5d Galapagos Island Hopping Tour

5d Galapagos Island Hopping Tour

Richtprijs vanaf $ 1870 p.p. inclusief vluchten!

Een bezoek aan de unieke Galapagos Eilanden is duur, daar is helaas geen ontkomen aan. Maar met deze korte tour hebben we toch geprobeerd om de lat zo laag mogelijk te leggen voor mensen met een wat kleiner budget die toch een aantal hoogtepunten van de Galapagos Eilanden willen bezoeken. Een ander voordeel van deze Island Hopping Tour is dat je ’s avonds vanaf het strand van de zonsondergang kunt genieten en ’s nachts niet op een schommelende boot hoeft te slapen.

Uitgebreidde dag tot dag beschrijving van deze 5d Galapagos Island Hopping Tour:

Dag 1: Baltra – hooglanden van Santa Cruz – Puerto Ayora
Reuzen schildpad op de Galapagos Eilanden in EcuadorNa aankomst op het vliegveld van Baltra beginnen we aan onze tour door de hooglanden van het eiland Santa Cruz. We rijden eerst naar Manzanillo Ranch, een plek waar de reuzenschildpadden van Santa Cruz in het wild kunnen worden waargenomen. Daarna bezoeken we een grote door lava gevormde tunnel waar je zelfs een stukje in kunt lopen. Lunch is op een boerderij in de hooglanden, Na de lunch vervolgen we onze reis naar het strand van Garrapatero, een prachtig wit zandstrand omringd door mangroven. Optioneel (extra kosten) kun je vanaf dit strand ook kajakken. Je wordt afgezet bij ons hotel in Puerto Ayora.
Accommodatie: Galapagos Suites of vergelijkbaar
Maaltijden Inbegrepen: – / Lunch / –

Dag 2: Puerto Ayora – Puerto Villamil – Tintoreras
Blue Footed Boobies of blauwvoet jan van genten op de GalapagosVroeg in de ochtend nemen we de openbare speedboot van Puerto Ayora naar Puerto Villamil. Een vertegenwoordiger van de lokale touroperator zal je de haven van Puerto Villamil opwachten en naar je hotel brengen. Na het inchecken heb je zelf nog even tijd om het havenstadje Puerto Villamil te verkennen en te lunchen.
Na de lunch bezoeken we het eilandje Tintoreras, omringt door turquoise wateren. Tijdens een korte wandeling over het eiland geeft onze ervaren gids uitleg over de bijzondere flora en fauna. We zullen o.a. verwelkomd worden door de vriendelijke blauwvoetgenten, wereldwijd beter bekend als ‘Bue Footed Boobies. Andere dieren die we tegen zullen komen zijn o.a. pinguïns en zonnende zeeleguanen. Na de wandeling is het tijd om af te koelen en het heldere water rond Tintoreras te verkennen. Tijdens deze snorkeltour kun je verschillende kleuren vissen en koraal bewonderen en misschien zelfs een haai tegenkomen!
Terug in Puerto Villamil kun je zelf haar stranden verkennen en genieten van een bijzondere zonsondergang.
Accommodatie: Isabela Beach House, Casa de Marita of vergelijkbaar
Maaltijden inbegrepen: Ontbijt / – / –

Dag 3: Sierra Negra – Chico Vulkaan (optioneel: Concha y Perla)
Vulkanische grond op de GalapagosNa een vroeg ontbijt in je hotel word je rond 7:00 am opgehaald voor een wandeltocht naar de Sierra Negra en de Chico Vulkaan. In ongeveer 40 minuten rijden we naar het begin van een wandelpad. Het pad van ongeveer 8 km (enkele reis) voert ons naar en door de Sierra Negra vulkaankrater. Het is één van de breedste kraters ter wereld en het ruige zwarte landschap biedt een verbazend goede voedingsbodem voor verschillende soorten flora en fauna waar onze gids graag meer over verteld. We vervolgen het pad naar de jongere Chico Vulkaan. De lava in dit landschap is veel jonger en de omgeving lijkt daardoor een beetje op een verlaten maanlandschap. Echter als je goed kijkt zul je zien dat ook hier steeds meer leven begint te komen. Het is een interessant proces om waar te nemen, zeker omdat ooit het hele aardoppervlak er zo onherbergzaam uitgezien moet hebben. Bij terugkomst in Puerto Villamil, aan het einde van de middag, heb je vrije tijd om de omgeving op eigen gelegenheid te verkennen (mogelijke bezoeken aan het kweekcentrum, de rustige lagune van Concha y Perla, of gewoon lekker ontspannen).
Accommodatie: Isabela Beach House, Casa de Marita of vergelijkbaar
Maaltijden Inbegrepen: Ontbijt/ Lunch box / –

