Vicuña trektocht Ecuador - Vanaf $290 p.p.

Vicuña trektocht Ecuador Chimborazo

Korte tour beschrijving:

Dag 1: Riobamba – Mechahuasca
Dag 2: Mechahuasca – Carrel Refuge – Riobambaa

Vertrekdatum:
Elke dag, mits goed weer

We raden aan om voor elke trektocht onze informatie over hoogteziekte goed door te lezen.

Vicuña trektocht Ecuador – Vanaf $290 p.p.

Tijdens deze korte trektocht doorkruis je een pas tussen twee besneeuwde bergen: de Chimborazo en de Carihuairazo. Beide zijn eigenlijk niet-actieve vulkanen. Wandelend over de paramo hooglanden van het Chimborazo Reservaat heb je prachtig uitzicht op deze besneeuwde toppen!

Uitgebreide beschrijving van deze trektocht:

Groep vicuñas in EcuadorDag 1: Riobamba – Mechahuasca
9:00 Am – vertrek in auto vanuit Riobamba. In een uur rijden we naar het startpunt van de trektocht, op 3800 m hoogte. Hier laden we de uitrusting op paarden en starten de 6 – 7 uur durende wandeling. De eerste 2 uur volgen we een kleine weg, tot we bij een kleine berghut op 4200 m. hoogte arriveren. Bij helder weer heb je vanaf hier een prachtig panoramisch uitzicht over de Andes, met de vulkanen Tungurahua, El Altar, Sangy, Chimborazo en Carihuairazo. We stijgen nu over een klein pad tot aan een hoogte van 4400 m. en hierna dalen we af naar de schitterende Abraspungo Valley, met planten als hertengewei, kussenplantjes en korstmossen. Dit is het leefgebied van de vicuñas (een beschermde lama-achtige) en met enig geluk zien we de Chimborazo Hillstar, een kolibrisoort die in de hoge Andes leeft. We overnachten in de eenvoudige berghut van de Indiaanse gemeenschap Mechahuasca.

Vicuña trektocht in Andes EcuadorDag 2: Mechahuasca – Carrel Refuge – Riobamba
Na het ontbijt starten we de tweede dag van deze trek, met een gemiddelde wandeltijd van 6 – 7 uur. Vanuit Mechahuasca wandelen we over de noordwestelijke hellingen van de Chimborazo. In dit veel drogere gedeelte van de páramo groeien bloemen als de chuquiragua en de arquitecta in dit drogere gedeelte van de páramo bloemen als de chuquiragua en de arquitecta. We kunnen kuddes vicuñas zien, en met goed weer heeft u goed zicht op de uitgestrekte gletsjers van de Chimborazo. In de middag komen we aan bij de Carrel hut (4850 m.). Privé-transfer terug naar Riobamba.
Aankomst rond 16:00 u.

Niveau: gematigd; een basis-acclimatisatie is aanbevolen
Vertrek: elke dag met minimaal 2 personen

Inclusief in deze bergwandeling:

– Natuurgids
– Privé-vervoer van / naar Riobamba
– Accommodatie in eenvoudige berghut
– Maaltijden en koffie, thee, drinkwater
– Lastdieren voor de uitrusting
– Benodigde uitrusting en waterdichte plunjebalen
– Entrance permit Chimborazo Reservaat

Exclusief:
– Andere dranken
– Persoonlijke uitgaven
– Fooien