Bergbeklimmen in Ecuador

Welke bergen en vulkanen in Ecuador wil jij beklimmen?

Of je nu van lange wandelingen, trektochten of bergbeklimmen houdt, Ecuador heeft het allemaal!

Chimborazo vulkaan beklimmenMaar liefst 10 bergtoppen in het Andesgebergte van Ecuador zijn hoger dan 5000 m. Wij bieden je de uitdaging aan om 7 van deze eeuwige besneeuwde toppen te bedwingen! Hieronder vallen natuurlijk de bekende Chimborazo en Cotapaxi Vulkanen. De Cotopaxi is de hoogste actieve vulkaan ter wereld (5897 m) en de top van de Chimborazo (6268 m) is het hoogste punt op aarde. Oke, dit is dan wel gemeten vanaf het middelpunt van de aarde. Maar toch klinkt het goed om te zeggen dat ik op het hoogste punt ter wereld gestaan heb!
Het beklimmen van deze bergtoppen vereist vaak weinig technische klimervaring. Wel adviseren we natuurlijk een goede gezondheid en goede conditie en goede voorbereiding.

Mooie wandelingen kun je regelmatig zelf ondernemen. Maar voor langere trektochten en het beklimmen van bergen en vulkanen in het Andesgebergte raden we aan om met een ervaren gids op pad te gaan. Eind oktober 2021 zijn er zelfs nog 6 klimmers omgekomen door een ‘onverwachte’ lawine. Deze klimmers waren echter zelf zonder ervaren gids op pad gegaan, ondanks dat ervaren gidsen al hun beklimmingen afgezegd hadden, omdat hevige sneeuwval van de afgelopen dagen de route instabiel gemaakt had…
Omdat wij persoonlijk zowel de mooie kanten als de risico’s van bergbeklimmen kennen, werken wij voor het organiseren van klimtochten in Ecuador samen met een reisagent die meer dan 20 jaar ervaring heeft.

Cotopaxi beklimmen in EcuadorLet op: al onze prijzen zijn gebaseerd op minimaal twee deelnemers per beklimming en maximaal 2 deelenemers per gids. Onze klimtochten zijn niet goedkoop en vaak heb je onderweg eigenlijk alleen maar iemand nodig die de juiste route aangeeft. Maar in onverwachtte situaties, wanneer er onderweg iets mis gaat, dan kan elk extra graantje ervaring van levensbelang zijn. Wij werken daarom alleen met zeer ervaren gidsen die al jaren lid zijn van de nationale bergsport vereniging Aseguim.
Daarnaast is het ook belangrijk om te vermelden dat er op dit moment (sinds 2019) een tekort aan gekwalificeerde gidsen is. Dit omdat het Ministerie van Toerisme de regels heeft aangescherpt. Ook al zijn gidsen lid van Aseguim en hebben ze tientallen jaren ervaring als berggids, als ze hun Middelbare School niet afgemaakt hebben, mogen ze niet meer gidsen…

Voor meer inspiratie: prachtige fotos uit het Andesgebergte van Ecuador!

Vergeet ook niet om onze informatie over hoogteziekte goed door te lezen.

Selectie onze bergbeklim opties in Ecuador

Carihuairazo bergbeklimmen in EcuadorDe naam Carihuairazo betekent ‘berg van de wind’. Het is een niet-actieve vulkaan dichtbij de Chimborazo vulkaan. De Carihuairazo Vulkaan is 5028 m hoog.
Het beklimmen van de Carihuairazo is een goede keuze als je het gebruik van stijgijzers en ijspickel wilt oefenen. De vulkaan wordt ook regelmatig beklommen als acclimatisatie voor het beklimmen van Ecuador’s hoogste toppen. Dit is echter niet zomaar een ‘saaie trainings beklimming’. De natuur onderweg is prachtig en je wordt beloond met schitterende uitzichten over het Andesgebergte!
Prijs voor 2 dagen vanaf $310,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie over het beklimmen van de Carihuairazo Vulkaan.

