Yasuni Amazone Kajak Tour 5d - Vanaf $1390 p.p.

Amazone kajak tour Yasuni Ecuador

Korte tour beschrijving:

Dag 1: Aankomst in Yasuni Amazone Reservaat en de Mandari Panga Lodge
Dag 2: Wandelen “Pecary Trail” – kajakken en otters spotten
Dag 3: Verkenning van de Anaconda-lagune
Dag 4: Parrot Clay Lick en Casa de la Abuela
Dag 5: Mandari Panga – Coca

Voor meer informatie over de verschillende lodges in het Amazone Regenwoud van Ecuador.

Handige en interessante informatie over het Cuyabeno Amazone Reservaat.

Yasuni Amazone Kajak Tour 5d – Vanaf $1300 p.p.

Leeuwen aapje Yasuni Amazone tourTijdens deze Amazone kajak tour navigeer en kampeer je in het Amazone reservaat van Yasuni. Dit natuurreservaat bestaat voor het grootste deel uit primair regenwoud en ligt binnen het geclaimde voorouderlijk grondgebied van de inheemse Huaorani bevolking. De Amazone van Yasuni is ook de thuisbasis van een aantal geïsoleerd inheemse stammen, waaronder de Tagaeri en de Taromenane, die nog steeds afgesloten van de buitenwereld leven. Het P.N. (Parque Nacional) Yasuni is waarschijnlijk een van de meest biodiverse plekken op aarde. Het Yasuni Amazone Reservaat ligt in het centrum van een kleine zone waar de amfibie, vogel, zoogdier en vasculaire plantendiversiteit allen hun maximale niveaus van diversiteit binnen het westelijk halfrond bereiken.
kamperen in de AmazoneMandari Panga ligt niet aan de Napo maar aan de veel kleinere Tiputini rivier. Om daar te komen moet je vanuit Coca over de Via Auca naar het zuiden rijden. Langs de Via Auca zie je ook activiteit van de oliemaatschappijen, maar dit stopt voordat je bij de ingang van het Yasuni Reservaat. Vandaar is het 1,5 uur varen met gemotoriseerde kano naar Mandari Panga. Vanaf het moment dat je in de kano stapt ben je omringd door prachtig regenwoud en kun je de eerste dieren spotten. De Mandari Panga campsite ligt heel geïsoleerd in het Yasuni Amazone Reservaat. Er zijn geen andere lodges aan dit stuk van de rivier en dit betekent dat je in dit gebied tijdens je Amazone kajak tour geen andere groepen toeristen tegen komt.

Uitgebreide beschrijving van deze Yasuni Amazone Tour:

Mandari Panga Amazone kampeer locatieDag 1: Aankomst in Yasuni Amazone Reservaat en de Mandari Panga Lodge
Bij aankomst in Coca (luchthaven of busstation) wordt je opgewacht door onze lokale gids. Afhankelijk van je aankomsttijd, krijg je de kans om te ontbijten (niet inbegrepen) in “Maitos del Yasuní”, een typisch restaurant dat is opgericht door de vereniging Challuwa Mikuna om inheemse vrouwen te helpen. Daarna rijden we in ongeveer 45 minuten over de Auca weg tot we aankomen bij de Tiputini-rivier. Hier liggen onze gemotoriseerde kano en kajaks al voor ons klaar. kamperen en kajakken in Yasuni AmazoneWe zullen eerst alle bagage naar ons kamp diep in het oerwoud brengen, waar we verwelkomt worden met een welkomsdrankje en een snack. Als we gesetteld zijn stappen we aan boord van de kajaks en begint onze Amazone kajak tour. We zullen vandaag ongeveer 5 uur peddelen door de meren en kreken rond het kamp. Onderweg genieten we van een picknick lunch aan een van de oevers in de schaduw van tropische woudreuzen.
Bij terugkomst in het kamp is er tijd om je op te frissen, voordat we aan een heerlijk diner bij kaarslicht beginnen.

