Yoga in Ecuador

Yoga lessen en retreats in Ecuador

Izhcayluma Lodge Vilcabamba Yoga retreat rondreis EcuadorWij geloven dat Ecuador een ideaal land is voor het organiseren van Yoga Retreats.
Toch zijn er helaas nog maar weinig plaatsen in Ecuador waar je gegarandeerd het hele jaar door yoga lessen kunt volgen. Vooral als je als reiziger deel wil nemen aan yoga klassen in het Engels, is dit vaak lasting te vinden.
Uitzonderingen zijn de Izhcayluma Lodge in Vilcabamba en Sacha Ji in Otavalo. Wij werken vooral nauw samen met Izhcayluma vanwege hun toegankelijkheid en lage kosten. Daarnaast doen we met onze speciale Yoga Tours in Ecuador ook andere bijzondere locaties aan. Met onze tours hopen wij meer yoga leraren over te halen om hun Yoga Retreat ook eens in Ecuador te organiseren.

Voordelen van Yoga Retreats in Ecuador

Yoga retreat in Otavalo de Andes van EcuadorCosta Rica en Peru zijn mooie bestemmingen, maar zij bieden niet de mogelijkheden die Ecuador te bieden heeft.
Probeer je voor te stellen dat je Yoga beoefend in de Amazone regenwoud waar het zonlicht door ontelbare bladeren worden gefilterd. Je wordt omringd door kleurrijke bloemen en vergezeld door de mysterieuze geluiden uit het oerwoud.
Een andere mystieke locatie om yoga te beoefenen zijn de Andes hooglanden. Op een hoogte van meer dan 2500 m boven zeeniveau voelt elke inspanning veel intenser. Of dit alleen komt door de hoogte, of ook door de sterke energie van de omringende bergen en actieve vulkanen zul je zelf moeten ervaren.
Van Yoga lessen in de Andes naar yoga aan het strand! Terwijl de frisse zeewind door je haar waaid wordt de yoga les begeleid door het geluid van de golven. Deze golven hebben duizenden kilometers over de Stille Oceaan gereisd om op de kust van Ecuador te breken.
De bovenstaande locaties zijn stuk voor stuk bijzonder om yoga te beoefenen. Maar misschien wel de meest bijzondere yoga locatie is Izhcayluma in Vilcabamba. De vruchtbare vallei van Vilcabamba wordt bewoond door de oudste bewoners van Ecuador. Daarnaast heeft de Izhcayluma Lodge de mooiste yoga ‘studio’ van Ecuador met uitzicht op de mystieke Mandango Berg!

Nu denk je misschien dat je de bovenstaande bijzondere locaties ook stuk voor stuk in andere landen kunt vinden? Dat is zeker waar. Probeer echter eens een land te vinden waar je in in slechts twee weken yoga kunt beoefenen in het regenwoud, in de bergen, aan het strand én in de hooglanden? Dat is Ecuador, de wereld in een notendop!

In het kort over de Izhcayluma Lodge

Air yoga klassen in Izhcayluma LodgeLocatie: Vilcabamba, provincie Loja
Kamers: Izcaylume bezit 26 kamers varierend van twee-persoons kamers en cabins, tot 7 persoons slaapzalen. Er zijn maximaal 91 slaapplaatsen.
Faciliteiten: een ervaren restaurant met schitterend uitzicht over Vilcabamba; een prachtige tuin van 10 hectare, met korte wandelroutes; een klein zwembad, een Spa, een bar en velen hangmatten om tot rust te komen.

Yoga in Izhcayluma
De yoga studio van Izhcayluma is perfect voor het organiseren van yoga en meditatio retreats. Wie in Izhcayluma verblijft kan elke ochtend voor het ontbijt deelnemen aan een gratis yoga klas. Daarnaast biedt de Izhcayluma Lodge het hele jaar lessen in verschillende yoga stijlen in het Engels!

Meer informatie in het Engels op de website van Izhcayluma.
Meer informatie over onze speciale Yoga Retreat Tours voor groepen in Ecuador.