Top van de Chimborazo Vulkaan bergbeklimmen EcuadorMet 6263 m boven zeeniveau heeft de Chimborazo Vulkaan de hoogste top van Ecuador.
Het beklimmen van deze vulkaan brengt je, gerekend vanaf het middelpunt van de aarde, zelfs tot het hoogste punt ter wereld! Zelfs hoger dan de Mount Everest!
Vanwege zijn indrukwekkende silhouet wordt de Chimborazo ook wel de Sultan van de Andes genoemd! Deze beklimming is niet voor beginners. Op de route naar de bekende Whymper top zijn verschillende moeilijker stukken met rots en ijswanden. Het beklimmen van deze steile stukken vereist klimervaring.
Ook een zeer goede acclimatisatie en uitstekende lichamelijke conditie zijn onmisbaar voor deze klim. Maar de belonging, een foto vanaf de top van de wereld, maakt de beklimming extra bijzonder!
Prijs voor 2 dagen vanaf $360,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie over het beklimmen van de Chimborazo Vulkaan.

Iliza Norte vuulkaan #ecuadorrondreizenEen zware vulkaanuitbarsting duizenden jaren geleden, heeft ervoor gezorgt dat de Iliniza Vulkaan nu twee toppen heeft, de Iliniza Norte en Sur. De Iliniza Norte is de ‘laagste’ en relatief eenvoudig te beklimmen top. Toch ligt de top nog steeds op mar liefst 5126 m boven zeeniviau.
De beklimming van deze rotsachtige berghelling met weinig of geen sneeuw is een ideale manier om te acclimatiseren. Met helder weer heb je daarnaast een fantastisch uitzicht op de Cotopaxi Vulkaan!
Prijs voor 2 dagen vanaf $290,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie over het beklimmen van de Iliniza Norte Vulkaan.

Cotopaxi beklimmen in EcuadorMet een hoogte van 5897 m is de Cotopaxi de hoogste actieve vulkaan ter wereld. De indrukwekkende Cotopaxi heeft een bijna volmaakte kegelvorm en haar krater wordt afwisselend bedekt door sneeuw of as…
Het beklimmen van de Cotopaxi Vulkaan is populair en vanuit technisch oogpunt niet ingewikkeld. Maar er zijn wel verschillende gevaarlijke gletsjerspleten en het weer aan de top is erg onvoorspelbaar. Een goede hoogte-acclimatisatie en uitstekende lichamelijke conditie zijn onmisbaar om de top te kunnen bereiken.
Doordat veel klimmers de uitdaging onderschatten, haalt slechts 60% de top…
Prijs voor 2 dagen vanaf $360,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie over het beklimmen van de Cotopaxi Vulkaan.

illiniza Sur bergbeklimmen in EcuadorEen zware vulkaanuitbarsting in een ver verleden heeft ervoor gezorgt dat de Iliniza Vulkaan nu twee toppen heeft. De hoogste en moeilijkst te beklimmen wordt de “Iliniza Sur” genoemd en is 5263 m hoog.
De beklimming van Iliniza Sur, in hoogte de zesde top van Ecuador, is een ware uitdaging voor ervaren klimmers. Deze berg heeft steile ijswanden (tot wel 80 graden) en tal van gletsjerspleten. Ervaring met ijsklimmen is absoluut een must voor deze beklimming.
Prijs voor 2 dagen vanaf $375,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie over deze Illiniza Sur beklimming.

Cayambe Vulkaan bergbeklimmen EcuadorDe 5789 m hoge top van de ijzige Cayambe is de derde hoogste van Ecuador, en bovendien het hoogste punt ter wereld gelegen op de evenaar. De beklimming van deze massieve, met gletsjers bedekte vulkaan vereist een goede acclimatisatie en enige ervaring met het gebruik van stijgijzers en ijspickel.
Prijs voor 2 dagen vanaf $380,00 per persoon

Uitgebreidde reisinformatie over deze Cayambe beklimming.

Beklimmen van illiniza sur vulkaan
Carihuairazo bergbeklimmen in Ecuador reis