kajak tour en Otter in het Amazone RegenwoudDag 2: Wandelen “Pecary Trail” – kajakken en otters spotten
6:30 Am – Na een vroeg ontbijt, steken we in een traditionele kano de Tiputini Tivier over. Hier vandaan beginnen we aan een wandeling van ongeveer 4 uur langs een smal paadje dat door de weelderige ongerepte jungle loopt. Voor lunch keren we terug naar het kamp. Terwijl de lunch bereid wordt heb je tijd om te onspannen in je hangmat of tent. Je kunt ook het kamp verkennen en/of een duik nemen in een rustige zijrivier van de Tiputini-rivier.
’s Middags maken we weer een Amazone kajak tour van ongeveer twee uur door de Pishña-lagune. Dit is een zogenaamd ‘zwart water meer’ dat op zichzelf een uniek ecosystem vormt. Er leeft een grote verschijdenheid aan flora en fauna, waaronder de beschermde reuzenotter! Na zonsondergang keren we terug naar ons kamp voor diner.

Anaconda in AmazoneDag 3: Verkenning van de Anaconda-lagune
Na een vroeg ontbijt peddelen we in onze kajaks langs de Tiputini Rivier tot we aankomen bij de ingang van Amarun Cocha. Vrij vertaalt vanuit de inheemse taal Kichua betekend dit ‘Het meer van de Anaconda´. Het is een klein meer met zwart water in het hart van het ongerepte regenwoud van Yasuni en het is de thuisbasis van een van de grootste slangen ter wereld, de anaconda. Met een beetje geluk kunnen we dit fantastische wezen zien terwijl we onderwijl genieten van het prachtige landschap om ons heen.Afhankelijk van het seizoen zijn grote delen van de oevers ondergelopen met water en vormen zij de thuisbasis voor o.a. kaaimannen, boa’s en piranha’s. Wolaap in de Amazone van EcuadorVoor lunch houden we een picknick aan de oever van de rivier. Na een korte rustpauze steken we over naar de andere kant van de Tiputini-rivier en verruilen we onze Amazone kajak tour voor een wandeling van ongeveer 2 uur terug naar onze kampgrond. Onderweg is het belangrijk om onze ogen en oren goed open te houden, zodat we eventuele apen en vogels in de boomtoppen boven onze hoofden kunnen spotten. We komen terug in ons kamp rond zonsondergang en terwijl onze chef-kok het avondeten bereid gaan wij opzoek naar het nachtleven rond het kamp. Met een beetje geluk kunnen we bij het licht van onze zaklampen o.a. capibara’s, paca’s, kinkajous, uilen, kleurrijke kikkers en slangen spotten.

Yasuni parrot clay-lick Amazone EcuadorDag 4: Parrot Clay Lick en Casa de la Abuela
Na het ontbijt gaan we aan boord van onze gemotoriseerde kano. We stappen uit aan de oever van de Rumiyacu-rivier en beginnen aan een wandeling van ongeveer 1 uur door het weelderige primaire bos van Yasuni National Park. Onderweg zal onze gids meer uitleggen over de bijzondere flora en fauna en zullen we verscheidene vogelsoorten tegenkomen kunnen we eventueel pekari’s en verschillende apensoorten spotten. Aan het einde van het pad ligt een mineraalrijke kleiwand. Deze zogenaamde ‘Parrot Clay-Lick’ is een goede plek voor het observeren van vele kleurrijke papagaaien soorten.
Na het maken van vele prachtige foto’s keren we terug naar onze kajaks en varen we van de Rumiyacu Rivier naar de Tiputini Rivier tot we aankomen bij La Casa de la Abuela (het huis van de oma). Dit is het huis van de oprichters van het Mandari Panga kamp en de lokale gemeenschap er omheen.Uil in Yasuni Amazone tour Het huis wordt ook wel het Harpij Adelaars Nest genoemd, omdat het o peen 50 m hoge heuvel gebouwd is, met een prachtig uitzicht over de omgeving. Na ons welkom en een heerlijke lunch zullen we meer leren over de manier van leven in de jungle en de geschiedenis en tradities van de gemeenschap. We zullen ook uitgelegd krijgen hoe de traditionele drank chicha wordt gemaakt en hoe we chocolade kunnen maken van cacao. Terwijl de zon onder gaat keren we in onze kajaks terug naar het kamp. Dit is een spectaculaire ervaring, want elke minuut zul je het licht, de kleuren en schaduwen om je heen zien veranderen. En terwijl de vogels zich opmaken voor de nacht, zullen andere dieren juist hun slaperige snuiten uit hun holen steken.
Diner bij kaarslicht in ons kamp.

