Galapagos Eilanden tours en cruisen

Selectie van Galapagos Eilanden tours en reizen in Ecuador

Toen de Spaanse piraat Diego de Rivadeneira op één van zijn velen reizen de Galapagos Eilanden aandeed, noemde hij ze “Las Islas Encantadas”. Deze bijnaam betekend “de Betoverende Eilanden” en als je de Galapagos bezoekt zul je ontdekken waarom.

Reuzen schildpad op de Galapagos Eilanden in EcuadorDe Galapagos Eilanden bevinden zich in de Stille Oceaan op zo’n 970 km van de Ecuadoriaanse kust en precies op de Evenaar. Deze eilandengroep ontstond zo’n 10 miljoen jaar geleden door vulkanische activiteit van onderzeese vulkanen.
Voor lange tijd werden de eilanden slechts sporadisch bezocht, waardoor de natuur haar gang kon gaan.
Tot in September 1835 de HMS Beagle voor de kust aanmeerde. Dit zeiljacht bracht de nu beroemde Charles Darwin naar de eilanden. Darwin onderbrak zijn wereldreis om de endemische fauna op de Galapagos te onderzoeken. Zijn bevindingen legde de basis voor onze evolutietheorie.

Tijdens onze Galapagos cruises en tours kun je nu met eigen ogen zien hoe de evolutie op deze eilandengroep zich heeft ontwikkeld. Prachtige, leerzame en onvergetelijke ervaringen liggen op jou te wachten!

In onze selectie geven we een idee van enkele betaalbare Galapagos cruises en Island Hopping tours. Stuur ons gerust een berichtje voor andere opties en de laatse aanbiedingen, als prijzen snel kunnen veranderen.

Om eerlijk te zijn was ik persoonlijk vroeger tegen Island Hopping, maar nu zie ik hier ook de voordelen van in.
Een goede cruise met leuke deelnemers is een meer intieme algehele ervaring voor mensen die meer rust willen en graag op het water zijn. Een Galapagos Cruise geeft ook de optie om naar verder afgelegen eilanden te varen.
Maar een cruise is dus wel een stuk duurder en niet voor mensen die snel zeeziek worden. Eiland Hoppen is (veel) goedkoper en met meer vrijheid in de avonden. De plaatsen op de eilanden zijn echter allemaal veel drukker en toeristischer geworden, wat de ervaring minder intiem maakt. Daarnaast vaar je van bestemming naar bestemming in grote open speedboten.
Beide opties voor het bezoeken van de Galapagos hebben dus zo hun eigen voor en nadelen.

Bekijk onze foto selectie van de Galapagos Eilanden voor een indruk van wat je te wachten staat!

Voordat je een tour naar de Galapagos boekt, lees eerst onze uitgebreidde informatie over de Galapagos en de fauna die je op de verschillende eilanden tegen kunt komen.

Onze Galapagos Eilanden tours en reizen selectie

Darwin vinken op de GalapagosTijdens deze tour kun je met eigen ogen zien hoe de evolutie op de Galapagos Eilanden zich heeft ontwikkeld.
Deze korte tour geeft een goede indruk van de bijzondere natuur die de eilanden en wateren rond San Cristobal, Floreana, Isabela en Santa Cruz te bieden heeft. Daarnaast kun je natuurlijk kennis maken met de tamme en nieuwsgierige Galapagos bewoners. De meest bekende bewonders zijn de grappige “Blue Footed Boobies”, of jan van genten met blauwe voeten. Maar je zult ook velen zeeleeuwen, watervogels, Darwin Vinken, schildpadden, leguanen en andere diersoorten tegenkomen.
Let op: deze speciale Galapagos Eiland Hopping tour vertrekt slechts 1 keer per maand. Informeer dus snel voor beschikbaarheid! inclusief de velen zeeleeuwen, vogelsoorten, schildpadden, leguanen, pinguins, flamingo’s, haaien en nog veel meer.
Prijs voor 5 dagen vanaf $1100,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie van Galapagos Eiland Hopping tour 5d.

Zeeleeuw bij zonsondergang op de Galapagos Eilanden en reizenHoewel de Eilanden relatief dicht bij elkaar liggen, was er nooit contact tussen de eilanden totdat de eilanden in de 16e eeuw door piraten werden ontdekt. Door deze isolatie was het mogelijk dat zich op elk eiland onafhankelijk vergelijkbare, maar toch unique flora y fauna ontwikkelde. Deze kleine verschillen op de vergelijkbare eilanden brachten Darwin op het idee van zijn beroemde Evolution Theory.
Deze korte, maar uitgebreidde tour brengt je naar de volgende bestemmingen:
Dag 1: Baltra – Puerto Ayora – Isabela – Flamingo Lagoon
Dag 2: Isabela Eiland – Sierra Negra Volcan – Volcan Chico – Concha Perla
Dag 3: Isabela Eiland – Tintores Islet – Giant Tortoise Breeding Center – “Muro de las Lágrimas – “Mirador Orchidia”
Dag 4: Isabela naar Puerto Ayora – Santa Cruz – Charles Darwin Station –Reusachtige Galápagos schildpadden
Dag 5: Santa Cruz – Bartolome, Seymour, Santa Fe óf Plazas – Puerto Ayora
Dag 6: Santa Cruz – “The Gemelos” – Escalecia bos – Baltra
Prijs voor 6 dagen vanaf $1550,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie van Galapagos Eiland Hopping tour 6d.

