Trektochten en bergbeklimmen in Ecuador

Selectie van onze trektochten en bergbeklim opties in Ecuador

Of je nu van lange wandelingen, trektochten of bergbeklimmen houdt, Ecuador heeft het allemaal!

Quilotoa Loop trektochten en bergbeklimmen in EcuadorMaar liefst 10 bergtoppen in het Andesgebergte van Ecuador zijn hoger dan 5000 m. Wij bieden je de uitdaging aan om 7 van deze eeuwige besneeuwde toppen te bedwingen! Hieronder vallen natuurlijk de bekende Chimborazo en Cotapaxi Vulkanen. De Cotopaxi is de hoogste actieve vulkaan ter wereld (5897 m) en de top van de Chimborazo (6268 m) is het hoogste punt op aarde. Oke, dit is dan wel gemeten vanaf het middelpunt van de aarde. Maar toch klinkt het goed om te zeggen dat ik op het hoogste punt ter wereld gestaan heb!
Het beklimmen van deze bergtoppen vereist geen technische klimervaring. Wel adviseren we natuurlijk een goede voorbereiding, goede gezondheid en goede conditie.

Voor wie meer van mooie natuur dan grote hoogtes houdt, biedt Ecuador prachtige wandel opties. Korte wandelingen door de natuur in Ecuador zijn zeer toegankelijk. Als je bijvoorbeeld in Baños verblijft kun je al vanuit je hotel prachtige wandelingen ondernemen. Voor wie opzoek is naar langere en/of meer avontuurlijke trektochten, onder professionele begeleiding, bieden we hieronder een kleine selectie.
Verschillende van onze trektochten gaan door beschermde natuurgebieden. Je loopt o.a. door uitgestrekte landschappen met prachtige vergezichten over besneeuwde bergtoppen. Deze gebieden vormen het leefgebied van een grote variatie aan plant- en diersoorten! De vegetatie is erg divers en omvat o.a. (korst)mossen, bromelia’s, kussen planten en velen kleine, fel gekleurde bloementjes. Daarnaast kun je onderweg ook smaragd gekleurde kratermeren en zelfs (Inka) ruïnes tegenkomen!

Voor meer inspiratie: prachtige fotos uit het Andesgebergte van Ecuador!

Vergeet ook niet om onze informatie over hoogteziekte goed door te lezen.

Selectie van trektochten en bergbeklim opties in Ecuador

Polylepis trektocht Andesgebergte EcuadorDe Polylepis wandeling is een korte trek op hoogtes tussen de 3800 m en 4200 m boven zeeniveau. Deze wandeling wordt vaak gebruikt als trainings wandeling voor het beklimmen van één van de bergen in Ecuador. Het is een aanrader voor mensen die nog nooit met een rugzak op grote hoogte hebben gelopen.
Bij helder weer heb je onderweg een prachtig uitzicht op de machtige Chimborazo Vulkaan, die ook wel de “Sultan van de Andes” genoemd wordt. Het is de grootste vulkaan/ berg van Ecuador (6268 m).
De eind bestemming is een klein bos van Polylepis/ Queñua bomen. Deze bijzondere bomen met een papier achtige bast groeien alleen boven de 4000 m hoogte.
Prijs voor 1 dag vanaf $80,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie over deze Polylepis wandeling Ecuador.

Carihuairazo bergbeklimmen in EcuadorDe naam Carihuairazo betekent ‘berg van de wind’. Het is een niet-actieve vulkaan dichtbij de Chimborazo vulkaan. De Carihuairazo Vulkaan is 5028 m hoog.
Het beklimmen van de Carihuairazo is een goede keuze als je het gebruik van stijgijzers en ijspickel wilt oefenen. De vulkaan wordt ook regelmatig beklommen als acclimatisatie voor het beklimmen van Ecuador’s hoogste toppen. Dit is echter niet zomaar een ‘saaie trainings beklimming’. De natuur onderweg is prachtig en je wordt beloond met schitterende uitzichten over het Andesgebergte!
Prijs voor 2 dagen vanaf $275,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie over het beklimmen van de Carihuairazo Vulkaan.

Vicuña wandeling in EcuadorVolg in de voetsporen van de elegante vicuñas en wandel door de Andes hooglanden van Ecuador.
Tijdens deze korte trektocht doorkruis je o.a. een bergpas tussen de Carihuairazo en Chimborazo. Beide zijn indrukwekkende niet-actieve vulkanen met besneeuwde toppen.
A wandelend over de paramo hooglanden van het Chimborazo Reservaat heb je een schitterend uitzicht op deze bergtoppen! Maar vergeet ook niet naar de grond te kijken, want de paramo hooglanden hebben en bijzondere flora en fauna.
Prijs voor 2 dagen vanaf $290,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie over de Vicuña Trektocht Ecuador.

Top van de Chimborazo Vulkaan bergbeklimmen EcuadorMet 6263 m boven zeeniveau heeft de Chimborazo Vulkaan de hoogste top van Ecuador.
Het beklimmen van deze vulkaan brengt je, gerekend vanaf het middelpunt van de aarde, zelfs tot het hoogste punt ter wereld! Zelfs hoger dan de Mount Everest!
Vanwege zijn indrukwekkende silhouet wordt de Chimborazo ook wel de Sultan van de Andes genoemd! Deze beklimming is niet voor beginners. Op de route naar de bekende Whymper top zijn verschillende moeilijker stukken met rots en ijswanden. Het beklimmen van deze steile stukken vereist klimervaring.
Ook een zeer goede acclimatisatie en uitstekende lichamelijke conditie zijn onmisbaar voor deze klim. Maar de belonging, een foto vanaf de top van de wereld, maakt de beklimming extra bijzonder!
Prijs voor 2 dagen vanaf $295,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie over het beklimmen van de Chimborazo Vulkaan.