Motor kano tour Amazone YasuniDag 5: Mandari Panga – Coca
Als je vroeg opstaat kun je nog een laatste wandeling door de prachtige omgeving van het Mandari Panga kamp maken. Na het ontbijt varen we in gemotoriseerde kano in ongeveer anderhalf uur terug naar de Auca weg. Helaas is dit het einde van de Amazone kajak tour, maar onderweg kun je nog éénmaal genieten van de indrukwekkende flora en fauna van het Yasuni Amazone Reservaat! Aangekomen bij de weg is het og ongeveer anderhalf uur rijden terug naar Coca (aankomst tussen 10:00 en 11:00 uur). In Coca wordt je afgezet bij het vliegveld of de bus terminal voor je terugkeer naar Quito of om naar je volgende bestemming door te reizen.

Amazon kajak tour Yasuni EcuadorBelangrijk: De jungletochten wordt gemaakt in een internationale groep, met maximaal 12 personen per gids. Het programma van de jungletour kan onderhevig zijn aan wijzigingen zonder bericht vooraf. De aard en volgorde van de activiteiten in het regenwoud kunnen worden aangepast als gevolg van weersomstandigheden en waterstanden in het reservaat.

Inclusief in deze Amazone kajak tour:

– Transport Coca – Mandari Panga – Coca
– Een ervaren gids die zowel Spaans als Engels spreekt
– Accommodatie in tenten compleet met matras en beddengoed
– Kajaks en uitrusting
– Gebruik van rubberen laarzen voor wandelingen, reddingsvest voor kano en kajak tochten
– Drie maaltijden per dag (van lunch op de eerste dag tot ontbijt op de laatste dag)
– Gezuiverd drinkwater

Exclusief:
– Vervoer Quito – Coca – Quito
– Extra drankjes en snacks; extra maaltijden in Coca voor en na de tour
– Regenponcho’s (kan indien nodig vóór de tour in Coca worden gekocht; ten zeerste aanbevolen voor voldoende bescherming tegen zware Amazone regens)
– Fooien
– Persoonlijke uitgaven
– Reisverzekering

Aanbevolen om mee te nemen in de Amazone:
– Lichte, gemakkelijke, snel droogende kleding, geschikt voor een tropisch, vochtig klimaat, inclusief lange broekspijpen en mouwen tegen de muggen
– Een goede regenponcho (ook te koop in Coca)
– Een grote rugzak/ of grote sporttas
– Een dagrugzakje
– Plastic zakken/ waterdichte zak om je spullen tegen de regen en hoge luchtvochtigheid te beschermen
– 6 paar sokken die je over je broekspijpen kunt trekken
– Zwemkleding
– Pet of hoed
– Comfortabele lichte (tennis) schoenen (plus slippers, of sandalen)
– Een warme trui/fleece/ jas voor in de avond (na een regenbui)
– Bescherming tegen de zon en insecten (deet)
– Hoofdlampje of zaklamp
– Milieu vriendelijke zeep/ shampoo
– Verrekijker
– Toilettas
– Een waterfles/ bidon van min 1 tot anderhalve liter
– Kleingeld (voor de entree van het reservaat en eventueel voor tips en ’t kopen van souvenirs)
– Je originele paspoort + een kopie Verzekering

Let op: Het is de eigen verantwoording van onze klanten om een reisverzekering te hebben/ af te sluiten en om de contact gegevens en het polisnummer ten aller tijden bij de hand te hebben.