Dag 4: Los Tuneles
Zeeschildpad in Los TunelesVandaag bezoeken één van de mooiste snorkellocaties van de Galapagos genaamd Los Tuneles.
Na een vroeg ontbijt word je bij je hotel opgehaald en naar de haven gebracht. Hiervandaan vertrek je per motorboot naar Los Tuneles. Dit is een groep kleine door lava gevormde eilanden, waarvan enkele bogen over het water gevormd hebben, vandaar hun naam. Na aankomst zullen we eerst een stukje over deze eilanden en bogen/ natuurlijke lava bruggen lopen, waardoor je goed zicht hebt op grote pijlstaartroggen en zeeschildpadden die in het ondiepe water liggen te zonnen. We zullen ook een bezoek brengen aan Union Rock, de rots in de branding die o.a. de thuishaven vormt voor blauwvoet- en gemaskerde sterns, pelikanen en zeeleeuwen. Dan is het tijd om zelf het water in te duiken. De komende twee uur zul je onder begeleiding van de gids en kapitein op verschillende plaatsen rond en onder Los Tuneles snorkelen. Deze snorkel excursie is een adembenemend mooie ervaring vanwege de grote variatie aan flora en fauna in deze wateren! Naast de verschillende soorten koraal kun je onder water o.a. zeeschildpadden, pijlstaartroggen, haaien, pinguïns, kleurrijke vissen, een octopus en misschien zelfs wel een zeepaardje tegenkomen.
De excursie naar Los Tuneles is inclusief: snorkeluitrusting, wetsuit, vervoer, handdoeken, lunch en zelfs onderwaterfoto’s. Na de excursie vaar je vanaf Isabela Eiland met een speedboot terug naar Puerto Ayora. Vrije avond en overnachting in Puerto Ayora.
Accommodatie: Galapagos Suites of vergelijkbaar
Maaltijden Inbegrepen: Ontbijt/ Lunch/ –

Dag 5: Puerto Ayora – Baltra -> vasteland
Cactus op de Galapagos EilandenOp je vrije ochtend in Puerto Ayora kun je eventueel nog het interessante Charles Darwin Station en/of het Fausto Llerena broedstation bezoeken. Voor beide is de toegang is gratis. In het broedstation kun je o.a. baby reuzenschildpadden bewonderen! Op een gepast tijdsstip, afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht, word je bij je hotel opgehaald en naar het vliegveld van Baltra gebracht. Hiervandaan vlieg je weer terug naar het vasteland van Ecuador.
Maaltijden inbegrepen: Ontbijt/ – / –

Einde van onze services

Prijs $1870 per persoon

Deze Galapagos tour is inclusief:
– Return vlucht naar en van de Galapagos Eilanden (indien gewenst kan de tour ook zonder vluchten worden geboekt, de prijs is dan $ 1395 p.p.)
– Bovengenoemde transfers en alle andere benodigde transport over de verschillende Galapagos Eilanden
– Alle boven genoemde excursies onder begeleiding van een ervaren Engels sporekende gids
– Maaltijden en accommodatie zoals in de dag tot dag omschrijving is aangegeven (op basis van 2 of 3 personen per kamer)
– Gebruik van snorkeluitrusting tijdens de excursies

Exclusief:
– Entreegeld voor het Galapagos Natuurreservaat (op dit moment $ 100 p.p.)
– Het INGALA migratie document ($ 20 p.p.)
– Havenbelasting in Isabela ($ 10 p.p.)
– Drinken en de maaltijden die niet in de bovenstaande omschrijving worden genoemd
– Het gebruik van een wetsuit (behalve bij los Tuneles)
– Persoonlijke uitgaven en alles wat niet duidelijk in de omschrijving Word vermeld
– Fooien
– Reisverzekering

We raden aan om minimaal mee te nemen:
– Geldige identificatie en reisdocumenten
– De informatie (polisnummer) van je reisverzekering
– Geldige inentingen (vraag je huisarts, GGD en/ of de Tropen Arts voor meer info.)
– Een comfortabele kleine dag-rugzak
– Goede wandelschoenen
– Sandalen/ slippers voor op de boot
– Een warme jas/ fleece
– Een regenjas/ poncho
– Een warme trui
– Twee lange broeken (katoen of linen)
– 5 T-shirts
– Twee shirts met lange mouwen
– 3 korte broeken
– Zwemkleding
– Een hoofdlampje/ zaklamp
– Iets om een back-up van je foto’s te maken
– Een hoofddeksel
– Bescherming tegen de zon en muggen (ook ter plaatse te koop, maar duurder)
– Voldoende dollars, want de pin-automaten op de eilanden werken niet altijd.

Extra informatie:
• De vaarroutes en de dagplanning kunnen varieren en zijn o.a. afhankelijk van lokale (politieke) situaties, de seizoenen, het weer enz.

Belangrijke boekings informatie:
Ter bescherming van de unique flora en fauna op en rond de Galapagos Eilanden, heeft de regering een gecompliseerd tour schema opgezet. Jaarlijks krijgen alle Galapagos Tour Operators die aan de strikte regelgeving voldoen vergunningen om bepaalde vaarroutes met vaste aanlegplaatsen te volgen. De regering behoud zich ten alle tijden het recht om deze vergunningen te wijzigen en/of in te trekken. Om deze reden is het van belang om goed te lezen welke routes en aanlegplaatsen de verschillende tours bieden en om ons te informeren welke je het meeste interesseren. Wij zullen dan proberen om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden van eventuele wijzigingen.