Darwin jacht Galapagos cruisesDe Galapagos Cruises van het Darwin jacht zijn een goede optie voor voor budget reizigers. Darwin heeft een totale capaciteit voor 16 passagiers en verzorgt cruises van 4, 5, 7 of 8 dagen. Een voorbeeld is de “Discovery Cruise” van 8 dagen:
Donderdag: Vliegveld van Baltra – Bachas Beach
Vrijdag: Plazas Island – Santa Fe Island
Zaterdag: Española (Gardner Bay – Suarez Point)
Zondag: Floreana (Post Office Bay – Cormorant Point – Devil’s Crown)
Maandag: Santa Cruz (Darwin Station – Twin craters)
Dinsdag: Santiago (Puerto Egas – Espumilla Beach – Bucanero Cove)
Woensdag: Bartolome – Sullivan Bay
Donderdag: Seymour North – Vliegveld van Baltra
Prijs voor 8 dagen vanaf $1675,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie over de Darwin Galapagos Cruises.

Golondrina Galapagos jachtDe Galapagos cruises met de Golondrina bieden een goede prijs/ kwaliteit verhouding. Hierdoor is de Golondrina een populair jacht bij Nederlandse reisorganisaties.
Ook de Golondrina biedt plaats aan 16 passagiers en zij wordt ingezet voor cruises van 5 tot zelfs 15 dagen! Een populaire cruise loopt van vrijdag tot vrijdag:
vrijdag: Baltra Airport – Bachas Beach
zaterdag: Genovesa (El Barranco, Darwin Bay)
zondag: Bartolome – Sullivan Bay
maandag: South Plazas – Santa Fe
dinsdag: San Cristobal (Cerro Brujo) – Kicker Rock – Lobos eiland
woensdag: Española (Suarez Point, Gardner Bay)
donderdag: Floreana (Cormorant Point, Devil’s Crown) – Santa Cruz (Charles Darwin Station)
vrijdag: North Seymour – Baltra Airport
Prijs voor 8 dagen vanaf $2150,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie over de Golondrina Galapagos Cruises.

Zeeleeuw met baby op de Galapagos Eilanden in EcuadorBezoek in twee weken drie hoogtepunten van Ecuador! Tijdens deze Ecologische rondreis bezoek je de Galapagos Eilanden, het Amazone Regenwoud en het Andesgebergte.
Gedurende deze rondreis kun je met eigen ogen zien hoe de natuur op de Galapagos Eilanden zich heeft ontwikkeld en blijft ontwikkelen.
Terwijl je de eilanden verkend zul je ook kennis maken met haar vriendelijke en bewoners; een bonte groep van vogels, zeeleeuwen, schildpadden, leguanen, enz., enz., die je nieuwsgierig zullen verwelkomen.
Vanaf de Galapagos reis je via Quito en de kleurrijke markt van Otavalo naar de Amazone.
Op de bekende Galapagos Eilanden is het moeilijk om nog iets nieuws te ontdekken. Maar in het inmense en minder toegankelijke Amazone Regenwoud worden nog regelmatig nieuwe planten- en diersoorten gevonden. Houdt je ogen en oren goed open wanneer je regenwoud betreed!
Prijs voor 14 dagen vanaf $2700,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie over de 14 daagse Ecologische Ecuador Rondreis.

Luxe Treasure of the Galapagos jacht EcuadorDe ‘Treasure of the Galapagos’ is een catamaran die speciaal ontworpen en gebouwd is voor het maken van cruises. Deze catamaran is voorzien van velen gemakken om je verblijf gedurende de Galapagos tour zo aangenaam mogelijk te maken.
Deze luxe komt wel met een stevig prijskaartje voor bijv. de volgende 5 daagse cruise:
Vrijdag: Vliegveld van Baltra – Charles Darwin Station
Zaterdag: North Seymour – Bartolome
Zondag: South Plazas – San Cristobal (Cerro Brujo)
Maandag: San Cristobal (Punta Pitt – Lobos Island)
Dinsdag: San Cristobal (interpretation center) – vliegveld van San Cristobal
Prijs voor 5 dagen vanaf $3550,00 per person, incl. vluchten.

Uitgebreidde reisinformatie over de Treasure of the Galapagos Cruises.

Blue footed Booby of jan van gent op de Galapagos Eilanden in Ecuador