Quilotoa krater meer trekking EcuadorEen rondreis door Ecuador is niet compleet zonder een wandeling naar het Quilotoa kratermeer. Dit indrukwekkende meer ligt op een hoogte van 3814 m in de centrale hooglanden van Ecuador.
Het wandelen van deze Quilotoa Loop is een uitstekende manier om het leven op het platteland van de Andes te ervaren. Onderweg kom je langs inheemse en mestizo dorpjes waar je o.a. lokale boeren aan het werk ziet. Ook kun je genieten van schitterende landschappen met diepe canyons, paramo hooglanden en besneeuwde vulkaantoppen!
Onze Quilotoa trektocht is een goed alternatief voor mensen die wel van ruige natuur, maar niet van kamperen houden. We slapen onderweg namelijk in gezellige hostels.
Prijs voor 3 dagen vanaf $300,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie over deze Quilotoa Loop Trektocht.

Iliza Norte vuulkaan #ecuadorrondreizenEen zware vulkaanuitbarsting duizenden jaren geleden, heeft ervoor gezorgt dat de Iliniza Vulkaan nu twee toppen heeft, de Iliniza Norte en Sur. De Iliniza Norte is de ‘laagste’ en relatief eenvoudig te beklimmen top. Toch ligt de top nog steeds op mar liefst 5126 m boven zeeniviau.
De beklimming van deze rotsachtige berghelling met weinig of geen sneeuw is een ideale manier om te acclimatiseren. Met helder weer heb je daarnaast een fantastisch uitzicht op de Cotopaxi Vulkaan!
Prijs voor 2 dagen vanaf $310,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie over het beklimmen van de Iliniza Norte Vulkaan.

Cotopaxi beklimmen in EcuadorMet een hoogte van 5897 m is de Cotopaxi de hoogste actieve vulkaan ter wereld. De indrukwekkende Cotopaxi heeft een bijna volmaakte kegelvorm en haar krater wordt afwisselend bedekt door sneeuw of as…
Het beklimmen van de Cotopaxi Vulkaan is populair en vanuit technisch oogpunt niet ingewikkeld. Maar er zijn wel verschillende gevaarlijke gletsjerspleten en het weer aan de top is erg onvoorspelbaar. Een goede hoogte-acclimatisatie en uitstekende lichamelijke conditie zijn onmisbaar om de top te kunnen bereiken.
Doordat veel klimmers de uitdaging onderschatten, haalt slechts 60% de top…
Prijs voor 2 dagen vanaf $315,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie over het beklimmen van de Cotopaxi Vulkaan.

Afdaling illiniza sur vulkaanDuizenden jaren geleden zorgde een zware vulkaanuitbarsting ervoor dat de Iliniza Vulkaan nu twee toppen heeft. Deze toppen worden de Iliniza Norte en Sur genoemd.
De Iliniza Sur heeft de hoogste en moeilijkst te beklimmen top. Met een hoogte 5263 m van boven zeeniveau is zij de zesde top van Ecuador.
De beklimming van Iliniza Sur is een ware uitdaging voor ervaren klimmers. Deze vulkaan heeft steile ijswanden (tot wel 80 graden) en tal van gletsjerspleten. Ervaring met ijsklimmen is absoluut een must voor deze beklimming.
Prijs voor 2 dagen vanaf $320,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie over het beklimmen van de Iliniza Sur Vulkaan.

Ijsklimmen op de Cayambe in EcuadorNa de Chimborazo en Cotopaxi is de Cayambe Vulkaan de op twee na hoogste top van Ecuador. Met een hoogte van 5789 m is de top van de Cayambe echter wel het hoogste punt ter wereld gelegen op de Evenaar!
De Cayambe is een massieve vulkaan vol prachtige, indrukwekkende gletsjers. De beklimming van deze vulkaan vereist een goede acclimatisatie en enige ervaring in het gebruik van stijgijzers en de ijspickel.
Prijs voor 2 dagen vanaf $370,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie over het beklimmen van de Cayambe Vulkaan.

El Altar krater meer trektocht EcuadorDeze El Altar Trektocht is een prachtige trektocht op grote hoogte. De trekking brengt je tot tot diep in het Ecuadoriaanse Sangay natuurreservaat. Dit is één van de minst toegankelijke reservaten in Ecuador. Het Sangay Reservaat heeft een bijzondere flora en fauna en wordt o.a. bewoond door het witstaart hert, de Andes meeuw, vossen en condors.
El Altar zelf bestaat eigenlijk uit negen besneeuwde toppen die in hoefijzervorm rondom een enorm kratermeer liggen. De hoogste top is nu 5319 m, maar vroeger was El Altar waarschijnlijk de hoogste vulkaan van Ecuador. Of misschien zelfs wel de hoogste vulkaan ter wereld.
Let op: deze trekking is niet mogelijk in het regenseizoen!
Prijs voor 3 dagen vanaf $400,00 per persoon.

Uitgebreidde reisinformatie over de El Altar Trektocht Ecuador.

Beklimmen van illiniza sur vulkaan
Carihuairazo bergbeklimmen in Ecuador reis