blancas – roeien – Bucana Aguarico – Playas Cuyabeno
Vandaag zul je niet alleen over de Cuyabeno Rivier roeien, maar ook over de smallere Aguarico Rivier. Aguarico betekend rijke wateren in het Spaans. Deze rivier bevat veel mineralen en voedingsstoffen en daardoor ook veel vis. Ook de roze zoetwater dolfijn is een trouwe, maar schuwe bewoner in deze visrijke rivier.Vandaag hoef je minder ver te roeien, zodat je meer tijd hebt om tijdens de lunch pauze en voor het avondeten te voet de ongerepte jungle te verkennen.De kampeerplek voor vannacht zal op een ongerepte, maar geschikte plek in de buurt van Playas Cuyabeno liggen. Na het avondeten kun je met de gids de omgeving van de kampeerplek verkennen opzoek naar de plaatselijke nachtelijke bewoners.Dan is het tijd voor je laatste nacht in het oerwoud, de laatste nacht dat je voor het slapen gaan vanuit je tent naar de mysterieuse geluiden uit het Amazone Regenwoud kunt luisteren.

Amazone kano tour en roeien in EcuadorDag 8: Playas Cuyabeno – kano – Rio Aguarico – Lago Agrio
Het is een aanrader om te proberen vroeg op te staan om nog één keer de zonsopkomst in het Amazone Regenwoud mee te maken, vergezeld door het welkomsconcert van de ontwakende vogels! Na het ontbijt en opruimen van de kampeerplek is het tijd de buitenboord motor van de kano te gebruiken en om tegen de stroom in twee tot vier uur (afhankelijk van de sterkte van de stroming) naar het dorpje Posa Onda te varen. Posa Onda (Diepe Poel) ligt tussen Laguna Grande en de Cuyabeno Rivier en van hieruit is het nog ongeveer 2u30 min. over de weg terug naar Lago Agrio. De aankomst in Lago Agrio is ongeveer tussen 14:00 en 17:00 uur, afhankelijk van de water en weersomstandigheden onderweg.Je zult onder normale omstandigeheden optijd terug zijn in Lago Agrio voor de late middag vlucht terug naar Quito.

Let op: Het bovenstaande reisschema geeft een goede indruk van de reisroute en dagelijkse excursies, maar de uiteindelijke dagindeling zal altijd afhangen van de (onvoorspelbare) lokale omstandigheden. Ter plaatse zal de gids altijd zijn/ haar best doen om het originele schema aan te houden en eventuele wijzigingen goed met de klanten door te nemen.

Inclusief in deze Amazone tour:

– 4 Nachten op basis van een tweepersoonskamer met privé badkamer in de Jamu Lodge
– 3 Nachten in een goede tent van het merk REI, of vergelijkbaar, incl. bescherming tegen muggen
– Water om te drinken, 7x ontbijt, 8x lunch/ lunch box en 7x diner + koffie en thee terwijl je in de Jamu Lodge verblijft
– 4 Dagen deelnamen aan de groepsexcursies die vanuit de Jamu Lodge georganiseerd worden onder begeleiding van een Engels sprekende gids. De Jamu Lodge biedt ruimte aan maximaal 40 gasten, maar de groepen voor de dag-excursies zullen niet groter zijn dan maximaal 14 personen
– In de lodge zijn regen ponchos, zwemvesten en rubber laaren tot minimal maat 44 aanwezig. Grotere schoenmaat kan lasting worden
– 3n/4d Privé services zoals aangegeven in de bovenstaande uitgebreidde tourbeschijving. Gedurende deze dagen vaar/ roei je met een privé kano en je eigen Engels sprekende gids en kok dieper het Cuyabeno reservaat in. De kano is ongeveer 8 m lang en van polyester en de peddels zijn van aluminium in combinatie met plastic. Op de geïmproviseerde lunch en kampeerplekken zullen korte wandelingen gemaakt worden onder begeleiding van de gids. ‘s Nachts slaap je in een tent van het merk REI: https://www.rei.com/
– Transport in auto/ bus van Lago Agrio naar de Cuyabeno Brug en van Posa Onda terug naar Lago Agrio

Exclusief:
– Transport van Quito naar Lago Agrio en terug. We kunnen helpen met het boeken van een vlucht tussen de 150 US$ en 190 US$ of we kunnen ook helpen met het boeken van een stoel in de Treasure Toeristen nachtbus voor 20 US$ enkele reis
– Entree Siona gemeenschap, 10 US$ p.p.
– Extra frisdranken/ alcohol
– Personelijke uitgaven
– Tips als de service goed was

Aanbevolen om mee te nemen in de Amazone:
– Lichte, gemakkelijke, snel droogende kleding, geschikt voor een tropisch, vochtig klimaat, inclusief lange broekspijpen en mouwen tegen de muggen
– Een grote rugzak/ of grote sporttas
– Een dagrugzakje
– Plastic zakken/ waterdichte zak om je spullen tegen de regen en hoge luchtvochtigheid te beschermen
– Een lichte slaapzak voor in de tent
– 6 tot 8 paar sokken die je over je broekspijpen kunt trekken
– Zwemkleding
– Pet of hoed
– Comfortabele lichte (tennis) schoenen (plus slippers, of sandalen)
– Een warme trui/fleece/ jas voor in de avond (na een regenbui)
– Bescherming tegen de zon en insecten (deet)
– Hoofdlampje of zaklamp
– Milieu vriendelijke zeep/ shampoo
– Verrekijker
– Toilettas
– Een waterfles/ bidon van min 1 tot anderhalve liter
– Kleingeld (voor de entree van het reservaat en eventueel voor tips en ’t kopen van souvenirs)
– Je originele paspoort + een kopie

Verzekering: Het is de eigen verantwoording van onze klanten om een reisverzekering te hebben/ af te sluiten en om de contact gegevens en het polisnummer ten aller tijden bij de hand te hebben.